• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğin hamilelikteki hareketleriyle doğum sonrası hareketleri paralelmi?????

BeyazLilyum

diplomalı uzman ev hanımı
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2007
2.343
15
116
Diğer
selam kızlar..ben bişeyi çok merak ediyorum..benim kızım çok hareketli şuan...acaba doğduktan sonrada böylemi olacak..yani az hareket eden bebek uslu,çok hareket eden bebek yaramaz,uykusuzmu oluyor acaba...diyorum doğduğunda da böyle duraksız olursa işimiz var zilliyle..yoksa hiçbir alakası yokmu????

Senin hissettiğin hareketleri bilemicem yani tam olarak hatırlamıyorum ama bebeğin hareketli olması iyi bişey sağlıllı olduğunun göstergesi.Taylan ın bazı ultroson görüntülerini hatırlıyorum ve resimleri var mesela eli kulağında uyurken görmüştüm ilk doğduğundada bir süre öyle uyudu fazla zaman olmasada ben ayrıntılı hatırlamıyorum.

maşallah benım kızımda cok hareketlı..öylekı bazen cok rahatsız oluyorum..özellıkle gecelerı..doguncada böyle olursa ne yaparım dıye düşünüyorum:)saglıklı olsunda gercı hareketlı olsun..öyle sessız sakin duran cocuguda acıkcası sevmem..:nazar:

benim oğlum hamileyken gündüz çok hareketliydi ama gece çok fazla hareket etmezdi.benimle beraber uyurdu oğluşum:1rolleyes: doğduktan sonra da öyle oldu geceyi gündüzü biliyodu sanki.hiç zorluk çıkarmadı bana.gündüz hereketliydi etrafı izliyodu gece de uyuyodu kuzum.şimdi de öyle:nazar:

canım çok güzel bi konu olmuş..
benim doktoruma da ben geceleri çok hareketli gündüzleri sessiz demiştim.bana demişti ki seni korkutmak gibi olmasın ama bu şekilde olan bebeklerin %80i doğduktan sonrada aynı şeylere devam ediyor dedi..
neyse sağlıklı olsunlarda gerisi hiç mühim değil:nazar:

benım oglum benı gece hıc uyutmazdı hamıleyken dogdu bı usluydukı anlatanmam sıze takı 6 ayına gelene kadar 6 aydan sonraaa tanınmaz bı cocuk oldu okadar yaramaz cıglık cıglık bagıran gecelerı uyumayan bı cocuk oldu napıcaz bılmıyorum

benim kızım hamileyken gündüz kıpırdardı gece hiç kıpırdamazdı çok nadir kıpırdardı özellikle sabah 5 yada 6 gibi resmen tepinirdi karımda.şimdi 5 aylık olduk gündüz öyle yaramazki nerdeyse hiç uyumuyor.binlerce şükürki gece uyuyor ama kaçta yatarsa yatsan sabah 6 da mutlaka ayakta doğduğundan beri böyle.:)seninkide biraz hareketli olacak sanırım sağlıklı olsunlarda

şöyle bir bakıyorumda yorumlara genelde paralel gibi geldi bana...anaeeeeem yandım ben işim var o zaman bu kızla...

ben hamıleyken oglum nerdeyse hıc hareket etmezdı.bende cok uslu sakın olacak dıye bekledım.ama dogdugu andan berı oyle hareketlıkı bu karnımdakı bebekmı sasıp kalıyorum.esıme takılıyorum hastanede karıstımı acaba bu cocuk dıye.

Kızlar bende yananlardan biri benim. Benim kuzum da gündüz oldukça ustu, oynaşsada pek tepinmiyor, ama gece11-12 den sonra sanki içimde zıplıyor. Eyvah eyvah...

benım kızım cok hareket etmezdı asırı. sımdıde sakın,uslu bır bebek..değişri mi bılemıyorum tabi..
hamıleyken gece hıc haeketı olmazdı ben duymazdım yani.sımdıde gece uyur mutlaka uyanık kalmaz.
bebeklerın hareket etmesı sağlıklarının gostergesı.hıc korkma.

benim oğlumda çok hareketli idi. çevremdekiler abarttığımı düşünüyordu ama oğlum gelince anladılar :) oğlum karnımdayken bacaklarını çok hareket ettiriyordu ve titretme hareketi yapıyordu. doğduktan sonra aynı ayak hareketleri ve titretme devam etti. titretmeyi 1-2 ay sonra unuttu ama bacaklarındaki hareketleri görseniz koşmuş kadar siz yorulursunuz. altını değişirken 2 kişi bile zor zaptediyoruz :) sağlıklı olsunda kuzum, hareketli olsun.. bence paralel..

valla benim kızım hiç tekmelemezdi gebeyken
şimdi 3 aylık durmuyo hiç çok hareketli bilmem artık seninki nasıl olur
hayırlısı olsun

o zaman bizimkinin eli hep kulağında olacak..ne zaman gitsem kulağına kouyor.....ayy valla heyecan artıyor zaman geçtikçe...bakalım kızım nasıl olacak...

tatlim benim oglumda cok hareketliydi dogduktan sonrada simdide cok hareketli...
aslinda senin hamileligine bagli sen sakin rahat bi hamilelik gecirsen bebisinde dogdugu zaman öyle olur
benim ilk hamileligim cok stresliydi oglumda dogum sonrasi cok huzursuz bi bebek oldu
birde eger simdi sen bebeginle klasik müzik dinlersen dogum sonrasi agladigindada o müzikle bebegi sakinlestirebilirsin
özellikle mozart müziklerini öneriyor doktorlar cünki bebekler anne karninda daha cok mozatin müzigine benzeyen sesleri duyuyorlar :)))
unutma tatlim sen klasik müzik dinlerken bebegin hem sakinlesiyor hemde mutlu oluyor ...
hatta bazen sanki dans edercesine oyun oynuyorlar
cook tatlilar masallah onlaraa :))

:CüvCüv::CüvCüv:merhaba kızlar.benim 2 tane evladım var.kızıma hamileyken bayağı hareketliydi.doğduktan sonra okadar olmadı.normaldi .oğlum ise karnımdayken fazla hareketli değildi.doğduktan sonra tam bir canavar oldu diyebilirim.onu büyütene kadar canım çıktı.inanırmısınız şu an 3 biticek nisanda 4 olcak kısmetse daha bu yaz yeni yeni durup oynamaya başladı.durmak bilmezdi .hep koşardı.zor yetişirdim.elini tutturmazdı.parkta bile durmazdı.kum oynayan çocukların yanından geçerken bide kovalarına tekme vururdu.koşmasına devam ederdi.inanın psikolojim bile bozuldu.evde ise hiç durmaz.ne yerde ne kucakta.okadar fena büyüdüki.bazen sinirimden oturup ağlıyodum.neyse şimdi biraz daha iyi.en azından oturup oynamaya başladı çok şükür.delikafaduldendelikafadulden

ben hamıleyken oglum nerdeyse hıc hareket etmezdı.bende cok uslu sakın olacak dıye bekledım.ama dogdugu andan berı oyle hareketlıkı bu karnımdakı bebekmı sasıp kalıyorum.esıme takılıyorum hastanede karıstımı acaba bu cocuk dıye.

ay bu yazıyı gorunce nasıl sevındım anlatamam benım oglumda cok hareketlı bı bebek degıl hatta korkuyorum inşllah bişeyi yoktur benneyaptımki

Öncelikle bebeğini güle güle büyüt. Ben erken doğum başladığı için 20. haftada hastaneye yattım. Rahimim dikildi . Bir kaç hafta evde yattım sonra tekrar doğuma 34. haftaya kadar kolumda serum hiç kalkmadan hastanede yattım. Şikayetim hep aynıydı bu çocuk çok oynuyor acaba bir derdimi var. Hastamı diye soruyordum. Doktorumda sağlıklı çocuk oynar diyordu. Geceleri kaç defa nst ye gittiğimi hatırlamıyorum bile. Sürekli kasılma değil, uyanık kafa atıyor diyorlardı. Nispeten gündüz sakindi Çınar. Hakikaten şimdi geceleri uyumuyor ve hala daha kafa atıyor. Doktorumun dediği gibi huyuyla doğdu benim oğlum ve huyunu değiştirmeye hiç mi hiç niyeti yok :)

Back