• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Bebeğin cinsiyetini belirleme yöntemlerini yazar mısınız?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Siz biraz gelgit akıllısınız galiba, yani kafanıza esti mi hemen karar veriyorsunuz. Ama yapmayın. 7 aylık bebeğiniz bir bezden kurtulsun o zaman düşünürsünüz ikinciyi.
Yada ben birinciye bakamıyorlar ikinciyi hangi akılla yaptılar diye çok örnek görüp sinir olduğum için öyle düşünüyorum.

Gelgit akil:emir_bebek::KK45:

Bana dr.2 yıl ara olsun demişti.Ama çevremde o kadar olmayıp sağlıklı doğuran da çok oldu.Benim bir kızım bir oğlum var.Bu bilgi işine yararmı bilmem ama kızıma hemen adet bitimindeki ilişkide hamile kalmıştım,oğluma adet bitiminden 1 hafta kadar sonra.Ayarlamadım ben denk geldi.Tesadüf etmiş olabilir.Bu ayarlaması zor bir durum.Çünkü her kadının yumurtlama günü farklı oluyo.Sağlıklı hayırlı evlat olsun önemli olan o.İnşallah da Allah gönlünde olanı verir.Yalnız nacizane tavsiyem henüz erken.Kızının sana çok ihtiyacı var.Ben 4 yaş arayla yaptım.Genede 1.ihmal oluyo ki kendi oyuncaklarıyla v.s.oynayabiliyor.Yani tamamen bana bağımlı değil.Ama seninki şuan tamamen sana muhtaç.Sadece doğurduktan sonra da değil.Hamile kaldığın andan itibaren çok fazla kucağına bile alamayacaksın.Daha 1 yaşında bile değil.Biraz bekle derim.

Hepinize cok tsk arkadaslar degerli yorumlariniz icin.
Sanirim biraz daha derin dusunup oyle karar vermeliyim.En Büyük KK

Allah akıl fikir versin. Kadınların bu kadar aciz olmasına dayanamıyorum. Dayak yediginiz halde çocuk istiyorsanız bunun tek açıklaması var kocanız cocuktan önemli ve onu ne olursa olsun size bağlamak için çocukları kullanıyorsunuz. Başka açıklaması olamaz

Ben 27 ay arayla iki sezaryen gecirdim tabi ki ikinci evladım icinde binlerce kez sükürler olsun varlığından hiç pişmanlık duymadım ama zamanlaması kotuymüş onu anladım
Büyük cocugum tam oyun zamanında ve tam anlamlandıramıyor kıskanıyor ama söylemeye bile çekiniyor
Hep ona ayıracagım vakitten kardeşi alıyor. Eskisi gibi oyunlar oynamak mümkün olmuyor
Dil gelişimi çok iyiydi birinci yaş gününde arı vız sarkısını bile söyleyebiliyordu
Herkes konuşma becerisne hayrandı doguma kadar. Kardeşi doğduktan sonra peltek konuşmaya başladı bu durum kalıcı olacak diye cok endiseleniyorum

Ve inanın ki bu zamana kadar ne telefon ne tablet vermiştik eline hatta ilgisini bile cekmezdi şimdi eline geçirdiğinde saatlerce oynuyor bırakmıyor
Mesela bebegi yıkamam gerektiginde mecburen ona tableti acıyorum yoksa yıkamak istiyor falan olmuyor

Bebek geldiginden beri kızım icin yani büyük evlat, yaptığım her sey ve tüm çabalarım çöpe gidiyor gibi hissediyorum
Bebeğim daha 65 günlük bakalım gelecekte bizi neler bekliyor..

Kizlar çok şukur dunyalar guzeli bir prenses kizim var.Oy yavrum uyuyor şimdi özledim...
Neyse uzatmadan konuya gireyim.
Kizim 7 aylik sexaryen ile oldu.
Şimdi tekrar hamile kalmak istiyorum aralari çok olsun istemiyorum.
Sizce zarari varmidir.
Birde elbetteki sağlikli ve hayirli olmasi herşeyden daha onemli ama Allah biliyor ya gönlumden erkek geciyor.
Yanlis anlasilmasin asla ayrim yapmiyorum sadece iki sinin tadina da varmak istiyorum.
Çunku Hayirlisi rabbim bilir ama başka dusunmuyorum.Yani bir kizim bir oglum olsun saglikli hayirli olsunlar baska bisey istemem.
Bazan gorup okuyoruz.
Erkek evlat icin şunu yapin bunu yapin diye.
Sizin onereri ve tecrubeleriniz de benim için cok önemli.
Tsk simdiden.
Erkekten kızdan önce 2. Doğum yapabilmek için doktorunuz vereceği zamana uyun sezaryen doğum için arada mesafenin uzun tutulması gerektiğini biliyorum

Ama en uygun zaman ne zamandır doktorunuza danışın

Bende sezaryen dusunmeme ragmen soyle bir gercek varki sezaryen bir dogum sekli degil bu bir ameliyat..
Ve en az 2 yil olmali arasi. En az.
Etrafmda ornekleri cok 1 yil uzerine tekrar hamile kalp sezaryen olanlar hepsinn ya dikisleri acildi ya iltihap oldu cok eziyetli surecleer.
Ilaveten cocugunuz suan cok cok kucuk.

Tabii takdir sizin..

Kizlar çok şukur dunyalar guzeli bir prenses kizim var.Oy yavrum uyuyor şimdi özledim...
Neyse uzatmadan konuya gireyim.
Kizim 7 aylik sexaryen ile oldu.
Şimdi tekrar hamile kalmak istiyorum aralari çok olsun istemiyorum.
Sizce zarari varmidir.
Birde elbetteki sağlikli ve hayirli olmasi herşeyden daha onemli ama Allah biliyor ya gönlumden erkek geciyor.
Yanlis anlasilmasin asla ayrim yapmiyorum sadece iki sinin tadina da varmak istiyorum.
Çunku Hayirlisi rabbim bilir ama başka dusunmuyorum.Yani bir kizim bir oglum olsun saglikli hayirli olsunlar baska bisey istemem.
Bazan gorup okuyoruz.
Erkek evlat icin şunu yapin bunu yapin diye.
Sizin onereri ve tecrubeleriniz de benim için cok önemli.
Tsk simdiden.

Duyduğuma göre dikişlerin kaynaması için 2 yıl ara öneriyormuş doktorlar.
Ha buna rağmen hamile kalıp doğurmayan yok mu var...

sadece dikişler için değil
hamilelikte bebek annede ne varsa alıyor, kalsiyum gibi
annenin vücudunun bu anlamda toparlanması için de 2 sene diyor doktorlar
yani bebeğin sağlıklı gelişebilmesi için

Sorunların varmış sanırım eşinle. Düzelse de biraz zaman ver. Emin ol ondan sonra 2.düşün. Ayrıca 2.çocuk için çok erken. İlk çocuğun hala kucak bebeği. Hem sen çok yıpranırsın, hem çocukların ilgi ve sevgileri bölündüğü için onlara da zor olur.

Ikıncı çocuğu isteyerek ilk çocuğunuza haksızlık yapıyorsunuz yazık degilmi o bebeğe ya daha küçücük yeteri kadar ilgi göremeyecek sizin içinde zorlayıcı olacak ama bebeğiniz dahada zorlanacak ona üzülüyorum ben.. benim oğlum iki yaşında bende ikinciyi istiyorum ama bi yandanda korkuyorum ya ikisinede yetemezsem diye ya birinin gozu digerinde kalirsa diye. Birde oğlumu çok seviyorum ikinci çocuğu kıskanacak biliyorum bu durumdanda çok korkuyorum o yüzden hala ağırdan alıyorum çalışmaları ne zaman hamile kalırsam artık.. korunmuyoruz sadece ekstra çaba sarfetmiyorum illede hamile kalayım diye.

Gonlune gore olsun ne diyelim de sen esinin ailesine yakin olunca cocuklar seni kurtarmayacak sorunlar daha da buyuyecek, burdaki konulari oku aileyle arasi acik olan kim huzurlu olmus ki birde 2. Cocugun sorumlulugunu ustlenmeyi goze aliyorsun? Git yerles esinin hal davfanislarini gor ondan sonra erkek cocuk iste. Yazdiklarimi kaale almak zorunda degilsin ama olacaklar bunlar bana gore

Ya mübarek 1 hafta,sadece 1 haftada eşinin değiştiğine nasıl ikna oldun?
3 yıldır sana eziyet eden adam sırf sorunun ne olduğu ortaya çıktı diye 180 derece döndü mü yani?
Hiç mi korkmuyorsun başa saracağından?
Yarın bir gün başka problemle karşılaştığında yine senden ve belki de çocuklarından hıncını almayacağını nereden biliyorsun?
Hele sabret 1-2 sene.

Sezeryanda olsa normalde olsa onerilen 2 yil
Vücut bi kendine gelsin eksiklerini tamamlasin
Cocuk emeklesin yurusun gece uyanmasi bitsin laf anlasin
Bence biraz daha bekleyin yorucu olur

Ben olsam 2. Icin acele etmezdim suan kizim 4 yasinda mesela.
Bi kere bir daha hamile kalirsaniz o evladinizin yürüdügünu ilk kelimlerini veya saklabanliklarini goremeyeceksiniz. Cünkü dogum yaptiginiz evladinizla ugrasiyor olacaksiniz. Bence ilkinin tanidana bi varin derim :KK66:

Benim ikizlerim var. Ama bence arası bu kadar az olan iki bebek büyütmek ikiz büyütmekten daha zor. En basitinden ikisini aynı odada bırakıp pek mutfağa falan gidemezsiniz. Güćleri denk değil çünkü.

Back