Bebeğin odasını ne zaman ayırmalı?

Brcbrcbrc84

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2018
2.965
3.424
133
Merhaba, 11 aylık bebeğim var. Aynı odada ama kendi yatağında yatıyor. Bir kaç sefer yanımda yatırmayı denedim ama çok deli yattığı için kendisi de rahat edemedi sürekli uyandı, deli yatıyor derken baya bir deli yatıyor Uykusu çok hassas, sağdan sola dönsem sesime uyanıyor, o yüzden put gibi yatıyorum resmen
1 yaşında odasını ayırmayı düşünüyorum ama bazı kaynaklar 2 yaş diyor, 1 yaş erken midir sizce?
 
Öncelikle sağlıkla büyüsün. Bu konuda her uzman farklı farklı görüşler bildiriyo çünkü genel geçer bi doğru yok. Bu annenin tercihidir. Kendisi ve bebeğinin huzuruna göre karar verir. Ben 7 buçuk aylıkken ayırdım. 6 aylıktan sonra rüya beslemesi dışında gece emzirmiyordum ve aşırı yüksek algıları var. Işığa ve sese karşı. O yüzden hem kendi uyku kalitesi hem de benim uyku kalitem kalmamıştı.
Şimdi sümen yan odamda huzurla ve güzelce uyuyo. Sadece diş çıkarma dönemlerinde gece her uyanmasinda emziriyorum onun dışında huzurla uyuyo. Bu noktalara uyku eğitimiyle geldim. Benim bebeğim asla uyumayan bi bebekti şuan 9 buçuk aylık hala derin uykuya geçmediği sürece gözlerini kapatmıyo. Odasının camları kartonlarla kaplı üzerinde güneş geçirmez perde var ve kapısının da üzerine dışardan perde çektim. Ancak huzurla uyuyo.
Ben bağımsızlığın özgüvenin bebeklerde uykuyla başladığına inanlardanim. Bebeğiniz gecede olsa ihtiyacı olduğu sürece yanında olmalısınız ama ben gece beslenmesi bittiğinde odaların da ayrılmasının doğru olduğunu düşünüyorum. Bebeğim beşiğini seviyo bi odada yalnızken huzursuzlaniyo ama beşiğinde öyle yapmıyo yani besigindeyken kendini güvende hissediyo bunu sağlamak önemli. Zaten siz dönerken de uyaniyomus yani bebeginizin odasını ayirmanizin vakti gelmiş
 
Ben ebeveyn odasında bile yatırmayacağım.odamızın karşısında odası.kaynak kitap okumadım eğitim fak.mezunuyum hocalarımız hep çocuğun ebeveyn odasında olmaması gerektiğini söylüyorlardı.etrafımda da bebeğini kendi yanına alıştıran her anne bin pişman.daha bilinci çok yerine gelmemişken bir an önce odasını ayIrmanı tavsiye ederim.
 
Teşekkür ederim sizin bebeğiniz de sağlıkla büyüsün içimi rahatlattınız çünkü 1 yaşında odasını ayıracağım diye vicdan azabı çekiyordum bazen. Bazı kaynaklarda güvenli bağlanma için 2 yaşına kadar bekleyin diyor ama öyle yaparsam sonrasında ayırmak daha zor gelir diye düşünüyorum. Aslında hazır olmasa ayırmayı düşünmezdim ama gece 4 te uyandıktan sonra artık 2 saat rahat uyuyayım diye salona geçip uyuyorum çünkü 6 hatta 5:30 gibi tamamen uyanıyoruz Gece emzirmesi devam ediyor o yüzden midir bilmiyorum en uzun kesintisiz uykusu 3 saat.
 
Güvenli bağlanma kafamı karıştırdı benim. Adem Güneş’in güvenli bağlanmayla ilgili söylediklerini dinledim ama orada yan yana 2 sene yatın diyor. Her kaynak farklı bir şey söylüyor ama sanırım ayırmak en mantıklısı.
 
Vallahi kızım 1 bucuk yaşında biz babasının odasını ayırdık o da 29 yaşındaydı
 
Aslında eğer gelişiminde sorun yoksa 9 aydan sonra gece emzirmesi çok gerekli değil. Gerçi annesi olarak siz daha iyi bilirsiniz. Benim bebeğim gece uyandığında azıcık emip uyuyodu yani öyle karın doyuracak gibi değildi yani artık sadece alışkanlıktan uyaniyodu. Üstelik Benim bebeğim düşük kilolu doğdu ve hala kendi gurubunun ortalamasının alt sınırında seytediyo. Gece emzitlemelerinde tamamen uyaniyodu öyle baygın hali kalmiyodu yani uyku kalitesi düştü. Gece emzirmesini bırakma zamanı geldi dedim . Ancak elbette bebeğimin ihtiyacını hiç bir uzman benden daha iyi bilemez. Eğer gündüz güzel beslenmemisse, diş cikariyosa ,hastaysa vs vs durumlarda kesinlikle emziriyorum.
Yeğenim 3 yaşına kadar anne babasıyla aynı odada uyudu ,ikinci çocukları da öyle. Bazı arkadaşlarım da bir yaş kimisi iki yaş gibi ayırdı bugüne kadar benim kadar erken ayıran bi üst komşum bi de bazı blog yazarı anneler var. Genelde pek tercih etmiyorlar ama annenin ve bebeğin tercihi.
 
Kesinlikle öyle. Her çocuk farklıdır kimisi hazır olur odasına ayırmaya kimisi değil.
Gece emzirmesini nasıl kesebilirim bilmiyorum. Emmek için uyandığında 5-6 dk emip uyuyor. En fazla 10 dakika uyuyor. Bir de bizimki emerek uyuyor yani emmeyi bir uyku aracı olarak kullanmasa belki daha rahat kesebilirdim.
 
Ben tracy hogg un yöntemiyle uyku eğitimi verdim. Emerek uyumayi o zaman bıraktık. Açıkçası çocuğunuz biraz daha büyüdüğü için yaklaşık bir veya bir buçuk haftanizi alabilir . Emerek uyutmaktan vazgecirmeniz. Çocuklar aşırı dirençli oluyo ve gerçekten canınızdan benziyosunuz ama eğer vazgecmezseniz sonucu harika oluyo. Biz erken yaptığımız için yaklaşık 4 günde iyi noktaya geldik.
 
Doğar doğmaz ayırdım. Su an 15 günlük. Sezaryen olduğum icin ilk 4 5 gün ayni odada yattık sonra bi telsiz takıp ayırdım odasını. Kendi park yatağında kendi odasında. Ağlayinca kalkip gidiyorum ben emziriyorum esim gaz çıkarıyor uyutuyor. 3. Çocuğum bu. Ne kadar erken o kadar iyi. Ama tamamen şartlara ve tercihe göre degisen bi durum.
 
Sizin adınıza sevindim, ne güzel uygulayabilmişsiniz. Ama ben Kim West yöntemini bile uygulayamadım. Her uyku eğitiminde ağlatma olduğundan yapamadım. Bizimki ağlayınca kucağımıza almazsak çok sinirleniyor ve ben ağlamasına dayanma konusunda dirençli değilim. Zamana bıraktım artık. İnşallah uykuları düzene girer. Gece beslemesini doktora soracağım ama pandemiden dolayı kaç aydır rutin kontrollere gidemedik. 1 yaşında menenjit aşısı için gitmeyi düşünüyorum. O zaman sorarım. Siz menenjit yaptırdınız mı?
 
Allah bağışlasın İlk iki çocuğunuzun uykuları düzenliydi herhalde 3. bebiş gelmiş Bizim 11 aydır uyku düzenimiz olmadığından 2. bebeği düşünemiyorum
 
Allah bağışlasın İlk iki çocuğunuzun uykuları düzenliydi herhalde 3. bebiş gelmiş Bizim 11 aydır uyku düzenimiz olmadığından 2. bebeği düşünemiyorum
En büyük oğlumun uykusu cok duzenliydi. Iki numara ile felegimizi şaşırdık babasiyla cok uykusuz kaldik. Işte uyuklardık. Dedim bu yoğunluğu ve yorgunluğu başa sarmadan hemen hepsi bir aradan çıksın 3. De olsun dedik :) kısmet oluverdi. Simdi birinuyuyor digeri uyanıyor. Eğlence gırla. Allah sağlıktan ayırmasın iyi ki de varlar.
 
Ben zorunlu aşılar dışında yaptırmadım özellikle koronadan dolayı çünkü zaten dışarı çıkmıyoruz.
Ayrıca benim bahsettigim uyku egitiminde bebek agladiginda kucağınıza aliyosunuz. Kitabını alıp okumanızı öneririm.
 
Oğlumuz iki buçuk yaşına kadar yanimizda uyudu, yatagimizda birlikte yattık. Birkaç hafta önce kendi odasında yatırmaya başladım. Hiç sorun yaşamadık çünkü öğlen uykularinj zaten odasında uyuyordu. Ara ara yine yanimiza alır onun güzel kokusuyla uyuruz. Şahsi fikrim çocuğum bebeğim kucağa alışır, yanımda yatmaya alışır diyen annelere akıl sır erdiremiyorum Nasıl bir kötülüğü olabilir ki yavrunuzu kucaklamanin, sarılıp uyumanin. Tabi eşinizle olan özel iliskinize şahit olmadıkları sürece
 
Tövbe tövbe şahit olan yoktur herhalde. Oğlum benimle aynı odada ama kendi yatağında. Ben de ona sarılıp kokusuyla uyurum dedim ama benimle uyumayı sevmiyor çok deli yatıyor Kendi yatağında daha rahat. Bir de çok sık uyandığından acaba ben uyurken sağa sola döndüğümden sesime mi uyanıyor diyorum. Kaliteli uyuması için odasını 1 yaşında ayıracağım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…