2 aylik tecrubelerime dayanarak ben de en cok kullandiklarimi listeliyorum hanimlar.
-Philips ultra air emzik (Tek denemede aldi, her aglayista agzina tikiyoruz efsane bi susturucu)
-Medela calma biberon (Meme reddi olmamasi icin gogus ucum yara oldugunda hep bu biberonla sutumu sagip verdim, hic meme reddi olmadi. Yaklasik 2 aydir hep sagip veriyorum sutumu, hala mememi aliyor oyle dusunun..)
-7,8 adet muslin ortu (Kusuyor, cisini yapiyor bazen gunluk bile degistirmek gerekebiliyor. Kisin hem carsaf, hem koltuga koydugumda koltuk ortusu olarak kullaniyorum. Yazin da battaniye niyetine ya da banyo sonrasi kurulama icin falan kullanimi cesitlenir)
-Prima premium care ve harmonie bez. (Hic pisik yapmadi, gece 12den sabah 8 e kadar bezini degistirmiyorum hic tasirmadi, emiciligi cok iyi, sik sik bez degistirmeye gerek kalmiyor. Ucuz markalara kiyasla daha az bez degistirdiginiz icin aslinda ayni fiyata geliyor)
- braun prt2000 ates olcer koltuk alti en garantisi. Braun temazsiz alindan olcen de var ama surekli yanlis cikiyor almanizi onermem. Biz her turlu koltuk alti olcer ile teyid ediyoruz.
-burts bees pisik kremi (kivami cok yogun, minik bi sivilce kadar bile alsaniz butun popoya yetiyor. Fiyatina gore dusununce cok uzun sure kullanilabilir)
-babyjem yanlardan destekli ve alttan cirtli reflu yatagi. (Anne yani besigin icine yatak almayip bnu koydum icine, cok konforlu yatiyor. Kussa bile yana dogru akip gidiyor, gayet guvenli)
-Medela swing gogus pompasi (Bebegim erken dogumla dunyaya geldi, 1 hafta yogun bakimdayken hep sut sagip goturduk. 2.ay oldu hala sutumu sagarak veriyorum oyle guzel vakumluyor ki hem sutumu arttirdi hem de zamandan tasarruf ettirdi. Onun sutumu arttirmasi yuzunden mastit bile oldum
)
-gogus kalkani, gumus kapak, lansinoh balm hepsini kullandim ama hicbiri gogus ucu yaralarimi engellemedi. Bosa para vermeyin bence.
-Lansinoh gogus pedi (yumusacik ve asla islaklik hissettirmiyor mutlaka alin ilk zamanlar sutler surekli akiyor islak kalirsa da mantar olusabiliyor gogus uclarinda)
Simdilik sut mesaisine donuyorum aklima geldikce yine yazarim