- 18 Şubat 2017
- 2.459
- 3.881
Benim bebeğim 2 haftalıkken başladı alerji belirtileri. Tabi gaz zannediyordum ben. 3 aylıkken kakasinda ip gibi siyah lekeler oluştu. Kakası zaten hep mukusluydu. Onu da kime söylesem her bebekte olur üşütmüşsündür dedi Kakasını fotoğrafını alıp çocuk doktoruna gösterdim. Süt alerjisi, kilo alımı azalırsa diyet yapacaksın dedi. Kilo alımı çok iyiydi ama ne gece ne gündüz uyurdu. Tükenmiştik artık. Diyete başladım. On gün sonra çocuk alerji doktoruna gittim. Belirtileri dinledi, kaka fotoğrafına baktı. Alerji bulguları daha ciddidir alerjiye benzemiyor dedi. On gündür süt diyeti yapıyorum ve belirtiler gitti, bunu nasıl yorumluyorsunuz dedim. Eh bir test isteyelim o zaman dedi. Deri testi istedi. Diyeti boz gerek yok dedi. Diyeti fırınlanmış tereyağ ile bozdum. Bebeğim sabaha kadar uyumadı. Ertesi gün, test sonucu için yeniden doktora gittik. Test sonucu temiz, alerji yok dedi. Ama diyetle kaybolan belirtiler tereyağ yediğimde yeniden başladı dedim. Aaaa o zaman alerji bu, mama raporu çıkartalım dedi ve hemen rapor çıkardı. Bu bir çocuk eğitim araştırma hastanesinde görevli bir doçentti. Diyet yapmadan, araştırmadan gitsem alerji değil diye dönecektim kapısından. O günden beri hiçbir doktora guvenmedim.Size ne dediler süt alerjisi mi nasıl anladınız testlerde çıktı mı ilk ne zaman farkettiniz
Sizde de olduğu gibi bağırsakta tepki veren alerjilerin testlerle tespit edilmesi çok düşük bir olasılık. Ben o yüzden sadece eliminasyon diyeti ile kendim belirliyorum neye alerji olduğunu. 3 aylıkken sadece süt alerjisi vardı. Süt diyeti yaptım düzeldi. 2 hafta sonra yeni aşısını oldu ve belirtiler kabus gibi döndü. Yumurta alerjisi başladığını 6 aylıkken anladım bir çocuk gastroenterologun yol göstermesiyle. Yumurtayı kestim belirtiler kayboldu. Bir hafta sonra yeni aşısını oldu ve yeni bir kabus daha başladı. 6. ay aşısından sonra tüm meyvelere, bakliyatlara, mısır ayçiçeği çekirdeği dahil kuruyemişlere, domates gibi renkli sebzelere, susama alerji başladı. Süt ve yumurta zaten yemiyorduk. İnanılmaz az çeşitle beslendik uzun süre.
6 ay aşısından sonra aşı yaptirmama kararı aldık. 14 aylıkken aşı detoksu da denen ağır metal detoksuna başladık. 17 aylıkken alerjisi yüzde seksen hafiflemişti. Bir aydır hayatımıza yeni bir kimyasal girmemesine rağmen belirtiler geri döndü. Onun sebebini de yeni yeni anlıyorum. Elma dokunmuyor zannederek ara sıra elma veriyordum önceden. Bebeğim büyüyüp sürekli bir şeyler yemek istemeye başlayınca yiyebileceği tek meyve olduğu için her gün iki kere elma verdim. Ara sıra yediğinde dokunmayan elma her gün yediğinde mahvetti yavrumu. Elmayı kestim, beklediğim gibi düzeldi. Ama şu an 21 aylık tüm meyveleri tanıyor, evde sürekli "Anne sana ne versin?" diyerek dolanıyor. Sürekli yiyecek bir şey istiyor. Verebileceğim hiçbir atıştırmalık yok. Mecburen dokunan şeyleri yiyor. Leblebi, muz, elma, yenidünya. Yediği gibi de uykusuzuz yine aylardır. 2 yaşına gün sayıyorum, umarım bir hayal kırıklığı da 2 yaşını doldurduğu gün yaşamayız.