Doğuma Hazırlık Bebeğimize ne almalıyız? Ne almamalıyız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Bebeğin daha çok küçük merve.sana ihtiyaxı var ki kucağına gelmek istiyor.
 
Ben bu konuda biraz net tavırlar sergileyebiliyorum
Umarım bu tutumum doğumdan sonra da değişmez
İnsanlar ben sormadan fikir beyan ederse şimdiden bozup atıyorum açıkçası.
Kimseyle uğraşamam herkes haddini bilecek

Sanki sorduk, fikri var birde zikride var utanmadan söylüyorlar
 
Başlarına gelmeyince herkesin çocuğunu standart gibi zannediyorlar değiller ,yukarıda sempatik_kiz anlatmış uyku düzenini bende bebekken kolikmisim ve asla bebekken uyku denen bişey yokmuş ,çocukken bile hatırlamam saat 22.00dan önce uyuduğumu 32 senelik hayatımda max 5 saat uyusam doymuş oluyorum ki bebekli hayattan sonra şuan 3.5 ay olduk günlük toplam saatim 3 saattir . Yapacak bişey tabi dengelemek vs ama olmayınca da ne çocuğu ne de kendimizi gereksiz stresle boğmak ne kadar iyi olabilir ki
 
Ben de çok uğraştım, keşke alabilseydi ya da artık verebilseydim hangisi doğruysa
6. Ayda gözlerinin yaşına bakmadan odaları ayırdım.
Büyük oğlum 9. Ayda bizim yatağa girdi gece 182627393393 uyanmasından ötürü, bir de hamileydim eşim kalkıyordu her uyanmasına ve pes ettik diyelim, 3 yaşında çıktı yatağımızdan.
Küçük oğlum ise 7 8 aylıktı sanırım, gece yatağından bungee jumping yapmaya başlayınca, 2 sene köşe koltukta yatırdım bebeyi
Çok da rahat uyudu oturma odası koltuğunda, sonra ikisine montessori kurduk derken şuan ikisi de uyuduktan 3 saat sonra falan tası tarağı toplayıp yanımıza geliyor.
Onlar babayla yattığı için ben onların yatağa geçiyorum, sabaha karşı benim olmadığımı farkeden uyanık zıpalar geri geliyor.
Tek kişilik çocuk yatağında üçümüz uyanıyoruz

Keşke alabilselerdi eğitim, kim ister bu hayatı…
 
Bir cok seye karsiyim aslinda. Uyku egitimine, tuvalet egitimine, memeden kesmeye.

Uyuyacak olan bebe uyur, bezden cikacak olan cikar, emmek istemeyen memeyi birakir. Bu surecte bana ogluma eslik etmek dusuyor.

Biz halen birlikte uyuyoruz. Gece 3-4 kez emmek icin kalkiyor. İlk uykusuna dalinca yatagina aliyoruz. Uyanana kadar ayni odada ayri yatiyor. Uyaninca emismeler basliyor.

Gun icinde zaten video, foto paylasiyoruz. Gelisimini goruyorsun.

Uzman degilim, tavsiye degildir. Ama anayim ben ana.
 
Ego savaşları çünkü , ben anayım anaaaa diye bağırıyorlar . Arkadaşımın biri bebeği görmeye geldi ,1 aylik yeni olmuştuk bana "aaa sen yikayamiyo musun ?" çocuğunu dedi ,ben evet yikayamiyorum korkuyorum hata yaparım ,incitirim duseririm diye dedim . Bana "ben çok elli ayakliyim " deyince bende hı hı ellerin çok büyük ondan iyi tutuyosundur bak bana minicik ellerim dedim geçtim ne diyim. Ve elimde damar iltihaplanması var bunu söylediğim halde bahane saydı
 
Hanımlar iyi akşamlar, size birkaç sorum olacak
1) E bebekten manuel el pompası alan oldu mu? Markası neydi, memnun musunuz? (İlk etapta elektrikli düşünmüyorum)
2) E bebekten mutlaka almalısın dediğiniz ne var? (Kıyafet dışında) - (Yurtdışında yaşıyorum, haftasonu Türkiye’ye gideceğim, başka gitme fırsatım olmayabilir, mecbur bu gidişte halletmem lazım)

Şimdiden teşekkürler
 
O hataya ben düştüm manuel kesinlikle tavsiye etmem. Tekli de olsa elektrikli al. Manuele kol dayanmıyor
 
Bebek bakim ortusu (heryer cis kaka olabiliyor yoksa )
Lansinoh gogus balmi
Manuel degil elektrikli gogus pompasi dusunmeni tavsiye ederim. iyi bisey olsun cunku mastit olunca gogusleri onunla aciyosun ya da sutun azaldiginda yine onunla cogaltiyosun her turlu lazim oluyor.
Lansinoh gogus pedi (ilk uc ay heryer sut oluyor sipir sipir, memeler alisana kadar)
Nedense memeden cok cekmis biri olarak ilk aklima bunlar geldi
 
Sizce gece 3 e dek bebeğinizin uyanık kalması bağışıklığı için ne kadar doğru?Sizin ruh sağlığınız için uykusuz kalmak peki?Kendi kendine uyumayı öğrenmesinin ne gibi bir zararı olabilir ki?

Bazı arkadaşlar öğrenilmiş çaresizlik olarak betimlemiş ya da bebeğin psikolojisini bozan bir durum gibi. Sonuçta bu eğitimin türlü türlüsü var. Yanında fiziksel temas kurarak pışpışlayarak,masal okuyarak,ninni söyleyerek,sırtını basını okşayarak uyumasına yardımcı oluyorsunuz.Bebeği bir başına bırakıp ayrılmıyorsunuz yanından.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…