Merhaba kızlar şöyle bir göz attım ancak benim hikayem sizlerden biraz daha farklı sanırım.
Bebeğim 7 ay 4 günlük. Son 20-25 gündür ek gıdaya geçmeye çalışıyoruz ama kilosu iyi diye ek gıda konusunda çok da acele etmedim. Öncelikle oğluma nohuttan yoğurt mayalamıştım kendim evde tuzsuz baharatsız tarhana yapmıştım ( içinde domates ve un da var) yoğurt yediriyordum genel olarak faydalı diye ancak yaklaşık 2 hafta önce tatilde günlük süt bulamadığım için kutu sütle yoğurt mayaladım tesadüf mü bilmiyorum oğluma yoğurt yedirirken yoğurdun değdiği her yer kızardı 15-20 dk sonda geçti. Önce yoğurt ekşi ve oğlum aşırı beyaz tenli diye ona bağladım. Ancak bir süredir poposunun üst kısımları da kızarıyor böyle bozuk para şeklinde kırmızı kırmızı oluyordu ağustos ayının 40 derece sıcağından diye düşünüp onu da umursamadım. Uzun süredir sürünürken kollarının yere temas eden yerlerinde kuruluk var gözle değil dokununca anlaşılıyor onu da tahriş olmasına bağlamıştım yani hiç aklıma bile gelmedi alerji olasılığı. Ancak son Zaman'larda oğlum o kadar huysuz oldu ki 4 diş birden çıkarmasına bağladım onu da. Dişler patlayıp huzursuzluk devam edince üzerine bir de kollarında yere temas etmeyen yerlerde bozuk para büyüklüğünde kuruluk çıkınca şüphelenmeye başladım. Geceleri en az 5-6 kere içli içli ağlayarak uyanır oldu uykuya iyice zor dalar oldu. Kakasında herhangi birşey yok, kusma yok, ishal yok ancak diğer şeyler hep tutuyor. Tatilde doktora götürdüm birisi egzama değil Dedi cildi çok hassas Dedi ancak ertesi gün başka doktora götürdüm o da egzama Dedi. Hangisine inanacağımı şaşırdım. Yoğurt Bişi yapmaz kanlı kaka yaparsa sorun olur o Zaman getir yoğurt vermeye devam et Dedi ama bana çok saçma geldi. Bağırsakları niye iyice tahrip edelim. Bir de dikkatmi çeken sık hapşırır oldu. Şimdi sizce ben ne yapmalıyım arkadaşlar? Bayram tatili bitene kadar sadece anne sütü vereyim diyorum başka Bişi vermeyip bir bakmak istiyorum bu süreçte ben de süt ürünlerini mi kessem? Ne önerirsiniz? Bir de İzmir'de bebeğimi götürebileceğim önereceğiniz alerji doktoru var mı? Çok uzattım biliyorum ama şimdiden teşekkür ederim.
Aşağıya bebeğimin fotoğraflarını ekledim. Poposu bu hale geldi kantaron yağı sürdüm biraz iyi geldi gibi. Kollarının görünümü normalde böyle değil ancak 15-20 dk yerde sürününce bu hale geliyor.
Eki Görüntüle 1883900 Eki Görüntüle 1883903