Bebeğin ilk banyosu

oykumruyam

Öyküm abla olduuu:)
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2007
3.016
36
358
Diğer
arkadaşlar bebeğinizin ilk banyosunu ne zaman yaptınız ya da yaptırdınız mı desem? biz ilk kızımda göbeği düşene kadar yıkamamıştık hastanede yıkamamışlardı ancak yeni öğreniyorum ki hastanede ilk 24 saatten sonra yıkıyorlarmış.açıkcası ben buna hiç ısınamadım yakında doğum yapacağım kış günü banyo yaptığı gün taburcu olacağız (hayırlısıyla normal doğum olursa bir gece kalınıyor ya) ayrıca kendim yıkamak isterim ilki bana ait olmalı hemşireler nasıl yıkarlar içim rahat etmez ki yanımdan hiç alıp gitmelerini istemiyorum

benim isteğime bırakıyorlar mı yoksa hastane prosedürü deyip mutlaka kendileri mi yıkıyorlar?devlet hastanesinde ve özel hastanede uygulamalar değişiyor mu?

Son düzenleme:
hastahanede yılanacagini hiç sanmıyorum benim ki özel olduğu halde yıkamadilar yıkamalarina istemem doğar doğmaz ben kızımın göbeği düştükten sonra yıkadik önce de yikayanlar var ama her ihtimale karşı 13 gün bekledik:)

benim de özel hastane olmasına rağmen yıkamadılar.ben de 1 gece kaldım ertesi gün eve geldiğimizde yıkadık.daha doğrusu annem ve kayınvalidem yıkadı.göbeğinin düşmesini beklemedik.işin açıkçası doğduğunda vücudunu siliyolar ama kafası filan hep kanlı beyaz mukus gibi bişeyle kaplı gibiydi.yani çok da temiz görünmüyodu.o yüzden ben yıkanması taraftarıyım.bebeğe de yazık kimbilir göbek ne zaman düşer o vaziyette bebeğin yatması güzel değil

oğlumda göbeği düşene kadar yıkamayın dediler, yıkamamıştık. yavrum 14 gün öyle kaldı. Kızımı hem hastanede yıkadılar, eve gelince de biz yıkadık. Ben yıkanılması taraftarıyım. Çocuk banyo yapınca daha rahat oluyor.

hastanede ılık ıslak bezle siliyorlar ertesi gün eve gelince annem ve kv yıkadı misler gibi uyudu rahatladı oğlum yıkamadan nasıl bekletiliyor merak ettim kanlı ve verniks denilen sıvı var bebeğin üstünde ayrıca bir tanıdık göbeği düşünce yıkayın demişler bebeğin göbek bağı mikrop kapmış irinli akıntı olmuş ben bekletemem birgün arayla kendim yıkadım hep 22 aylık hala öyle devam ediyoruz yıkanmayı çok seviyor

büyük kızımın göbeği üç günde düşmüştü bekletmek sorun olmamıştı o nedenle ve başını da hergün siliyorduk

yıkayınca da enfeksiyon kapma ihtimali artar göbeğinin gibi geliyor bana göbeğin etrafını sanırım batikonla siliyorduk

tamam göbek düşmeden yıkanabilir ama ben hastanede yıkansın istemem hem nasıl yıkıyorlar içim rahat etmez hem de kış günü üşütebilir ayrıca kendimiz yıkayalım isterim

Merhaba , benim oğlumda 1 aylık oldu bugün biz kızımı yaz bebeği olduğu için her gün yıkamıştık ama oğlumu haftada 1 defa yıkıyoruz kış olduğundan dolayı.Ama hastaneden gelince 3 gün sonra yıkadık yıkanınca acayip rahatlıyorlar yıkamadan olmaz.Ama yaz bebeği gibide sık sık yıkamaya korkuyorum ben.

merhaba cnm.kızım 3,5 aylık. özelde yaptım. benim yaptığım hastanede yıkamadılar. havluyla sildiler. çocuk doktorumuz eve gidince yıkayın.sonra da bir daha göbeği düşünceye kadar yıkamayın dedi.
hastaneden çıkıp eve gelince yıkadık. göbeğine su getirmemeye çalıştık.yıkadıktan sonra göbeğini iyice kuruladık sildik.sonra da göbeği düşünce yıkadık. 7, sinde göbeği düşmüştü zaten.

Hastanede yıkanmadı evde göbeği düşene kadarda biz yıkamadık özellikle uyardılar yıkamayın diye vücuduna yapışan o sıvı bebek için çok faydalıymış

sızce lavanta yagı damlatsam bebegımı rahatlatırmı daha rahat uykuya sebep olurmu kızlarrrr
doguma varda

az önce doğum yapmayı düşündüğüm hastaneyi arayıp bu konuyu sordum doğumdan sonra yıkayıp,pudralayıp,giydirip annnenin yanına getirildiğini söylediler bu söylediklerinin hiçbirinin yapılmasını istemiyorum( sadece silip,güzelce sarıp bana getirsinler ben asla pudra kullanmadım diğer kızımda bunda da kullanmayacağım bebeğin ciğerlerinde birikme riski varmış,üzerindeki kalıntıların bebeği koruduğuna inanıyorum göbeğin enfeksiyon kapabileceğini düşünüyorum yıkandığında ve biran önce emzirmek üzere ve üzerindeki kokularla kucağıma verilmesini istiyorum bunların garantisi bana verilmezse orda doğum yapmam ve bunları ben istediğim halde yapacak olurlarsa da kıyameti koparırım kendimi biliyorum( siz yine de doktorunuzla konuşun dediler ama doğuma doktorumun gireceği garantisi de yok ki

bende özelde doğum yaptım doğduktan sonra annemler eşim falan izlemişler videoya çekmişler hatta sadece başını yıkamışlar vucudunu silmişler,
biz hastaneden çıkmadan çocuk hemşiremiz göbeği için alkollu su ve sargı beziyle nasıl pansumam yapmam gerektiğini öğretti, 40ına kadar hergün yıkayın çok güzel gelişir bebeğiniz dedi. zaten bizdede 40ına kadar bebek hergün yıkanır, 40ından sonra kış olduğu için ikigünde bir yıkaadım şuan 2.5 aylığız 3 günde bir yıkıyorum hasta olmasın diye, göbeği suya değdiğinde hiç bişey olmuyor kuruluyunca alkolle pansuman yaptık hiç sorun olmadı, ben bebeklerin günlerce yıkanmadan kalmalarını doğru bulmuyorum, kendim 2 gün yıkanmayınca kötü hissederken onu nasıl yıkamam, ayrıca şuan suyu okadar seviyor ki banyoda hiç ağlamıyor:) :)

bende hep yıkadım bence öyle olmalı en azından ben rahat edemem hergün alkolle pansuman yaptım bağı kopunca betadinle sildim tertemiz benim oğlumda hiç su banyo korkusu olmadı bekletmek bana görede değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…