Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Öncelikle geçmiş olsun. Kakanın tam olarak düzelmesi 1 ayı buluyor ne yazık ki. Ama huzursuzluğun biraz düzelmesi gerekirdi. Bebeğiniz sadece anne sütüyle mi besleniyor? Kullandığı herhangi bir ilaç var mı? Sizin diyetinizde neler var?
Tesekkurler.
Huzursuzlugu hic duzelmedi yavrumun cok uzuluyorum..
Saat basi kalkiyor hala bende artik derman kalmadi..
Gozleri kapali mikirdaniyor kucagima alip salliyorum sakinleyince yatiriyorum tekrar.bi ayagi bazen tekme atar gibi yapiyor.
Diyetimde sut ve sut urunleri yok ..yumurta yok..
Dr digerlerini yiyebilirsin dedi ama ben capraz alerjen mantigina yemiyorum.ne tavuk ne dana eti..

Evde kendim ekmek yaptim zeytin patates haslamasi kuzu eti nuhun ankara makarnasi yesillik pirinc pilavi tuketiyorum

Ilac kullanmiyorum.. kakasi hala mukuslu arada lop mukus var

Tesekkurler.
Huzursuzlugu hic duzelmedi yavrumun cok uzuluyorum..
Saat basi kalkiyor hala bende artik derman kalmadi..
Gozleri kapali mikirdaniyor kucagima alip salliyorum sakinleyince yatiriyorum tekrar.bi ayagi bazen tekme atar gibi yapiyor.
Diyetimde sut ve sut urunleri yok ..yumurta yok..
Dr digerlerini yiyebilirsin dedi ama ben capraz alerjen mantigina yemiyorum.ne tavuk ne dana eti..

Evde kendim ekmek yaptim zeytin patates haslamasi kuzu eti nuhun ankara makarnasi yesillik pirinc pilavi tuketiyorum

Ilac kullanmiyorum.. kakasi hala mukuslu arada lop mukus var
Löp mukus devam ediyorsa mutlaka hala dokunan birşey vardır. Kuzu eti olabilir o suçlu. Hiç eti çıkarıp denediniz mi? Mesela oğluma ıspanak,pazı,domates,elma,armut hep löp mukuslu kaka yaptırdı. Bunları çıkarttım bi miktar sakinleşti ama aylar sonra farkettim ki her sabah yediğim tahin pekmez onu uyutmuyor :KK43: onu da çıkarınca uykuları düzeldi. Muhtemelen sizde de böyle bir durum var.

Löp mukus devam ediyorsa mutlaka hala dokunan birşey vardır. Kuzu eti olabilir o suçlu. Hiç eti çıkarıp denediniz mi? Mesela oğluma ıspanak,pazı,domates,elma,armut hep löp mukuslu kaka yaptırdı. Bunları çıkarttım bi miktar sakinleşti ama aylar sonra farkettim ki her sabah yediğim tahin pekmez onu uyutmuyor :KK43: onu da çıkarınca uykuları düzeldi. Muhtemelen sizde de böyle bir durum var.
Y patates ya da kuzu bence de ..
Onlari da cikaracagim..
Bir de kan ilaci ve laktazmdan sonra kakasi daha da cividi. Dr kan ilacini kullanma dedi onu biraktim hala civik.
Kafayi yicem neden diye.
Diyetten once daha duzgundu kakasi...;/

Bize de kuzu eti dokundu diye düşünmüştük.
Kakamız normale döndü bugün tekrar deneme yapacağım. En azından bir aydır protein almış olurum :KK43:
İyiden iyiye kaslarımın eridğini düşünüyorum.

Onlari da cikaracagim..
Bir de kan ilaci ve laktazmdan sonra kakasi daha da cividi. Dr kan ilacini kullanma dedi onu biraktim hala civik.
Kafayi yicem neden diye.
Bir arkadaş vardı sana bahsrtmiştim o da sennle aynı gün laktoz int. Denmişti.
Bulayım da etiketliyim onu. Onunda kaka cıvık mıymış?

Bilmiyorum ki kimdi iyi olur valla.. duzelcegine daha da bozuldu kaka
Okean Okean hani bahsetmiştim ya arkadaşıma da lakt.int. Denildi diye.
Aynı gün damlaya başlamıştınız.
DonukPudra DonukPudra nın oğlunda henüz bir düzelme yok durumlar sizde nasıl?
Bir de sizin kaka durumu nasıldı, damlayı kullandıktan sonra değişim oldu mu kaka formunda?

Bize de kuzu eti dokundu diye düşünmüştük.
Kakamız normale döndü bugün tekrar deneme yapacağım. En azından bir aydır protein almış olurum :KK43:
İyiden iyiye kaslarımın eridğini düşünüyorum.
Umarım geçersiniz kuzu etini. Kalsiyum takviyesi alıyorsunuz değil mi? İnsan bazen gerçekten tükendiğini hissediyor. :KK43:

Onlari da cikaracagim..
Kafayi yicem neden diye.
Diyetten once daha duzgundu kakasi...;/
İkisini de aynı anda çıkarmayın. İlk önce kuzuyu sonra patatesi çıkarın ki dokunanı bulabilin. En azından diğerinden mahrum kalmazsınız.

Umarım geçersiniz kuzu etini. Kalsiyum takviyesi alıyorsunuz değil mi? İnsan bazen gerçekten tükendiğini hissediyor. :KK43:
Osreocare e tepki verdi. İçinde mısır ve patates nişastası varmış. Mısırdan şüpheliydim zaten:KK43:
Platformda bunu öneriyorlar diye bunu almıştım. Doktorun önerdiğinde birinde laktoz diğerinde portakal aroması vardı. Korktum içmedim.
12marttan beri kalsiyum almıyorum :deli:
Ama ilk hftalar yanlış yönlendirmeden sebep keçi peyniri yiyordum. Ondaki kalsiyum da kalmamıştır tabi. Büyük ihtimal şuan sağ ayak kemiğimdeki kalsiyumu emiyor oğlum:işsiz:

Sen biliyor musun? Süt yumurta ve kuruyemiş alerj için aldığım vitaminn laktoz içermesi önemli mi?
Gebeyken verilen kalsiyumda laktoz var, içebilir miyim kim:KK22:

Allahim aylar sonra yogurt yedim annem yapmis hem dr comlekte. Tas gibi keci yogurdu. Ben hamileligim boyunca uogurt ayran peynir yedim cok severim. Insallah tepki vermez zaten poposu yine pisti artık neye tepki anlamıyorum. Sadece inek sutu urunleri ve kuruyemis yemiyorum. Daha da oteye gidemedim bulamıyorum :KK43: artık oldugu kadar. Su gastro ya gideyim en bastan baslarim artik.
bskn bskn dernek acilisi nasil gecti

image.jpeg
Bu arada biri normal kaka resmi atabilirmi :) valla b.k muhendisi diye dalga geciyorlar artık:deli:
Mühendisim valla sanki bizimki dün yaptı normal kaka kabul ettim onu :eğlence:

En azından mukussuz :KK70: sindirilmemiş süt var ama onları görmemeye çalışıyorum :KK66:

Allahim aylar sonra yogurt yedim annem yapmis hem dr comlekte. Tas gibi keci yogurdu. Ben hamileligim boyunca uogurt ayran peynir yedim cok severim. Insallah tepki vermez zaten poposu yine pisti artık neye tepki anlamıyorum. Sadece inek sutu urunleri ve kuruyemis yemiyorum. Daha da oteye gidemedim bulamıyorum :KK43: artık oldugu kadar. Su gastro ya gideyim en bastan baslarim artik.
Açılış yarın. İnşallah iy bilgiler alırım:)

Oh afiyet olsun. Bende kuzu denedim dudaklarımı yalaya yalaya :p
İnşallah ikimizinde tepki vermez :KK66:

Osreocare e tepki verdi. İçinde mısır ve patates nişastası varmış. Mısırdan şüpheliydim zaten:KK43:
Platformda bunu öneriyorlar diye bunu almıştım. Doktorun önerdiğinde birinde laktoz diğerinde portakal aroması vardı. Korktum içmedim.
12marttan beri kalsiyum almıyorum :deli:
Ama ilk hftalar yanlış yönlendirmeden sebep keçi peyniri yiyordum. Ondaki kalsiyum da kalmamıştır tabi. Büyük ihtimal şuan sağ ayak kemiğimdeki kalsiyumu emiyor oğlum:işsiz:

Sen biliyor musun? Süt yumurta ve kuruyemiş alerj için aldığım vitaminn laktoz içermesi önemli mi?
Gebeyken verilen kalsiyumda laktoz var, içebilir miyim kim:KK22:
İçemezsiniz ne yazık ki. Laktoz süt şekeri demek yani içinde süt var demek bir anlamda. Solgarın calcium magnesium with d3 diye bir vitamini var. (Yalnız ismi sadece calcium 600 olanı kullanamıyoruz çünkü istiridye kabuğundan elde edilmiş,malum deniz ürünlerinden uzak duruyoruz) Kullanıp memnun kalan var. Belki denemek istersiniz. Kuzu denediniz sanırım herhangi bir tepki oldu mu?

İçemezsiniz ne yazık ki. Laktoz süt şekeri demek yani içinde süt var demek bir anlamda. Solgarın calcium magnesium with d3 diye bir vitamini var. (Yalnız ismi sadece calcium 600 olanı kullanamıyoruz çünkü istiridye kabuğundan elde edilmiş,malum deniz ürünlerinden uzak duruyoruz) Kullanıp memnun kalan var. Belki denemek istersiniz. Kuzu denediniz sanırım herhangi bir tepki oldu mu?
Ah bu doktor neden bana ezbere vitamin söyledi acaba :ukala:
Ondan sebep evdekini kullanasım vardı.
Solgarınne bakayım. Of neye alerjimiz var tam bilemediğim için aldığım vit lerde elimde patlıyor :)
Solgarı deneyeceğim kesinlikle :KK66:

Kuzuyu denedim. Saat 6da yemiştim.
Hala tepki bekliyoruz. Aslında iki kez üst üste kaka yaptı hafif mukus vardı ama çok yoğun değildi. Kan yoktu şükür.

Ama süte karışması üç saat olsa, 9dan sonraki emzirmem hala içinde dolaşıyor :confused:
Bakalım, sanırım gece ve sabah karşı gelecek o kaka :confused:

Umarım tepki vermemiştir bebeğiniz. Süt ve süt ürünleri alerjiniz varsa keçi yoğurduda yememelisiniz. Zira içinde çok yoğun kazein var :KK43:

Sizdeki alerji geçmişi nasıl? Ne drumdasınız şuan?

Ah bu doktor neden bana ezbere vitamin söyledi acaba :ukala:
Ondan sebep evdekini kullanasım vardı.
Solgarınne bakayım. Of neye alerjimiz var tam bilemediğim için aldığım vit lerde elimde patlıyor :)
Solgarı deneyeceğim kesinlikle :KK66:

Kuzuyu denedim. Saat 6da yemiştim.
Hala tepki bekliyoruz. Aslında iki kez üst üste kaka yaptı hafif mukus vardı ama çok yoğun değildi. Kan yoktu şükür.

Ama süte karışması üç saat olsa, 9dan sonraki emzirmem hala içinde dolaşıyor :confused:
Bakalım, sanırım gece ve sabah karşı gelecek o kaka :confused:
İnşallah geçersiniz çok yürekten dua ediyorum. Doktorlar ne yazık ki ilaç içeriklerinden bir haberler. Mesela bu herkese kutu kutu yazdıkları maflor da sütte fermente edilmiştir. Süt alerjisi olanlar kullanmamalılar. Bazı hafif düzeyde alerjisi olanlar tolere edebiliyor, ama genelde sorun yaratıyor. Mama kullanıyormusunuz? Sadece anne sütü mü?

X