Kendisi çok nadir bırakıyor biberonda hiç bırakmıyor zaten :)) aynı aynı memede doyunca kendini geri gırlarıyla kapıyor gözleriKendi bıraksın o zaman doymuş oluyor ben hiç memeden çekmem. Yarım saat bile emdiği oluyor uyuya kaldığı için :) ama doyduğunda öyle bir hazla kendini çekiyor ki anlatamam :))
O zaman Allah kolaylık versin. Çok zor kolik bebek.Dimi ahh çok sağolun ilk kez anne olmak tecrübesiz olmak çok kötü
Benin ki de kolikya yeter ki sağlıklı olsun doysun istiyorum
Evet evet ilk zamanlar 1 saat sürüyordu gerçekten :)) ama şimdi yarım saat çok nadir oluyor genelde 15 dk 20 dk filanEvet ilk zamanlar 45 dk dk falan emiyordu ya şimdi hatırladım. Öyle beş dkda emmek çok sonraki aylarda oluyor. Zaten çenesinin gucu ne kadar ki :) memeyi bırakıp bir dahaki emme seansına kadar bir yemek yiyebiliyordum. Sürekli memede yaşıyorlar ilk zamanlar.
Memede kalmasının tek sebebi açlık degil kim siz emzirmeye devam edin. Biberona daha fazla alışmasın. Sütün gelmesi için bebeğin emmesi gerekKendisi çok nadir bırakıyor biberonda hiç bırakmıyor zaten :)) aynı aynı memede doyunca kendini geri gırlarıyla kapıyor gözleribazen de doyunca memeyi uzatıyorum tekrar gözü açık ağzı kapalı duruyor çok komik ya :))
Evet maalesef ki çok zor sabaha kadar uykusunda inliyor bazen deli oluyorumO zaman Allah kolaylık versin. Çok zor kolik bebek.
İnşallah alışmaMemede kalmasının tek sebebi açlık degil kim siz emzirmeye devam edin. Biberona daha fazla alışmasın. Sütün gelmesi için bebeğin emmesi gerek
Kıyamam. O da geçecek annesi. Saatlerce aglamalar falan dördüncü ayında azalıyor. Ama tabi yine de huysuzluk hemen geçmiyor.Evet maalesef ki çok zor sabaha kadar uykusunda inliyor bazen deli oluyorum
Alısir. Çenesinin kuvvetlenmesi için de emmesi lazım. Kolaya alisirsa tutmaz. Ayrıca beyine süt üretimi sinyalinin gitmesi için de bebeğin emmesi lazım. Siz inatla emzirin.İnşallah alışma
Tabi ki :) saat başı emziriyordum. Yeni yeni 1 bucuk saate düştü. Bazen 2 saatte emiyor. O bile rahatlattı beni :)Evet ilk zamanlar 45 dk dk falan emiyordu ya şimdi hatırladım. Öyle beş dkda emmek çok sonraki aylarda oluyor. Zaten çenesinin gucu ne kadar ki :) memeyi bırakıp bir dahaki emme seansına kadar bir yemek yiyebiliyordum. Sürekli memede yaşıyorlar ilk zamanlar.
Kendisi çok nadir bırakıyor biberonda hiç bırakmıyor zaten :)) aynı aynı memede doyunca kendini geri gırlarıyla kapıyor gözleribazen de doyunca memeyi uzatıyorum tekrar gözü açık ağzı kapalı duruyor çok komik ya :))
EmemiyorKendisi hiç bırakmıyorsa süt gelmiyor olabilir bide tek memeden emzirdiğin için süt boşalıyordur o memede dolana kadar bir süre geçiyor. Neden iki memeden emmiyor?
Haklısınız bitiriyor vsllahi daha versem daha da içecekBebek doyup doymadiginin sinyalini verir size. Bence onemli olan bu sinyalleri anlamak. Mesela benim oğlum bebekken cok az emer ve doyardi mamada da oyleydi. 6 aylik falandi max 150 ml mama icerdi. Hic bir kase dolusu yogurt corba falan yedigini bilmem. Suan 2 yasinda hala gunde 2 ogun yer ve hala yarim kase corbayla doyar. Ama arkadasimin yegeni var benim oglumdan 2 gun buyuk o benim oglum 90 cc mama icerken o 150 de doymayip agliyordu. Gecen arkadasim diyor ki 2 tabak yemek yiyor 3. Yu vermedigimjz zaman agliyor. Yani ozetle doyup doymama yetip yetmeme goreceli bir kavram. Siz suan 90 veriyorsunuz bir kac kez 120 verip deneyin bitirebilecek mi
Biberon biraz zor bırakırsın birsey olmaz sonuçta anne sütü iciyo iki şekildedeYavaş akımlı biberon güya :) lansinohun gögsümden tam edemeyip uyuduğu için kilo alamamıştı bir de sütüm artmamıştı o etmediği için bende sağmaya karar verdim mecbur doktorumda sağ dedi ememiyorsa çünkü ilk zamanlar iyiydi sütüm ama ememedikçe geri gitti çoğu şimdi iyi çok şükür ama bir göğsüm hala az onu sık sık vermeye çalışıyorum tam 3 ayı dolsun bırakacağım biberonu ama şuan başaramaz gibi sanki
Hic kendinizi strese sokmayin. Benim gogus ucum yoktu ve oglum ememedi slikon uclar mi denemedim fingerfeedingler mi neler neler direndim mama vermeyeceğim diye ama ne oldu oglum sarilik oldu 2 gece hastanede yatti. Sonra hemen mama biberon ve sut sagma makinesi aldim. Hem sagdim sutumu verdim hem de mama verdim biberonla. 2 aydan sonra göğsümu tutmayi basardi ve emmeye basladi sagmayi biraktim. Ama sutum az oldugu icin gunde 2 kez faln da mama verdim. Ama dedigim gibi zaten mamayi falan cok az icerdi. 5 ay boyle gitti. 5 ayin sonunda bir gun kendiliginden ne mamayi aldi ne de biberonu. Mamayi kasikla da versem icmedi biberona su da koysam icmedi ve mecbur ek gidaya gectik. Hic kendinizi kasip stres yapmayin her cocuk kendi yolunu ciziyor ve size de uygulamak kalıyor.Haklısınız bitiriyor vsllahi daha versem daha da içecek
Kızlar merhaba 72 günlük bir Bebeğim var. Bir göğsümü emiyor diğerini sağarak veriyorum. Fakat bir öğünde ne kadar vermem gerektiğini kestiremiyorum. 120ml veriyorum daha da istiyor fazla mı gelir anlamıyorum doktor ne kadar isterse ver dedi ama öyle de olur mu 2 biberon içse kussa boşuna midesine zarar. Ne yapmam gerek yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim..
72 günlük bebeğe tek seferde 120 ml fazla değil mi ya ?
Bana fazla gibi geldi .
Neden sağıyorsunuz onu anlAmadım. Bebe zaten emiyor?Nasıl vereceğim ki başka kaşıkla versem hava ile temas editör mikroplanmaz mı bir de sıcaklığı gider içene kadar
Tam emip doyamıyor yoruluyorNeden sağıyorsunuz onu anlAmadım. Bebe zaten emiyor?
Kaşıkla havayla temas etmesi önemli değil bir şey olmaz
Anne Bebek bir aradayken gereksiz sağım önerilmiyorTam emip doyamıyor yoruluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?