• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebegin beyninde kist ve kalbinde parlaklik. bilgisi olanlar bakabilir mi ?

Butun doktorlar yaklasimlarinda hakli oluyo genelde 21.ci hafta da kaan kocatepe ye gitmistik biz kist degil fakat kalbinde parlaklik gormustu bunlari eskiden inceliyoduk ama artik o kadar onemli degil cunku ilerleyen haftalarda kayboluyor demisti bizde endise etmedik 2li 3lu testlerimiz normaldi 24.hafta da uzman bi perinatologa gittik baya bi inceledi herseyi normaldi bu durumdan bahsettik kalbinde parlakliktan eser kalmadigini o da kaan bey gibi o haftalarda olsa bile simdi kaybolmus oldugunu soyledi endise edecek bisey yok demisti kalbinizi ferah tutun Allah dermansiz dert vermesin yavrularimiza

Bu kaybolma hikayelerini okudukca daha cok korkar oldum. Cunku 27. Haftamda baktirdim hala duruyordu

Bu kaybolma hikayelerini okudukca daha cok korkar oldum. Cunku 27. Haftamda baktirdim hala duruyordu
Canim korkma, bazi bebekler 32. Haftayi bekleyebiliyomus. Bana oyle diyen doktrda oldu. Ayrica bi hafta icinde geciyo. Bende wardi.bi hafta sonra tekrar gittik hicbsy yok dedi. Sakin ol uzme meleini.

Canim korkma, bazi bebekler 32. Haftayi bekleyebiliyomus. Bana oyle diyen doktrda oldu. Ayrica bi hafta icinde geciyo. Bende wardi.bi hafta sonra tekrar gittik hicbsy yok dedi. Sakin ol uzme meleini.
Arkadaslar deneyimlerinize ihtiyacim var :( 17 haftalik hamileyim hem beyninde 6mm kist hemde kalpte parlaklik gördü iki tarafında. 4 gün sonra ayrıntılı ultrasyon a gideceğim ama ağlamaktan mahvoldum. Sizce harmony test yaptirayim mi yoksa bekleyelim mi? Yardım edin... :(

Arkadaslar deneyimlerinize ihtiyacim var :KK43: 17 haftalik hamileyim hem beyninde 6mm kist hemde kalpte parlaklik gördü iki tarafında. 4 gün sonra ayrıntılı ultrasyon a gideceğim ama ağlamaktan mahvoldum. Sizce harmony test yaptirayim mi yoksa bekleyelim mi? Yardım edin... :KK43:
Yaptirma canim bekle. Ayrintili ultrasonda seni rahatlaticaklar zaten. Ben bekledim kendi kendime dedim ben bu cocugu istiyorum. Esimke birlikte konustuk ne olursa olsun o bizim canimizin bi parcasi. Hep dua ettik Allaha sukur 26. Haftada gecti. Tabi ozamana kadar vakit gecmek bilmedi ama Allah buyuk. Moralini yuksek tutmaya calis, stres dusmani. Ben bi doktora gttigimde amniyosentez yaptir dedi profa gittim gerek yok kizim gecicek dedi baska bi doktora daha gittim konu taoilcak bsy deil bebeklerin %80inde bu war buyutulcek bsy yok dedi. Keske kendimi okadar uzmeseydim yemeden icmeden kesilmistim.

Arkadaslar deneyimlerinize ihtiyacim var :KK43: 17 haftalik hamileyim hem beyninde 6mm kist hemde kalpte parlaklik gördü iki tarafında. 4 gün sonra ayrıntılı ultrasyon a gideceğim ama ağlamaktan mahvoldum. Sizce harmony test yaptirayim mi yoksa bekleyelim mi? Yardım edin... :KK43:
Pardon 28de gecmis ultrasona baktim.simdi.

Pardon 28de gecmis ultrasona baktim.simdi.
Inan bende oyle ne yiyorum ne içiyorum. Gece uykusu bölük porcuk. :( dua ediyorum surekli Allahim sabir ver diye. Ilk bebegim karnimda kalbi durdu. Bu seferde böyle oldu. Yarın baska bir doktora gidecegim prof ve bilinen perinatologmus. Inşallah gönlümü rahatlatir. Yavrum oyle de hareketli kipir kipir ki. Nasil kiyarim ona ben :(

Inan bende oyle ne yiyorum ne içiyorum. Gece uykusu bölük porcuk. :KK43: dua ediyorum surekli Allahim sabir ver diye. Ilk bebegim karnimda kalbi durdu. Bu seferde böyle oldu. Yarın baska bir doktora gidecegim prof ve bilinen perinatologmus. Inşallah gönlümü rahatlatir. Yavrum oyle de hareketli kipir kipir ki. Nasil kiyarim ona ben :KK43:
Allah im sifa versin yawrucuguna. Perinatolog cok iyidir seni rahatlatacaktir cunku artik okadar cok kiside goruluyomuski , normal bsy diyolar. En iyisi ne biliyomusun hareketli muzik dinle bide dusunmemeye calis, ilk baslarda kotuydum bayagi sonra baktimki gervekten cocukta etkileniyo dusunmemeye basladim.Rabb im herseyin hayirlisini wersin.

Allah im sifa versin yawrucuguna. Perinatolog cok iyidir seni rahatlatacaktir cunku artik okadar cok kiside goruluyomuski , normal bsy diyolar. En iyisi ne biliyomusun hareketli muzik dinle bide dusunmemeye calis, ilk baslarda kotuydum bayagi sonra baktimki gervekten cocukta etkileniyo dusunmemeye basladim.Rabb im herseyin hayirlisini wersin.
Inşallah guzel haberler alirim yarın. 28. Haftaya cok var ama guzel seyler soylesin yeter. Bende baskasinin gönlünü rahatlatirim belki. Rabbim büyük ona siginiyorum. :(

hiç kafana takma ve test falanda yaptırma bende çünkü daha çok strese giriceksin bekleme sürecinde.benmde 19. haftada hem iki taraflı kist hemde kalpte parlaklık vardı.benm doktorum hiç önemsemedi geçer bunlar merak etme dedi.gerçektende 24. haftda hepsi kayboldu.hiçbirinden eser yok.gelişimide gayet iyi bebişin önden bile gidiyo.ikili dörtlü testlerin fln normalse hiç endişe etme.bunlar ciddi bulgular değil çünkü down sendromu içn.daha ağır anomoli oluyo genelde onlarda.

hiç kafana takma ve test falanda yaptırma bende çünkü daha çok strese giriceksin bekleme sürecinde.benmde 19. haftada hem iki taraflı kist hemde kalpte parlaklık vardı.benm doktorum hiç önemsemedi geçer bunlar merak etme dedi.gerçektende 24. haftda hepsi kayboldu.hiçbirinden eser yok.gelişimide gayet iyi bebişin önden bile gidiyo.ikili dörtlü testlerin fln normalse hiç endişe etme.bunlar ciddi bulgular değil çünkü down sendromu içn.daha ağır anomoli oluyo genelde onlarda.

Insallah bende oyle olacagini düşünmek istiyorum :KK43: benim doktorum gecebilir de dedi gecmezse cikabilecek olumsuzluklardan bahsetti. Ikili testim normalde 3559da 1 kombine sonucum.üçlü ve dörtlü test yaptirmiyor doktor.sadece nöral tüp defect ine bakicak. Sonuçlar henuz çıkmadı ama cikacak sonucun bununla alakasi yok dedi. Bugün bir doktora daha gidecegim onun ne soyleyecegini cok merak ediyorum :KK43:

ne gibi olumsuzluklardan bahsetti ? benm 4 lü testte afp değerim yüksek çıkmıştı doktor nöral tüp defektinden şüphelenmişti bnde aytıntılıya girdim çk şükür defekt falan yoktu ama bu parlaklık ve kist olduğunu öğrendik.ayrıntılıyı yapan uzmanda geçebilir demişti,doktorum da öyle dedi ki nitekim geçtide.sonucu burayada yazarmısın

ne gibi olumsuzluklardan bahsetti ? benm 4 lü testte afp değerim yüksek çıkmıştı doktor nöral tüp defektinden şüphelenmişti bnde aytıntılıya girdim çk şükür defekt falan yoktu ama bu parlaklık ve kist olduğunu öğrendik.ayrıntılıyı yapan uzmanda geçebilir demişti,doktorum da öyle dedi ki nitekim geçtide.sonucu burayada yazarmısın
Tabiki yazarım. Aminyosentez felan dedi. Anomali olan bebeklerde görülür bunlar dedi. Eger o test sonucuda kötü cikarsa karar size kaliyor dedi. :(

Yok canim 17.00 de randevum. Maalesef en erken o saate alabildim. Ayrıntılı girmeyecegim zaten normal muayne olacagim. Ama olsun normalde kendisi perinatolog illaki Bi yorum yapar. Iyi haberler verir inşallah :KK43:
Gececek Allah in izniyle canim benim. Iyi seyler dicektir eminim. Nerdesin hngi hastaneye gidiyosun

Istanbuldayim. Bugün acibadem prof dr riza madazli ya gidecegim. Persembede sisli de Atıl Yüksel e gidecegim. Bildigim kadariyla en iyi denilen doktorlardan iki tanesi.
Ewt atil yukseli bende duymustum o genelde bu konularda telefonda hic gelmeyin diyo diye duymustum gevici bisey diyomus. Cok didikleyen doktoru dinleme, onada git benim doktora yonlendiririm seni. Ben iki ayri doktora gidiyodum.bi tanesi hemen amniyosentez dedi digerine gittik olur mu oyle sey saglam cocugun suyuyla oynanir mi ne demekmis o diye bide sinirlendi meslektasina. bi tanesini dinleyipte hirpalama kendini senden ricam

Ewt atil yukseli bende duymustum o genelde bu konularda telefonda hic gelmeyin diyo diye duymustum gevici bisey diyomus. Cok didikleyen doktoru dinleme, onada git benim doktora yonlendiririm seni. Ben iki ayri doktora gidiyodum.bi tanesi hemen amniyosentez dedi digerine gittik olur mu oyle sey saglam cocugun suyuyla oynanir mi ne demekmis o diye bide sinirlendi meslektasina. bi tanesini dinleyipte hirpalama kendini senden ricam
Ne guzel demis doktor. Sende istanbuldasin sanirim. Senin doktorun kim. Aklimda olsun oda. Zaten aminyosentez yaptirmam hormony yaptiririm. Riske atamam dusuk riski oluyormus galiba.

Back