• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğin emziğinin sterilizasyonu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

brcsrtc

Allahım sana emanetiz..
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2009
208
3
96
46
İstanbul
2 Aylık bir oğlum var..Çeşme suyunu ketılda kaynatıp emziğini yıkıyorum..Bazende içme suyunu kaynatıp yıkıyorum..Eltim beni huzursuz etti..Çeşme suyunu kaynatsanda iyi değil dedi..Bir fikri olan varmı kızlar??

canım ben mamasını hazır suyla yapıyorum,ama emzıgını bıberonlarını falan cesme suyuyla kaynatıyorum normalde tatlı suyu 5 dk kaynatıyosam mesela cesme suyunu ondan daha fazla kaynatıyorum....uzun surelı kaynattıktan sonra bısey olacagını zannetmıyorum......

bende biberonları emzikleri çeşme suyuyla kaynatıyorum sonuçta iski bizi arayıp o suyu içebilirsiniz bile diyor içmiyoruz o ayrı konu tabiki ama sonuçta kaynadıktan sonra bütün mikroplar ölüyor

steril makınası var onada iyi su koyuyorum çeşmeye bende karsıyım ..hem kireçli hem mikroplu

çok fazlada titizlenmeyin kızlar çeşme suyu veya hazır su farketmez kaynatınca mikroplar ölür zaten. benim ilk yeğenim çok hasta oluyordu sürekli ilaç hastane. en son dr siz buna çok temiz bakıyorsunuz bırakın yerlerde sürünsün mikropları görmezse bu çocuk vücudu nasıl dirençli olacak felan demişti. hakikatende doğruymuş ondan sonra fala önemsemedik hatta toprakta oynamasına izin verdik emziği düştü sadece yıkadık normal verdik. aynı olayı komşumuzda yaşamıştı sonrasında onunda dru kızmış.
tabiiki titizleneceğiz ama çoğuda zarar diye düşünüyorum.

ilk 6 ay titizlikle sadece ve her defasinda sterilizasyon makinesinde sterilize ettim bebegimin herseyini,sonra yavas yavas sadece kaynatilmis su ile duruladim,simdi ise cesme suyunda yikayip veriyorum.Sadece sut verdigim biberonlarini hala makinede sterilize ediyorum cunku sutle temas olunca bakteri uruyor.Yavas yavas alismalari lazim mikroplara da,artik yere dusen ve agzina soktugu oyuncaklari da her seferinde durulamiyorum bile.

Back