Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebeğimiz neler yapabiliyor?kıyaslama değil bilgi amaçlıdır.

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
oğluşum inanılmaz konuşma merakında 3 gündür hatta bugün tavan yaptı hiç susmuyo hiççççç :))... ağlama numarası yapıyo bizbişey yerkende suratını küçük emrah gibi yapıp mememememeemmmmmmmeemmmmmm yapıyoo afacanım

bugünlerde oğlum bir dillendi maaşallah sürekli ba ba va va da da ve anlamsızca kelimeler....Mutfakta yemek yaparken yürüteçle yanıma alıyorum eşortmanımdan tutuyo kokluyo seviyo beni.Bazen yürüteç ayaklarımı ezsede bu hareket hoşuma gitmiyor değil

selm nergisayse konu başlarında yazılarn dikkatimi çekti 5 aylıkkken yanılmıyosam bebişim emekliyo demişisn benm kızım şuanda 8 ayına girecek hala emekleme yada ielrleme yok zorlanıyoo ama maleseff olmuyoo ben nasıl yardım edebilirm bilgin varmı bu konuda?????

slm canım bebeğim 5 aylıkken başladı emekleme hareketleri yapmaya zorluyordu kendini yapamayınca ağlıyordu.Bende arakadan ayaklarına destek veriyordum o zaman destekli sürünerek gider gibiydi yine ağlıyordu ama.Oğlumda kasık fıtığı olduğu için çok zorlanmasını istemedik.Şuan 7 ay 22 günlük maalesef emeklemiyor.ben emeklememesine takmıyorum.Bazı bebekler emeklemeden yürür.benimki şuan koltuklara tutunarak ayakta durmayı çok seviyor.Sanırım emeklemeden yürüyecek.

anladm canm teşekkrler..

ayy aynı sorun bendede var o yürüteç her heycanlanıp bana koşmasında ayağımı mahvediyo bide geçemiyorum bitürlü resmen yol kesiyo küçük eşkiya :)) konuşma çabaları gerçekten çok şirin bide babasıyla hep bir ağızdan şarkı söylüyoruz oda öle bağırıyoo aklınca oda söylüyo :))). gerçi çoğunlukla kafam şişiyo diyebilirim tv izlemek falan büyük lüks oldu gevezeleşince :))...

oğlum 4 ay 1 haftalık..

sırt üstü yatarken ayaklarını yere dayayıp kendini çok rahat ittiriyor. engelle karşılaşana kadar gidiyor.yastık falan denk gelirse de basıyor feryadı:)

oyuncağı elinden eline geçiriyor fakat genelde elinden ağzına geçiriyor:)
karınüstü yatarken sırt üstüne geçiyor. sağa sola dönüyor ama daha tam tur atamıyor. ellerini birleştirip dakikalarca aguuularla elleriyle konuşuyor. sırt üstü yatarken ayaklarını tutuyor.

kahkahalar atmaya başladı, çok güzel bir duyguymuş..

15 dakikayı bulan konuşmaları var. aaaa eeee uuuularla tabii ama mimikler felaket. kızıyor, gülüyor, üzülüyor...:))

muhallebi verirken, kaşığı tutan elimi tutup ağzına sokuyor. kaşığı da yiyecek mübarek...

canım eltimin iki kızı da emeklemeden yürüdü. kafana takma..

bir de sırt üstü yatarken ellerinden tutuyorum, kendi gücüyle benden destek alıp ayağa kalkıyor. yine ben sadece ellerinden tutuyorum, ayakta bekleyebiliyor.

bir de sırt üstü yatarken ellerinden tutuyorum, kendi gücüyle benden destek alıp ayağa kalkıyor. yine ben sadece ellerinden tutuyorum, ayakta bekleyebiliyor.

maşallah canım seninkide azimli bebeklerden. aman koyduğun yere dikkat et hiç ummadığın anda dönüp düşebilir.allah korusun

oğlumun ön sol dişi ve yanındaki dişi tamamen çıktı ama sağ tarafta hiç ses seda yok böylelikle 4 dişimizide çıkarmış olduk :))
ayağa daha bir seri kalkıyo artık koltuğa tutunarak.
yemeklerlede arası çok iyi maşallah. hatta dün kırmızı et, bulgur pilavı, ayran, güveç mantar yidi :))))))) bugünde enginar ve kıymalı patetes havuç haşlaması yedi :)) anası gibi gırtlaklı olcak sanırım

oğlum bugün hiç yapmadığı şeyi yaptı.Halıya kakasını yaptı yerde battaniyenin üzerinde çişli bezini değiştiriyordum odaya bez almaya gittim birde geldim dönmüş battaniyeden çıkmış halıya bir güzel kaka yapmış.Bide bana sırıtıyor kerata koltuğa benim desteğimle tutunup ayakta duruyor demiştim son 2 gündür yana doğru adım atmaya başladı.Adım atmaya çok hevesli.Ama hala dişlerimiz yok :44:

offfffffff minik afacan. ben de bizimkinin korkusundan alel acele değiştiriyorum. sanki altını açmamı bekliyo hergele. bizim dişlerimiz 4 tane oldu ama erken çıkması ii değil diyolar inşallah çürümez. bide çıkması gereken sıralamada çıkmadı. başkalarıda aynı dertten müzdaripti onlara bişey olmaz normal diyodum ama insan bi panikliyo soda iki dş var sağda hiç yok :)) herhalde bundan sonra patlamış mısır gibi pıtlıycaklar.

anammm heycanlıyım çok oğlum koltuğa tutunarak kalkıp ben tutmadan öteki başa kadar gitti :))) gerçi ikinci deneyiminde koltuğa ağzını çarptı. üst iki dişimiz çıktı demştim sanırım çok pis gıcırdatıyo benimde dişlerim kamaşıyo yaaa

oğlum 4 ay 2 haftası dolunca, uzun zamandır beklediğim bir şey yaptı. oyuncağı eline verince tutup oynuyor, diğer eline geçiriyordu ama mesela karşısında ya da benim elimdekine ilgi göstermiyordu.. perşembe günü ateşlendik, hastanede soğuk buhar veriyordu hemşire, o da kucağımda uzanmış buharın hortumuyla oynuyor, parmağını sokuyor:)

hala devam ediyor çok şeker.

bir de elimdeki yemeğe heveslenmeye başladı..biz yemek yerken heyecanlşanıyor, sofraya atlamaya çalışlıyor...1 gün sonra 5 ayı dolacak..ek gıdaya ufaktan geçsem mi?

eğer sütün yetiyo diyosa doktor hiç geçme canım zaten ömür boyu yiyecek onları. öle yemekleri tadmazsa ayırır falan deniyo alakası yok her çocuk kendi huyu damak tadıyla doğuyo. ben 6 ay hiç bişey vermedim şimdi ise her şeyi yiyo hiç ayırmıyo istisnalar var tabi ama okadarda saf olmasın ne istediğini bilsin dimi :)).

evet canım4. ay dönüm noktası zeten algıları çok açılıyo 4. aydan sonra maşallah kuzucuğa bu arada geçmiş olsun.

oğlum yerde durmak nedir bilmiyo kızlar habire koltuğa tutunarak kalkıyo ayağa .bunu keşfedince yürütecide istememeye başladı yanından ayrılamıyorum çünkü bazen yere yapışıyo. ama dur durak yok düşüyo yine düşüyo yine ksır döngü ne zor yaaaaaaaaa bu saatte ayakta bide (((((. biyere onun kadar uğraşarak 3 kere çıksam sanırım yorgunluktan mışıl mışıl uyurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…