Doğuma Hazırlık Bebeğimize ne almalıyız? Ne almamalıyız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ay o rahatsızlanma bende de var. Benim ayaklar sol tarafta yan yatıyo bebe. Soldan kolumu koyunca tekmeliyo 🥲
Hahsha cek kolunu sen de yahu 🤪 ben de hic sevmiyorm ayaklarima agir bsy degmesini, serbest olacak illa 🤣🤣
benimkinin başıda sol aşağıda ama göbüşüm tostoparlak ( hatta çok bilmişle oğlan olduğuna eminmisin oğlan olsa sivri olur diyor )bazen sadece sanırım poposunu falan dayıyor sağ tarafıma o zaman bir yamukluk oluyor sonra okşuyorum, çekil oradan oğlum diyorum gidiyor :KK48:
İste vucut yapisi etkiliyor cok ya, herkesin farkli oluyor 🤗 popo da olabilir kafa da 😍
Göğsünü tepiklemiyor mu bn nefes alamıyorum o kadar baskı yapıyor ki alan daraldıkça napcaz bilmim ☺️
Benim tepiklyo, midem de saglamina sıkıştı 😬
ya hatta 2 gün önce doğum yaptı ultrason muayenesinde doktora söylemiş şuara eli şura ayağı diye doktor bile şaşırmış nasıl hissediyosun heryerini diye ama arkadaşım çok aşırı zayf acaba o yüzden hissedebilirmi diye düşünüyorum.
Bence eşim oğlumla beni kıskanıyor çünkü babasına tepki vermiyor o elini koyunca veya yanıma gelince hareket etmiyor asla:KK51:
Dogrudur ya, herkesin farklı olyor. Biz o kadar ayrintili hissetmedigimiz icin anlamiyoruz ama bazilarinin gobegin disindan bile belli oluyor izi, yag tabakasi vs de etkiliyor. O sebeple her hikaye nasil farkliysa bu da o hesap ☺️ bizde de ben hareketleri hssedp esime bak diyorum hop duruyor essek 😏🤣

Eşim kızımızı dört gözle bekliyor oğlum anacı diyor bari 2ye 2 olalım kızda bana düşkün olsun 😍
:KK48: babalar onlara düşkün olsun istiyorlar kızda olsa erkekte olsa ız olacağına çok emindik biz ikimizde oğlan deyince doktora defalarca sordum eminmisiniz diye:KK48:

Hahsha cek kolunu sen de yahu 🤪 ben de hic sevmiyorm ayaklarima agir bsy degmesini, serbest olacak illa 🤣🤣

İste vucut yapisi etkiliyor cok ya, herkesin farkli oluyor 🤗 popo da olabilir kafa da 😍

Benim tepiklyo, midem de saglamina sıkıştı 😬

Dogrudur ya, herkesin farklı olyor. Biz o kadar ayrintili hissetmedigimiz icin anlamiyoruz ama bazilarinin gobegin disindan bile belli oluyor izi, yag tabakasi vs de etkiliyor. O sebeple her hikaye nasil farkliysa bu da o hesap ☺️ bizde de ben hareketleri hssedp esime bak diyorum hop duruyor essek 😏🤣
babalara gıcıkları var bunların hatta dün gece hareket ederken video çektim eşime gösterdim, bu kadar hareketlimi bu diyor :halay:

ya bu kafasının falan nerde olduğunu tam olarak kaçıncı haftada anlıyoruz ben 30+4 üm geçen hafta doktor başı aşağıda dedi ama ben başı nerde ayağı nerde anlamıyorum hala:KK51:
O sabit bir şey değil canım. Çocuk sürekli hareketli olduğu için kafası bir aşağıda olur bir yukarıda, ayaklar da bir sağa gider bir sola.

Ayyy inşallah öyledir ☺️☺️ geçen hafta pazartesi gittiğimde 46 cm 2500 gr idi bu hafta salı günü 48 cm 2.600 çıkınca 1 haftada 100 gr almış olmasını çok kafaya taktım çünkü.normalde 3 haftada 1 idi kontrollerim ve minimum 600 gr falan almış oluyordu ...
Yooo kiloya hiç takılma artık yerleri daraldıkça pozisyonu yeriyle ilgili kanala yaklaştıkça ölçümler yanıltıcı oluyormuş, benim bebeğimin kilo vermiş gibi çıktığı bile oldu geçen haftalarda😅ben üzülünce anlatmıştı bana doktorum sağolsun, için rahatlasın diye yazıyorum🤗daha fazladır kilosu,son kontrolde fazla bile çıktı sonra☺️Ama hiçbirisinin gerçek kilosu olmadığını bilerek beklemek lazım bebişleri🙏🏻♥️ Sağlıkla gelsinler inşallah
Oyle bsy ki, kanala girmediginin ben de farkindayim, çünkü kafası solda, sol tarafim direkt şiş duruyor, ayaklari da sag ustte, yeri hala değismedi. Ama 37+1de kendi doktoruma gittigimde hala kanala girmemis olsa da bsy degismez ki, daha onumuzde 3 hafta olacak, girmese de beklemek istiyorum acelem yok diyeceğim. Ama mecbur vs derse o zaman bana bir rapor yazin birkac gun dusuneyim diyecegim ve baska doktora gideceğim. Bazi insanlari da anlamıyorum, sezaryen öcü degil, akisina birak, cok önyargili olma, kendini sartlama diyorlar. Yahu hic alakasi yok ben seve seve sezaryen olurum, önemli olan saglikla kavuşmak ama ilk önce, herhangi bir sorun olmadigi surece normal denemek ve bu surecte de doktoruma kosulsuz sartsiz güvenmek istiyorum. Çok normal bir istek. Yoksa asla sezaryen olmam, berbat bsy filan demiyorum böyle bsy olabilir mi hic.
kanal mağduru arkadaşım dayler 😂 İnşallah gönlünden geçtiği gibi bir doğumun olur🙏🏻 Herkes sağ salim kavuşsun sonuna geldik çok duygusalım🥺
Hastane çantam hazır sanırım. 🤗 Yazayım sizade eksik varsa söylersiniz kızlar.

Bebek için,
Ebeye vermek için 5li hastane çıkışı+battaniye+1bez
3 tane takım
3 tani zıbın
3 tane çorap
2 tane ağız mendili
1 tane nohut battaniye
20 tane bebek bezi
1 tane ıslak mendil
Aptamil mama
Biberon, emzik

Benim için,
2 tane pijama takımı
2 tane kilot
2 tane atlet
1 tane emzirme sütyeni
4 tane hasta bezi + ped
Çorap
Terlik
Kağıt havlu
Islak mendil
Çıkışta giyineceğim eşofman altı ve bir sweet

Şimdilik bunları koydum. Eksik olan fazla olan birşey olmuş mu sizce. Bebek takımı fazla koydum sezeryan olursa 2 gün kalırız diye düşündüm.
ebeye verilenlerin içinde yoksa eğer çorap da koymak lazım, bir de bebiş yedek kıyafetlerin içine fazladan bere-eldiven eklenebilir.Pişik önleyici krem eklenmeli.Bizler için de göğüs kalkanı öneriyorlar.
Lierac. Sürümü krem gibi yani vıcık vıcık değil. Yağ gibi akmıyor. Sürdükten sonra 5-10 dk. bekliyorum, kuruyor, öyle kapatıyorum üstümü, o şekilde atletime bulaşmıyor, hiç iz de bırakmıyor.
Sürerken biraz kokusu var ama kuruduktan sonra herhangi bir koku kalmıyor
lierac içeriği doğal değil ❌
ya bu kafasının falan nerde olduğunu tam olarak kaçıncı haftada anlıyoruz ben 30+4 üm geçen hafta doktor başı aşağıda dedi ama ben başı nerde ayağı nerde anlamıyorum hala:KK51:
başı olan tarafta daha büyük böyle gülle gibi baskı yapıyor 😂 ayak olan tarafta daha minik gerdirme gibi hareketler yapıyor, ama kafayla toto karışabilir tabi 🙊

O sabit bir şey değil canım. Çocuk sürekli hareketli olduğu için kafası bir aşağıda olur bir yukarıda, ayaklar da bir sağa gider bir sola.
anladım canım ama bazıları elini ayağını kafasını bariz hissettiğini söylüyor ben şaşırıyorum bende mi bir tuhaflık var hissetmiyorum diye

Kızlar ben bej,beyaz,ekru,krem renklerinden herhangi birinde dümdüz patikli tulum arıyorum hiçbir yerde bulamıyorum.Dun iki tane nette buldum yorumları çok kötüydü.Nerden bulucam ben bilen varsa yazar mı canlarım.

Kimileri çok bilir boşver sen. 2.5 kilodan fazla gayet çok hareketli çocuğu ben hissedemiyorum valla. Hisseden buyursun hissetsin neresi nerde. Ben de pıt pıt vuruyorum karnıma kızıyo eşim. Sen karışma biz öyle anlasıyoruz diyorum. 🤣
Valla ben ayağını net bi şekilde hissediyorum...araba silgecini düşün aynı o şekilde ard arda yapıyor ve bunu sağ kaburgamdan başlayarak yapıyor...aklım çıkıyor hatta canım da yanıyor baya ..:KK43:

Kızlar ben bej,beyaz,ekru,krem renklerinden herhangi birinde dümdüz patikli tulum arıyorum hiçbir yerde bulamıyorum.Dun iki tane nette buldum yorumları çok kötüydü.Nerden bulucam ben bilen varsa yazar mı canlarım.
Böyle bişeyler mi?

Son düzenleme:
Böyle bişeyler mi?
Aynen canım l.Hemen bakiorum bunlara da.

E bebeğe baktın mı senin bebe kız mı erkek mi 🙈

Cikolataya karar verdin mi hangi cikolata markalrni oneriyorsn
Geçen defa sana atmıştım demi sanırım 🤔onu alıcam kutuya ve çikilata üstüne isim yazılıyormuş ama isim yazdırmam belki çöpe atılıyor yazık mübarek isim hoşgeldin bebek yada abi oluyor filan gibi bişi yazdırırım 🙈

X