Bebegin kalbi durursa belirti

senaaanur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2017
518
173
35
merhaba
ben su an 8 haftalik hamileyim. bebegimin kap atisini gordum ama yuregim agzimda yasiyorum nedeni de
daha once 11 haftalik bebegimim kalbi durdu.. ancak 1 gun once durmus ve ben de herhangi bi belirti anlamadim..
bebeginin kalbi karninda duran anneler nasil belirtiler yasadiniz? mesela beyaz akinti devam ettimi gebelik belirtileriniz devam etti mi? kimisi aniden kesildi diyor ve benim bu hamilelikte hic belirtim olmadi diyor nasil anlasilir tekrar yasamaktan o kadar korkuyorum ki...

BEN DE iki kez kalp durması ile kaybettim şuan 8haftalık hamileyim aynı stresi yaşıyoruz ikisinde de hatırladığım bir durum yoktu

canim bende senin gibi 11 haffalik kaybettim ve hic belirti yasamadim.. zaten hamilelikte de pek belirtim yoktu

BEN DE iki kez kalp durması ile kaybettim şuan 8haftalık hamileyim aynı stresi yaşıyoruz ikisinde de hatırladığım bir durum yoktu
yaaa .. canim insallah yarani desmis gibi olmamistir sorum.. cok gecmis olsun insallah bu bebegini saglikla hayirlisiyla kucagina alirsin.. ya beyaz akinti gebelikte iyi derler bende devam ediyor acaba bu saglikli oldugunu gosterir mi ki..

mesela diyorlar ya mide bulantim bicak gibi kesildi goguslerim aciyordu bi anda acimadigini farkettim diye... yani bunlarin olmasi bizi alarma mi gecirmeli?

Ben ilk bebeğimi 14 haftalıkken kaybettiğimde belirtiler oldu ama ben anlamamıştım o zaman. Sonradan fark ettim. Hamileyken karnımda bir sertlik vardı ve bu sertlikten dolayı sandalyede otururken zorlanıyordum, karnımı sıkıştırmamam gerekiyordu; fakat 14. haftaya geldiğimde o sertlik kayboldu, rahat oturmaya başladım ve karnımda rahatsız edici hiçbir belirti yoktu; hatta arkadaşlarıma "ben hamileliğe alıştım artık çok rahatım" diyordum. Meğersem bebeğim ölmüş, tutunmayı bırakınca o sertlik kaybolmuş ve ben yürürken otururken rahat hareket ediyormuşum. Yani ben öyle düşünüyorum. Şimdi yine hamileyim ve manyak oluyorum bazen. Kaç kez sabahları "artık karnım sert değil, bebeğim öldü " diye ağladım. Allah kimseyi evladıyla sınamasın, "çok abartıyorsun" diyorlar eşim bile anlamıyor beni ama çok zor bir durum. Umarım Allah evlatlarımızı sapasağlam kucağımıza almayı ve büyütmeyi nasip eder.

okurken gozlerim doldu... kesinlikle yasayan anlar.. bide benim oncekinde kuzenimle ayni zaman hamile kalmistik o dogum yapti ama benim elim bombos.. kiskanmak degil asla o benim kardesim kanim canim sadece zamanlar ayni olunca yasasaydi simdi o da dogacakti diye dusunuyor insan... benim bu hamileligim cok farkli gidiyor sonu da hayir olsun insallah ne gaz.. ne siskinlik.. ne sertlik...
ne tiksinme... ne bulanti...
ne koku hassasiyeti...
Tek belirtim olan goguslerimdeki aci bile kayboldu bikac gundur
bi sonraki muayeneyi beklemesem mi acaba..

Evet yaşayan anlıyor, benim de hamile kaldığımda kardeşimin eşi, teyzemin kızı ve üç arkadaşım da hamileydi ve hepsi sağ salim doğdu çok şükür, kesinlikle kıskanmak değil, ama insan keşke benimki de doğsaydı demekten alıkoyamıyor kendini. Ben etrafımda sağlıklı doğum yapmış insanları gördükçe çok umutlanıyorum, çok da zor bir şey olmadığını düşünüyorum, bu da beni rahatlatıyor.
Hamilelik her kadını farklı etkiliyor, herkeste tiksinme, bulantı vs. olacak diye bir şey yok; bence bunlar belirti değil ama sizi bunun kuşkusu bile yiyip bitirir o nedenle bence bir an önce doktora gidin ve öğrenin, emin olun derim ben. Çünkü bu bekleyiş insanı mahfediyor.

birde beyaz akinti gebelikte cogalir ya hani.. kimisi de akintim normale donmustu son zamanlarda ordan anladim diyor.. boyle mi olur akinti azaliyor mu acaba.. ah keske su ultrason cihazlarinin portatifleri olsa hemen tutup dinlesek tedirgin olunca

birde beyaz akinti gebelikte cogalir ya hani.. kimisi de akintim normale donmustu son zamanlarda ordan anladim diyor.. boyle mi olur akinti azaliyor mu acaba.. ah keske su ultrason cihazlarinin portatifleri olsa hemen tutup dinlesek tedirgin olunca

Keşke:) Herkesi farklı etkiliyor gebelik, bende de beyaz akıntı çoğalması falan ya da ağrı ya da bir şeyleri canın çekmesi ya da tiksinme hiçbir şey olmamıştı. Sadece karnımda bir sertlik vardı. O yüzden aslında kimseyle kıyaslamamak gerekiyor. Korkma, ilk bebeğini kaybettiğin için psikolojik olarak etkileniyor da olabilirsin. Doktora gidip öğren en iyisi bu.

evet aslinda cok haklisin canim..
cesaret edemedim gitmeye bikac gundur aklimda ama..

Canım ben hiç kayıp yaşamadım çok şükür ama burda okuduğum kayıp hikayeleri çok etkiledi beni.baslarda ben de çok evhamliydim sonra kendimi şu şekilde rahatlattim.rabbim eğer ona uzun ömür biçtiyse her şekilde yaşar ama nasibinde ömrü kısaysa biz ne yaparsak yapalım engel olamayız.her şey allahın nasibine takdirine kalmış.dua etmekten başka yapacak bir şeyimiz yok.belirti arıyorsun mesela,belirtileri bilsen bile kalbinin durmasına engel olabilecek misin.o yüzden içini ferah tut ve allaha bırak.nasibimizde varsa sağ salim kucagimiza alırız inşallah.bizim fakir bir tanıdığımız dördüncü çocuğuna hamile kalınca düşürmek için neler yaptı,damacana bile taşıdı ama sıkı sıkı tutundu bebek düşmedi,hamileliği boyunca üç çocuğuna baktı ne kontrole gitti ne doğru düzgün beslendi ne de ilaç vitamin kullandı.cocuk bir doğdu topaç gibi maşallah,bir de akıllı ki sorma.
Belki de biz çok fazla takıyoruz.tabiiki beslenmenize dikkat edecez tabiiki her türlü kontrolümüzü yaptircaz.ama ekstra evham yapmayalım.

Allah hepimize evlatlarımızı sağ salim kucagimiza almayı nasip etsin,evlat hasreti çekenlere de tez vakitte hamile kalmayı nasip etsin inşallah.

bugun kesin doktora gidicem.. sabahlari ac olsam bile midem bulanmiyor.. eskiden nasilsam yine ayniyim
goguslerimin de gerginligi tamamen kayboldu asla yatamazdim dokunamazdim su an yumusadi ikisi de...
evet karnimda da bosluk hissi var zaten basindan beri doluluk hissi hic olmadi zaten.. cok rahat oturup kalkiyorum asiri rahatim hem de sanki normal benmis gibi

Bebek seninledir ve sağlıklıdır ama için rahat etsin bi git gör. Benimde kaybım yok ama ben bile tedirgin oluyorum. Bir saat midem bulanmasa ne oluyor diyorum. Anlıyorum o yüzden. Bak bakalım senin bıcır ne durumda :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…