Bebeğin düzeltilmesi gereken üç yanlış uyuma alışkanlığı

Bonadea

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2007
765
17
96
Gaziantep
Bebeğin düzeltilmesi gereken üç yanlış uyuma alışkanlığı

Kısa süre önce, bazı uluslararası uyku uzmanları, 0-3 yaşlarındaki bebeklerin uyuma alışkanlıkları üzerinde bir araştırma gerçekleştirdi. Söz konusu araştırmaya Çin'den 8 bin 671 ve Batı ülkelerinden 7 bin 960 0-3 yaş grubundan bebek katıldı. Araştırma sonuçlarına göre, Batılı bebekler günde ortalama 13.01 saat ve Çinli bebekler de 12.16 saat uyuyor. Çinli bebekler Batılı bebeklere göre 1 saat az uyduğu sonucu ortaya çıktı.

Bebeklerin uykularının yalnızca uzunluğu değil, kalitesi de güvence altına alınmalıdır. Küçük yaşlarda edinilen iyi bir uyku alışkanlığı etkisini ömür boyu gösterir. Günümüzde genç anne babalar, bebekleri ağlamasın diye, bebeklerini kucaklarında, ya da beşiği hafifçe sallayarak, ya da lamba yakarak uyutuyor. Uzmanlar, bunların aslında, bebeğin uyumasına olduğu gibi, sağlığına da zarar verdiğini savunuyor.

1. Bebek ağlayınca, annenin bebeği kucağına alıp sallayarak veya beşiği sallayarak uyutması, 10 aylıktan küçük bebekler için çok tehlikelidir. Çünkü, bebeğin beyni tam olarak büyümediğinden bebeği sallamak beyninin kafatasıyla çarpışması ve beyindeki küçük damarın çatlamasına yol açabilir.

2. Bebek, annenin kucağında uyurken, daha çok annenin nefes verdiği kirli hava ve yorgan içindeki kirli havayı alır, bu bebeğin sağlığına çok zararlıdır. Ayrıca, annenin kucağında uyuyan bebeğin serbest hareketleri sınırlanır ve bundan normal kan dolaşımı olumsuz etkilenir.

3. Bazı anneler kolaylık olsun diye, bütün gece ışık yakar. Bu da bebeğe zararlıdır. Bebeğin sinir sisteminin büyüme aşamasında bulunması ve ortama uyma kabiliyetinin zayıf olmasından dolayı, gece lamba ışığı bebeğin doğaya uyma düzenini bozar ve uyuma zamanının kısalmasına yol açar, bu da bebeğin büyümesini etkiler. Ayrıca lambanın yakıldığı ortamda uyuyan bebeklerin büyüyünce miyop olma riski normal çocuklardan çok daha yüksektir.

Kaynak : Bebeğin düzeltilmesi gereken üç yanlış uyuma alışkanlığı - china radio international

çok sağol canım,2.maddeyi bilmiyordum.Ama bizimki kucak kuşu,napacaz şimdi?

ecet çocuklarda uyku çok önemli , bende gece uykusunda odanınkaranlık olmasını sağlamaya çalışıyorum.dr. kuzenim söylemişti küçük çocukalrda sallamanın beyine zarar verebileceğini , onu da oradan biliyorum, ayrıca gelişmekte olan bebek ve çocukalrda büyüme hormonu gece 22.00 ile 02.00 arasında salgılandığını ve bunun için ortamın karanlık oması gerektiğini , tek atladığımız nokta kucakta uyumak, onuda şimdi yatağa yatırıp yanına uzanarak değiştirmeye çalışyırum ama bakalım ne olacak.

kucak olayı için ben de şunu duydum işin uzmanından
kucak şefkatiyle büyütülen bebek (aşırı olmamak şartıyla tabii) ilkokul zamanına geldiğinde kendine güven duygusu gelişmiş olarak başlıyormuş eğitim hayatına
yani kucak olayının faydası da var
eee iyi mi kötü mü
bi kısım uzmanlar iyi diyor bi kısmı kötü diyor
hangi birine inanalım

bence hepsi de krişileşmiş buluşlr bebek ne isterse uymak zorundasın arkadaş
benim bebeğim ilk iki ay ağrı çekti meğer kasıklarında iki taraflı kocaman fıtık varmışşşş,,
amelyt oldu e ilk iki ay uyku dıyında ağladı ağlamaka değil haykırdı resmen,,,
uyusunda yeterki ağrısı dinsin die ayağımda da salladım ama bi sağa bi sola değil kaa oynamıyodu hiç vücut sallnıyodu kaayla beraber napayım uyusun da ağlamısın işkence çekmesin die

Sallamanin zararli oldugunu bende duymustum, Ama ben aglarken sallamak zararli diye biliyordum, kucagimda emzirirken arada uyusun diye ufaktan salliyorum.

Ama bu kucak isi zor, agliyor birakinca ne yapabilirim ki? Su emzik olayini cozunce ins yataginda uyuyacak.
Nefesim ona gelmesin diye dikkat ediyorum gerci.

her uzmanda ayrı bir yorum yapıyor başka bir yerde bu yazıyı çürüten yazı okurum.Ben hiç sevmiyorum böyle kuralları her bebek kendine özeldir bazıları gaz sancısı az çekerken bazıları çok çeker bazıları kıvranarak diş çıkarır bazıları daha rahattır.O açıdan kesin doğru olduğuna inanmıyorum.bebek sallanırken beyni hasar görür olayıda çok çok şiddetle sallanırsa olabilir diye düşünüyorum yoksa bebek emeklerkende arabayla gezerkende sallanıyor o zaman beyin diye bişey kalmaz.her bebeğe aynı şartta davranamayız ve bebek annenin verdiği kirli havayı alır çok daha garibime gitti doğrusu anneden bahsediliyor dimi benmi yanlış anladım.

Bebek ağlayınca, annenin bebeği kucağına alıp sallayarak veya beşiği sallayarak uyutması, 10 aylıktan küçük bebekler için çok tehlikelidir. Çünkü, bebeğin beyni tam olarak büyümediğinden bebeği sallamak beyninin kafatasıyla çarpışması ve beyindeki küçük damarın çatlamasına yol açabilir.

Bunu aylar önce doktorumuza sordum. Çünkü Çınar sallanmadan asla uyumuyor. Sallamayı kestiğin an uyanıyor. Doktorumuz internet efsaneleri yok öyle birşey dedi. Çınar'da fıttırıklığı dışında :) bir hasar yok Allah'a şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…