• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğin doyduğunu nasıl anlarız?

Kendi bıraksın o zaman doymuş oluyor ben hiç memeden çekmem. Yarım saat bile emdiği oluyor uyuya kaldığı için :) ama doyduğunda öyle bir hazla kendini çekiyor ki anlatamam :))
Kendisi çok nadir bırakıyor biberonda hiç bırakmıyor zaten :)) aynı aynı memede doyunca kendini geri gırlarıyla kapıyor gözleri :KK70:bazen de doyunca memeyi uzatıyorum tekrar gözü açık ağzı kapalı duruyor çok komik ya :))

Evet ilk zamanlar 45 dk dk falan emiyordu ya şimdi hatırladım. Öyle beş dkda emmek çok sonraki aylarda oluyor. Zaten çenesinin gucu ne kadar ki :) memeyi bırakıp bir dahaki emme seansına kadar bir yemek yiyebiliyordum. Sürekli memede yaşıyorlar ilk zamanlar.
Evet evet ilk zamanlar 1 saat sürüyordu gerçekten :)) ama şimdi yarım saat çok nadir oluyor genelde 15 dk 20 dk filan

Kendisi çok nadir bırakıyor biberonda hiç bırakmıyor zaten :)) aynı aynı memede doyunca kendini geri gırlarıyla kapıyor gözleri :KK70:bazen de doyunca memeyi uzatıyorum tekrar gözü açık ağzı kapalı duruyor çok komik ya :))
Memede kalmasının tek sebebi açlık degil kim siz emzirmeye devam edin. Biberona daha fazla alışmasın. Sütün gelmesi için bebeğin emmesi gerek

Evet ilk zamanlar 45 dk dk falan emiyordu ya şimdi hatırladım. Öyle beş dkda emmek çok sonraki aylarda oluyor. Zaten çenesinin gucu ne kadar ki :) memeyi bırakıp bir dahaki emme seansına kadar bir yemek yiyebiliyordum. Sürekli memede yaşıyorlar ilk zamanlar.
Tabi ki :) saat başı emziriyordum. Yeni yeni 1 bucuk saate düştü. Bazen 2 saatte emiyor. O bile rahatlattı beni :)
Zamanla düzene girer ilk günler yarım saate emdiği oluyordu.
Yoruluyor bide emme gücü yoksa daha da uzayabilir süreler. O ne kadar isterse o kadar dursun hiç çekmeyin memeden

Kendisi hiç bırakmıyorsa süt gelmiyor olabilir bide tek memeden emzirdiğin için süt boşalıyordur o memede dolana kadar bir süre geçiyor. Neden iki memeden emmiyor?

Bebek doyup doymadiginin sinyalini verir size. Bence onemli olan bu sinyalleri anlamak. Mesela benim oğlum bebekken cok az emer ve doyardi mamada da oyleydi. 6 aylik falandi max 150 ml mama icerdi. Hic bir kase dolusu yogurt corba falan yedigini bilmem. Suan 2 yasinda hala gunde 2 ogun yer ve hala yarim kase corbayla doyar. Ama arkadasimin yegeni var benim oglumdan 2 gun buyuk o benim oglum 90 cc mama icerken o 150 de doymayip agliyordu. Gecen arkadasim diyor ki 2 tabak yemek yiyor 3. Yu vermedigimjz zaman agliyor. Yani ozetle doyup doymama yetip yetmeme goreceli bir kavram. Siz suan 90 veriyorsunuz bir kac kez 120 verip deneyin bitirebilecek mi

Bebek doyup doymadiginin sinyalini verir size. Bence onemli olan bu sinyalleri anlamak. Mesela benim oğlum bebekken cok az emer ve doyardi mamada da oyleydi. 6 aylik falandi max 150 ml mama icerdi. Hic bir kase dolusu yogurt corba falan yedigini bilmem. Suan 2 yasinda hala gunde 2 ogun yer ve hala yarim kase corbayla doyar. Ama arkadasimin yegeni var benim oglumdan 2 gun buyuk o benim oglum 90 cc mama icerken o 150 de doymayip agliyordu. Gecen arkadasim diyor ki 2 tabak yemek yiyor 3. Yu vermedigimjz zaman agliyor. Yani ozetle doyup doymama yetip yetmeme goreceli bir kavram. Siz suan 90 veriyorsunuz bir kac kez 120 verip deneyin bitirebilecek mi
Haklısınız bitiriyor vsllahi daha versem daha da içecek

Yavaş akımlı biberon güya :) lansinohun gögsümden tam edemeyip uyuduğu için kilo alamamıştı bir de sütüm artmamıştı o etmediği için bende sağmaya karar verdim mecbur doktorumda sağ dedi ememiyorsa çünkü ilk zamanlar iyiydi sütüm ama ememedikçe geri gitti çoğu şimdi iyi çok şükür ama bir göğsüm hala az onu sık sık vermeye çalışıyorum tam 3 ayı dolsun bırakacağım biberonu ama şuan başaramaz gibi sanki
Biberon biraz zor bırakırsın birsey olmaz sonuçta anne sütü iciyo iki şekildede

Haklısınız bitiriyor vsllahi daha versem daha da içecek
Hic kendinizi strese sokmayin. Benim gogus ucum yoktu ve oglum ememedi slikon uclar mi denemedim fingerfeedingler mi neler neler direndim mama vermeyeceğim diye ama ne oldu oglum sarilik oldu 2 gece hastanede yatti. Sonra hemen mama biberon ve sut sagma makinesi aldim. Hem sagdim sutumu verdim hem de mama verdim biberonla. 2 aydan sonra göğsümu tutmayi basardi ve emmeye basladi sagmayi biraktim. Ama sutum az oldugu icin gunde 2 kez faln da mama verdim. Ama dedigim gibi zaten mamayi falan cok az icerdi. 5 ay boyle gitti. 5 ayin sonunda bir gun kendiliginden ne mamayi aldi ne de biberonu. Mamayi kasikla da versem icmedi biberona su da koysam icmedi ve mecbur ek gidaya gectik. Hic kendinizi kasip stres yapmayin her cocuk kendi yolunu ciziyor ve size de uygulamak kalıyor.

Canım Allah bağışlasın bebeğin henüz çok küçük bu nedenle daha fazla süte ihityaç duyacaktır.o yüzden o memeyi bırakana kadar emzirmelisin .doyduğunda memeyi kendi bırakır zaten içmek istemez. Normal yani ne kadar aç kaldığına bağlı 120 ml tek seferde içmesi .bebişin iştahlı d demek ki .
Kızlar merhaba 72 günlük bir Bebeğim var. Bir göğsümü emiyor diğerini sağarak veriyorum. Fakat bir öğünde ne kadar vermem gerektiğini kestiremiyorum. 120ml veriyorum daha da istiyor fazla mı gelir anlamıyorum doktor ne kadar isterse ver dedi ama öyle de olur mu 2 biberon içse kussa boşuna midesine zarar. Ne yapmam gerek yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim..

Tam emip doyamıyor yoruluyor
Anne Bebek bir aradayken gereksiz sağım önerilmiyor
Gereksiz sağım yapıyorsunuz
Memelerin terbiye olmasını da engeller bu, gereksiz tazyik yapar
Ayrıca o biberonun kolaylığına alışırsa sizi bırakır
Doymadığını nerden anladınız
Doyma kriterini yazdım
24 saatte toplam bir paket margarin ağırlığında çişli bezleri oluyorsa doyar

Back
X