Bebeğin kalbinde ve bağırsağında parlaklık

Bana da fetal DNA önerildi ama yapmadım. İnşallah ben de güzel haberler alırım

Merhaba arkadaşlar. Bugün detaylı ultrasona gittim. Doktor bebeğin kalbinde ve bağırsağında parlaklık olduğunu bu da down sendromu belirtisi olduğunu söyledi. Bu durumu yaşayan var mı acaba çok korkuyorum
Canım benim bir arkadaşımda olmuştu kalbinde parlaklık görünmüştü down sendromu olabilir dedi doktor ama sapa sağlam doğdu bence çevrende araştırma hastanesi varsa birde oraya gözükmelisin

Canım benim bir arkadaşımda olmuştu kalbinde parlaklık görünmüştü down sendromu olabilir dedi doktor ama sapa sağlam doğdu bence çevrende araştırma hastanesi varsa birde oraya gözükmelisin
Detaylı ultrasonu araştırma hastanesinde yaptım zaten ordaki doktor parlaklık olduğunu söyledi

Detaylı ultrasonu araştırma hastanesinde yaptım zaten ordaki doktor parlaklık olduğunu söyledi
Kac haftalık yaptırdınız detaylı ultrason ben şuan 19 hastayım bugün şehir hastanesine gittim kalbinde parlaklık büyük dedi 3.8 mm olarak down dedi fetal ya da amniyosentez önerdi napacagimi bilmiyorum bende.ikili test sonuç düşük çıkmıştı üni hastanesinde yaptırmıştım sonra 3lü yaptırdım onda da düşük dedi başka doktor

21.haftada yaptırdım ben. Parlaklığın büyüklüğü ile ilgili bir şey denmedi bana. Amniyosentez riskli dediler fetal dna istediler. Çoğu yerde tarama testlerine güven duyulmayacağını söylüyorlar.

Bizde de sadece kalpte parlaklık vardı 2 kez de fetal dna testi sonuçlanmayınca doktorum amniyosentez yapalım dedi . Çok şükür bişey çıkmadı . Parlaklık son haftalarda geçmişti.

Yeğenimde görüldü ama sağlıklı doğdu şükür

21.haftada yaptırdım ben. Parlaklığın büyüklüğü ile ilgili bir şey denmedi bana. Amniyosentez riskli dediler fetal dna istediler. Çoğu yerde tarama testlerine güven duyulmayacağını söylüyorlar.
Yani bende beklesem mi fetal dna için yoksa bugün başka bir perinatologa mi gitsem onalr ne diyecek acaba diye

Bizde de sadece kalpte parlaklık vardı 2 kez de fetal dna testi sonuçlanmayınca doktorum amniyosentez yapalım dedi . Çok şükür bişey çıkmadı . Parlaklık son haftalarda geçmişti.
Son haftalarda normal ultrasonda mı belli oldu yoksa tekrar detaylı ultrason mu yapıldı

Derecesinden hiç bahsetmedi doktorum sadece kalpte parlaklık var dedi. 3 gebelikten 1 inde görülür. Tek başına görülmesi endişelenecek bişey değil aslında dedi.
Evet bugün öyle dedi bana da perinatolog inşallah bebeklerini sağlıklı olur sizin kaç haftalikti ya da doğum yaptınız mı unuttum

Son haftalarda normal ultrasonda mı belli oldu yoksa tekrar detaylı ultrason mu yapıldı
İlk haftalarda ki risklerim nedeni ile perinatalog ile başlamıştık kontrollere doğuma kadar da devam ettim kendisi ile. Rutin muayenemizdeki ultrason incelemesinde ben sorunca söyledi perinataloğum parlaklığın kaybolduğunu.

Evet bugün öyle dedi bana da perinatolog inşallah bebeklerini sağlıklı olur sizin kaç haftalikti ya da doğum yaptınız mı unuttum
Evet doğum yaptım 22 aylık olacağız çok şükür herşey yolunda . Siz de sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah. İçinizi ferah tutun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…