Bana da fetal DNA önerildi ama yapmadım. İnşallah ben de güzel haberler alırımArkadaşımın gebeliğinde vardı kalbinde sadece, ilk doktor nipt yani fetal DNA önerdi, ikinci gittiği doktor evet parlaklik var ama diğer ger sey normal ense ve burundan bahsediyor son aylarda yok olacaktir problem değil isterseniz test yaptırın dedi kız da öyle de böyle doğuracagim aldırmam dedi test yapılmadı çocuk şuan gayet sağlıklı
Canım benim bir arkadaşımda olmuştu kalbinde parlaklık görünmüştü down sendromu olabilir dedi doktor ama sapa sağlam doğdu bence çevrende araştırma hastanesi varsa birde oraya gözükmelisinMerhaba arkadaşlar. Bugün detaylı ultrasona gittim. Doktor bebeğin kalbinde ve bağırsağında parlaklık olduğunu bu da down sendromu belirtisi olduğunu söyledi. Bu durumu yaşayan var mı acaba çok korkuyorum
Detaylı ultrasonu araştırma hastanesinde yaptım zaten ordaki doktor parlaklık olduğunu söylediCanım benim bir arkadaşımda olmuştu kalbinde parlaklık görünmüştü down sendromu olabilir dedi doktor ama sapa sağlam doğdu bence çevrende araştırma hastanesi varsa birde oraya gözükmelisin
Kac haftalık yaptırdınız detaylı ultrason ben şuan 19 hastayım bugün şehir hastanesine gittim kalbinde parlaklık büyük dedi 3.8 mm olarak down dedi fetal ya da amniyosentez önerdi napacagimi bilmiyorum bende.ikili test sonuç düşük çıkmıştı üni hastanesinde yaptırmıştım sonra 3lü yaptırdım onda da düşük dedi başka doktorDetaylı ultrasonu araştırma hastanesinde yaptım zaten ordaki doktor parlaklık olduğunu söyledi
Büyüklük olarak nasıldı acaba parlaklık çok büyük denildi bana((Doğdumu acaba bebeğin nasılgorumcemdede parlaklık felan çıktı bebeği down değilmiş geçmiş o parlaklık
21.haftada yaptırdım ben. Parlaklığın büyüklüğü ile ilgili bir şey denmedi bana. Amniyosentez riskli dediler fetal dna istediler. Çoğu yerde tarama testlerine güven duyulmayacağını söylüyorlar.Kac haftalık yaptırdınız detaylı ultrason ben şuan 19 hastayım bugün şehir hastanesine gittim kalbinde parlaklık büyük dedi 3.8 mm olarak down dedi fetal ya da amniyosentez önerdi napacagimi bilmiyorum bende.ikili test sonuç düşük çıkmıştı üni hastanesinde yaptırmıştım sonra 3lü yaptırdım onda da düşük dedi başka doktor
Sadece var denildi bana büyüklükle ilgili bir şey denilmediBüyüklük olarak nasıldı acaba parlaklık çok büyük denildi bana((
Yani bende beklesem mi fetal dna için yoksa bugün başka bir perinatologa mi gitsem onalr ne diyecek acaba diye21.haftada yaptırdım ben. Parlaklığın büyüklüğü ile ilgili bir şey denmedi bana. Amniyosentez riskli dediler fetal dna istediler. Çoğu yerde tarama testlerine güven duyulmayacağını söylüyorlar.
Kalpteki parlaklık ileri derece mıydı acabaBizde de sadece kalpte parlaklık vardı 2 kez de fetal dna testi sonuçlanmayınca doktorum amniyosentez yapalım dedi . Çok şükür bişey çıkmadı . Parlaklık son haftalarda geçmişti.
Bizde de sadece kalpte parlaklık vardı 2 kez de fetal dna testi sonuçlanmayınca doktorum amniyosentez yapalım dedi . Çok şükür bişey çıkmadı . Parlaklık son haftalarda geçmişti.
Parlaklık büyüklüğü de önemli sanirim(Yeğenimde görüldü ama sağlıklı doğdu şükür
Derecesinden hiç bahsetmedi doktorum sadece kalpte parlaklık var dedi. 3 gebelikten 1 inde görülür. Tek başına görülmesi endişelenecek bişey değil aslında dedi.Kalpteki parlaklık ileri derece mıydı acaba
Son haftalarda normal ultrasonda mı belli oldu yoksa tekrar detaylı ultrason mu yapıldıBizde de sadece kalpte parlaklık vardı 2 kez de fetal dna testi sonuçlanmayınca doktorum amniyosentez yapalım dedi . Çok şükür bişey çıkmadı . Parlaklık son haftalarda geçmişti.
Evet bugün öyle dedi bana da perinatolog inşallah bebeklerini sağlıklı olur sizin kaç haftalikti ya da doğum yaptınız mı unuttumDerecesinden hiç bahsetmedi doktorum sadece kalpte parlaklık var dedi. 3 gebelikten 1 inde görülür. Tek başına görülmesi endişelenecek bişey değil aslında dedi.
İlk haftalarda ki risklerim nedeni ile perinatalog ile başlamıştık kontrollere doğuma kadar da devam ettim kendisi ile. Rutin muayenemizdeki ultrason incelemesinde ben sorunca söyledi perinataloğum parlaklığın kaybolduğunu.Son haftalarda normal ultrasonda mı belli oldu yoksa tekrar detaylı ultrason mu yapıldı
Evet doğum yaptım 22 aylık olacağız çok şükür herşey yolunda . Siz de sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah. İçinizi ferah tutun.Evet bugün öyle dedi bana da perinatolog inşallah bebeklerini sağlıklı olur sizin kaç haftalikti ya da doğum yaptınız mı unuttum
Sağ olun amin amin rabbim sağlık versinEvet doğum yaptım 22 aylık olacağız çok şükür herşey yolunda . Siz de sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah. İçinizi ferah tutun.