Çocuk Hastalıkları bebeğinde atopik dermatit yani egzama

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Ah hoppidicik ah
Keşke yüz içinde mustelayı kullansaydın
Belki bilmiyorsun ama kortizon ışğa çok duyarlıdır. Bebeğin üzüne sürdükten sonra güneşe çıkarırsan ne olur biliyormusun, bebeğin üzüne geri dönüşümü olmayan lekeler çıkar.
Ayrıca kortizon deri inceltiyor ve buruşuyor. Bunları yanısıra gelişimi engelliyor. Hemen değil ama daha sonra bunları ortaya çıkar.
O nedenle bence kortizonu görülen yerlere sürme.

Arkadaşlar, Sudocrem isimli çinko içeren bir pişik kremi varmış. Eczemalara iyi geldiğini diyorlar. Bence denemelisiniz, en azında kortizon kadar zararlı değil.
Hepinize geçmiş olsun

Son düzenleme:
saol arkadaşım. başlarda doktor tavsiyesiyle geçecek diye tekrar tekrar sürdük. tabi ki kortizonunu verdiği zararlardan haberim var bizzat kendim bunun sıkıntısını yaşıyorum zaten. üzüntüm evladım için. doktor şimdi bitkisel bi ilaç daha verdi şimdide onu süreceğiz. sudokremi biz geçen kış almışdık sürdük arada yine sürüyorum bize faydası olmadı .ilgine teşekkürler Allahım başka dert vermesin .

geçmiş olsun,benim de bebeğim 5,5 aylık yaklaşık 2 aydır atopik dermatit var,doktorumuz bunun genetik bişey olduğunu söyledi,ama bazı önlemler alarak tetiklenmesini önleyebilecegimizi söyledi,öncelikle diyet(inek sütü,çikolata ,yer fıstığı,baharat,yumurta beyazı yok),yünlü kıyafetler giydirme,sık sık nemlendir,bunun için banyodan yarım saat önce gliserin sürüyoruz,gün içinde de ıslak cilde emolium diye bir nemlendirici sürüyoruz,kortizonlu kremlere fazla sıcak bakmıyo doktorumuz ,en son çare diyor.

moralinizi bozmak istemem ancak 25 senedir bu hastalığı çekiyorum.

hiçbir şekilde bir tedavisi yoktur.

Ergenlik zamanında en şiddetli dönemidir.

20 yaşında Hacettepe'de Nilgün Atakan'a gittim. Sandımum Neoral kullandım. 4 sene boyunca hiçbir problem yaşadım. Ama 5'inci sene tekrar çıktı. Sonra tekrar kullandım ama ilk kullandığım etkiyi göremedim.

Kısacası anneler, çocuğunuzu çok kötü günler bekliyor.

merhaba,
ben aranıza yeni katıldım benim bebeğimdede 3 aylıktan beri atopik egzema var şuan 5. ayımızdayız.eumovate kullandık ama kortizonlu olduğu için dr 2 hafta sonra değiştirdi.zaten o an geçirdi şuan yine çıktı.şimdi dermotop diye krem verdi.tedaviye ek olarak burdanda okuyarak bioderma atoderm pp 500ml sipariş verdim internetten.kullanıpta ii gelen varmı acaba.ben 61tlye aldım.

sürekli ilaç değiştirlir. hepsi aynırdır hemen hemen. her doktor farklı bir ilaç verir. en iyi nemlendirici La Rosh Lipikar diye bir krem. senelerdir kullanıyorum. mustela stelatopia kreminden fayda gördüğünü söyleyen var ama nemlendirici ile olacak bir iş değil bu.

ben kızımın atopikegzamao oldugunu 6aylıkken öğrendim. dogumundan 3ay sonra hastalıgı başlamıştı fakat bebeklerde yüzünde bazen döküntü olabilir diye önemsemedik. 5.aylıktı birgun koltugun üzerinde kıyafetini değiştirirken kollarını koltuga sürttüğünü farkettim. o anda içim acıdı ve 2aydır kızım kaşınıyormuş- yine de sesi çıkmazdı- ben bunu nasıl farketmem diye kendime çok kızdım.1ay sonra balıkesirde özeltıpmerkezine götürdük. doktor görür görmezatopikegzama dedi. ailenizde saman nezlesi,astım vs gibi hasta olan kişiler varmı dedi. anneanne,dayı,babannede var dedik . işte yeterli sebep dedi. bize eumovate krem ile elidel verdi. eumovateyi sadece 5gunsüreceksiniz gunde 1 kere dedi bu yayılmayı durduracak dedi sonra elidele başlayacaksınız dedi bu da yaralarını geçirecek dedi. biz 5gun sürdük ve yayılma durdu sonra elidele başladık. elidel 70tl idi sağolsun bize kurulraporu verdi de ücretsiz aldık. elideli çookk az sürüyordum sadece 1 tüp bitirdim .bu arada bana doktor inek ürünlerini yemeyeceksin dedi. ben tam kesmediğim için çocugumdaki yaralr bir söndü bir çıktı. çocuguma 6aydan sonra mama vermeye başladım mamanın içindeki süt ,cicibebe,kahvaltıda erdiğim yumurta megersem alerjisini tetikliyrmuş ( bunu öğrenmem ne yazık ki 6ayımı aldı. 1yaşındaydı yumurtayı 2gun yedirmedim baktım az kaşınmaya başladı .inek sütünü birkez içirmiştik belkihastalıgı geçmiştir diye çok fena olduhemen kızardı sonra keçi sütünü keşfettik . nereye gidersem keçi sütü götürüyorum.kay keçi sütü fabrikası balıkesirde.büyük marketlerde migrosta kipada satılıyor. bazı illerde satılmıyor ozaman ben yanıma kaç gun kalacaksam yetecek kadar süt alıyorum.). kızımı 1.5yaşında kartal araştırmaya götürdük. doktor 2yaşından sonra test yapılır dedi. bize zaditen oral damla günde enfazla 3 defa 5damla ve excipial nemlendirici verdi başka tedavisi yok dedi. şunu da farkettik kızım büyüdükçe market yiyeceklerinden yemeğe başladı bisküvi kek çikolata. ne yazıkki bunlarda alerjiyi arttırıyor. mesela çikolatada süt var kekte yumurta var evde yaptıgınız kek de alerji yapıyor. tabi hepsini kesemiyoruz mesela bugun biraz kek yedi azcık çikolata akşama yatarken zaditen 5damla veriyorum ki kaşınmasın. eger o gunu çok tükettiyse mutlak veriyorum yoksa yatamıyor nemlendiricisi sürüyorum gün içinde. işte böyle hastalıkla ugrasıyoruz. doktorun dedigine göre ergenliğe ya da 3yaşına kadar surecek dedi en kötü ihtimalle yurdumuzda az görülüyor dedi agır vakası ömür boyu çekecek dedi. şuan 2yaşımızı doldurmaya 1ayımız kaldı hastalıgımız azaldı. yediklerine dikkat edersem -özellikle yumurta çikolata- iyiyiz. artık yüzümüzde kolumuzda çıkmıyor azarsa hastalık bacak arkalarında çıkıyor. size tavsiyem küçük bebegi olan anneler süt ürünlerini yemegin keçi sütü peyniri yogurdu yiyin. kay'ın keçi sütünü denemeyenler olabilir inek sütü gibi nerdeyse çok agır değil içebilirsiniz ısıtınca azcık kokusunu farkedersiniz. çocugunuza içirecekseniz sulandırın ben 150ml süt koyduysam 50su katıyordum içine az şeker.keçi sütünün faydasını da çok gördük bağışıklık sistemi güçlendi kızım hemen hasta olmaz kışın bile. benden bu kadar yazmadan geçmeyeyim dedim uzun yazdım biraz kusura bakmayın herşeyi anlatayım istedim. sorunuz olursa cevaplarım.Allah şifalar versin kuzularımıza.

gece gece yazdıgımdan dolayı bazı anlatım bozulukları ve harf eksikliği olmuş kusurabakmayın . yazınızı görünce cvp vermeden geçmeyeyim dedim sonra sabah yazayım dedim fakat yatamadım kalktım yazdım :)) birde mama veren anneler mamayı kesin goat keçi sütü ile olan mamadan verin o da çok pahalı ne yazıkki. alternatif olarak keçi sütünü sulandırıp içirin zararı yok hatta annesütüne en yakın süttür .sütün muhallebisini de yapabilirsiniz meyvelerle de tatlandırabilirsiniz. aklıma gelenler bunlar . selamlar

Son düzenleme:
bizde egzamadan çeken ve çekmeye devam edenlerdeniz. oğlumun egzamaları olduğunu 3 aylıktı farkettiğimizde. ilk boyun bölgeside çıktılar sulu kışıntılı lezyonlar halinde. götürdüğümüz tüm çocuk doktorları ( 5 doktor değiştirdik o dönem br ayda ) önemsiz diyorlardı. son doktorumuz aile genetiğinde olduğunu öğrenince dermotoloğa yolladı. kortizona kesinlikle karşı olduğumuzu belirtince mustelleya yönlendirdi bizi kurutmak içinde bebek pudrası sürüyoruz pamukla alevlendiği dönemlerde. ama nemlendiricisinden şampuanına sabununa herşeyimiz özel ürünler. bitkisel ürünleri kullanırkende dikkatli olmanı öneririm doğru bilinen yanlışlar çok fazla çünkü. yada birine iyi gelen sizde ters etki edebilir. atopik egzamada kendi içinde bölümlere ayrılıyor canım. ve her birinde alerjen farklı olabiliyor. bitkisel egzama ilaçlarında çok fazla kullanılan kudret narının sulu egzamalarda ters etki göstermesi gibi. bu sebeple ya dermatoloğunuzla görüş kullanmadan önce yada küçük bir deneme yapıp bir kaç gün o bölgeyi gözlemleyip ondan sonra devam et. sakın beni yanlış anlama canım niyetim akıl vermek değil. benim tüm sülalemde egzama mevcut ve kader eşimde ve ailesinde de var. durum böle olunca önce kendim için sonra eşm için şimdiyse oğlumuz için sürekli araştırıyoruz ve bildiklerimi aktarmak istedim.

slm kızlar benım kızımda atopik drmatit var yuzunde ve govdesınde gece uyumuyor kanda alerjı cıkmadı derı testı yaptıranlar kac aylıkken yapıldı acaba

ya kızlar, bizde aylarca bu atopik dermatite ile savaştık.
neler yapmadık kii. En pahlı nemlendirici kremleri aldık, hiç bir fayda göremedik.
Bir gün banyo şampuanımız ve bakım kremlerimizi atık.
Bebeğimi sadece zeytin sabunla yıkıyorum ve eczema tekrarlamadı artık.

bu kremin içeriği ne acaba sürekli kullanılabiliyormu?kortizon falan varmı içinde...

slm kızlar benım kızımda atopik drmatit var yuzunde ve govdesınde gece uyumuyor kanda alerjı cıkmadı derı testı yaptıranlar kac aylıkken yapıldı acaba

benim elimdede egzema vardı bundan 7 yıl önce geçmişti. ve şimdi oğlum doğdu ikimizdede belirdi onun yüzünde benim elimde.doğum hormonel olarak böyle şeyleri tetiklermiş.benim merak ettiğim bendede olduğu için egzema bebeğime alerji testi yaptırmam gereklimi dr.henüz öyle bişeyden bahsetmedi.sadece zytec diye bir damla verdi.Emzirdiğim için yediklerime dikkat etmelimiyim bende.

arkadaşlar merhaba
benim kızımdada atopik dermatit var.araştırırken yazınızı gördüm.ben şampuan olarak sebamed kullanıyorum.vucuduna her akşam saf zeytin yağı sürüyorum.şu an tüm yaraları iyileşti.zeytinyağı sürmeyi bıraktığım anda vücudu kuruyor ve yaralar çıkıyor.herkese öneriyorum.saf zeytinyağı çok iyi geliyor.

Bioderma'nın hangi nemlendiricisi acaba bilgi verebilir misiniz? Atoderm kremleri var birde pp , zinco falan çeşitleri var??

Merhaba,
Ben de internette bu konuyu araştırırken bu siteyi gördüm. Benim kızımda yaklaşık 2.5 aylıkken kollarında kızarıklık ile başladı, ilk 3 hafta pek önemsemedik. Çocuk doktorumuz egzama dedi ve Bioderma'nın Atoderm kremini önerdi, nemlendirici olarak bunu kullandık ama hiç faydasını görmedik. Başka bir doktor mustela serisini, yine başka bir doktor da atopiclear i önerdi.

1 Hafta önce de tüm vücudunda sivilceye benzer kırmızı noktacıklar döktü. Hemen Prof. Ömer Kalaycı'dan randevu aldık, vücundaki döküntülerin farklı bir şeyden olduğunu söyledi. Ama kollarındaki kızarıklıkların atopik dermatit yani egzema olduğu kesinleşti. Bizi, Uğur Hindioğlu'na yönlendirdi. Uğur Bey de Köroğlu'nda dermatoloji uzmanı. Vücudundaki döküntülerin sebebini tam keşfedemedik, az bir kortizon içeren "Prednol" krem önerdi. 4 gündür kullanıyoruz vücudundaki döküntü ve egzamalar için iyi geldi. 2 gün daha kullanacağız, bakalım kremi sürmeyi bırakınca ne olacak, yine sizlerle paylaşırım.

Sonuç olarak bebeğinizde herhangi bir şeyden şüphelendiğiniz zaman lütfen hemen doktora başvurun ve birkaç doktorun tavsiyesini alın. İş ciddiyete binince daha etkili ilaçlar kullanmak zorunda kalıyorsunuz. Belki kortizonlu kremlerin 50-100 günlük bebeklere zararı vardır, kimse bilemez. Az kortizon denilse de sonuçta güçlü ilaçlar bunlar...

Tüm bebeklerin iyileşmesi dileklerimle

bizede fenistil jel verdiler bunu sabah akşam sürüyoruz
nerisona c kremide sadece 4 gün boyunca öğlenleri 1 defa sürdük ve geçtiii

benim kızım 4 yaşında 3,5 yaşındayken başladı egzema dedi cildiyeci dirseklerinde başladı kırmızı kabarcıklar ve çok kaşıntı oluyordu sürekli tekrarlıyor çeşitli kremler kullandım geçiyor yine tekrarlıyor şimdide dizlerinde çıktı ne yapabilirim

bebeğinizin cildi düzeldi mi? biz de aynı sorunu yaşıyoruz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…