Kizlar merhaba.İlk bu sorunla karsilastigimda buraya yazmistim ama sonra yazamadim.Ben ilk fark ettigimde oglum yaklasik 1,5 aylikti.O gece uyumadim arastirdim ve hemen ertesi gun süt ürünlerini bicak gibi kestim attim hayatimdan.Cocuk dr una goturdum 15 gün diyet yap süt ürünlerine gel bakalim dedi.O bana diyet yapmami soylediginde ben zaten 1 haftalik diyetteydim.Nihayet bi 15 gun diyetten sonra tekrar gittik.süt ürünlerini kesince bebegimin gaz sancisi ve kaka yapma aglamalari sona ermisti.Bunun uzerine bizi Erzurum Bölge Arastirma Hastanesine gastroenterolojiye sevk etti.Gittigimde yaklasik artik 1 aylik diyetteydim.Sadece süt ürünü mü hayir..Bu bir ay icinde oglumun kuruyemisten domatesten yumuryadan da rahatsiz oldugunu fark ettim.Ve fark ettigim an onlarida kestim ve eser miktarda bile almamaya calistim.Gastroya gittigimizde dr kan testi ve kaka testi istedi.Kakada kan pozitif cikti.Demekki bebegimin hala biseylere daha alerjisi vardi.Gastroyla ayni gun İmmunolojiyede goturduk.Kol icine test ve sirtina Patch Test denilen yama testi yapildi.Suphelendigimiz yiyecekleri sirtina haslanmis olarak bi yamayla beraber yapistirdilar.Bizim yanimizda yiyecek yoktu ve onlari haslayacak bir mutfak vs yoktu.uzaktan geliyorduk otelede kaliyorduk.Haslanmis Yiyecekleri kendileri saglayip bize cok yardimci oldular Allah razi olsun.Yamanin acilmasini 48 saat bekleyecektik.Sonucu hem gastro uzmani hemde immun uzmani bekliyordu.İkisi tlf lasarak koordine calisiyor zaten.Sonucu alana kadar Maflor damla verdi gastrocu.Prebiyotik bir damla.Yama testi sonuclarina bakicam cok guclu cikarsa baska damlaya baslicaz dedi.Buarada immuncuyla bana diyet listesi cikardilar.Süt ve ürünlerini yumurtayi dana etini tavuk etini yasakladilar.Ben zaten bunlari yemiyorum yaklasik 1 aydir deyince hem sasirdilar hem mutlu oldular.İkinci basamak diyete gectiler hemen.Domates tahin ve kirmizi et.Sadece kuzu ve koyun verdiler -ki ben zaten oyle yapiyordum.Gastrocu yemeklerime salca koymama izin verdi birazcik ama cig domates kesinlikle yasak.İmmuncu ayni fikirde degildi.O salcada yok dedi.48 saat sonra yama testini cikarmaya gittigkmizde yuksek derecede yumurta sarisina ve giatiga alerjisi oldugunu gorduk.buaradaki 48 saat beklemede gastrocunun verdigi Maflor damlayi denedik.İki gun icinde cocugun kakasi hemen sariya döndü.Gaastrocu da biz de cok sevindik tabu.Diger damlanin adi Zaditen mis.Huzursuzluk gaz aglama vs baslayinca zaditen kullancagiz ama simdilik oyle bir sorun yok.1 ay sonraya randevu verdiler.Bu sürede sıkı diyet ve Maflora devam.Sari kaka gorunce nasil mutlu oluuoruz babayla.Bezi hediye paketi acarmis gibi aciyoruz acaba ne cikacak diye.Buarada dr lar demedi ama ben gida günlüğü tutmaya basladim.Neyi ne kadar sık yedigimi ordan takip edebiliyorum ve kakada kirmizi iplik varsa geriye donup inceleyebiliyorum.Buaraya vakit ayirip detayli öyku yazmak istedim cunku buraya cok sey borcluyum.