• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebeğimiz neler yapabiliyor?kıyaslama değil bilgi amaçlıdır.

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Oğlum 4 gün sonra 4 ayını bitiriyor inşallah,sağa sola dönüyor ama tamamen değil yani sırtüstüyken yüzüstü olamıyor ona biraz daha var sanırım.Popoyu kaldırıp öne arkaya sürünüyor.Eller zayen hep ağızda.Bilinçsizce anne ve baba diyor çoooook mutlu oluyoruz.Yüzüstüyken kafayı kaldırıyor ama uzun tatamıyor hafif emekleme pozisyonu alıyor.Ben egzersiz yaptırıyorum esnek onlar zaten,gelişimi için iyi olacağını biliyorum.Annem sürekli egzesiz yaptırmamı söylüyor tecrübeliler ne de olsa.

Merhab arkadaslar benimde oglum 3 ayını doldurdu 4 den gun almaya basladı , acıkcası internette bir dolu sey yapıyor soyle yapabilir boyle yapabilir diye bende oglumda orda olmayanları gorunce moralim bozuluyor bazan, mesela ellerini tam olarak kullanamıyor yani birseyi eline versem bırakıyor hemen tutmuyor, renkli oyuncakları var ona dogru tutunca falan boyle bi heyecanlanıyor cabalıyor sanki ama okadar yani ellerini falan kullanamıyor, kafasını tutuyor henelde kucakta falan ama yuz ustu koydugumda bilemiyor bi turlu napacagını oylece kalıyor kafası yerde bende korkuyorum tabi.Doktora sordum kac kere basını tutuyorsa bişey olmaz dedi.Guluyor oyunlara falan ama oyle sesli baya seri halinde degil, guldurmek icin biraz caba sarfetmeniz lazım yani.İşte oyle arkadaslar valla ne sıkıntılı işlermiş bunlar ya allah yardımcımız olsun

Canım dert etme oğlum seninkinden 1 ay büyük,geçen ay Arasta uzun tutmuyordu şimdi tutuyor uzunca bir süre sıkılınca atıyor.Benim oğlum ilk kahkahasını 3 ay 11 günlükken attı,şimdide kıkır kıkır.Her şey zamanla oluyor bende sürekli okuyup çocuğa sarıyorum ama yapması gerekenleri yapıyor zaten,sende sarma çocuğa:)

bence de canım. hatta bazı davranışları edinen bebekler onu terkedebiliyor. benim kızım 5. ay basında saga ve sola rahat donebiliyodu. ama simdi diş agrısı yuzınden sanırım hiçbişey yapmıyo, bazen ben ters cevirip karnının ustunde hareket etmesi icin yardımcı oluyorum ama o da pek fayda etmiyo sanırım.şu ara yaptıgı en iyi şey destekli oturmak.

benim oğlumda 4 gün sonra 5 aylık olucak.

oyuncaklarını kavrayıp ağzına götürüyo. oyuncağını bir elinden diğerine geçiriyo. masanın üstündeki babasının çkolatasını tv ye bakıyomuş gbi yapıp çaktırmadan alıp azına sokuyo:))) tabi hemen yetişip alıyorum elinden. yan dönebiliyo. elinden tutunca istediği bir yere doğru sırasıyla adım atıyo. anne diyo bilinçsizce. yüz üstü poposunu kaldırıp sürünüyo buna 2 hafta oldu başlayalı bizimki hep yüz üstü uyudu gün içindede hep yüz üstüydü o yüzden sürünme çabuk başladı diye düşünüyorum. babası ve beni tanıyo hatta kahkaha atması için babasının ona gülümsemesi yeterli. babası ona kaşlarını çatınca kızdığını anlayıp ağlıyo.

ama 2 özelliği var ikisinede bitiyorum

ağlarken göğüsümü emmesi için açtığımda kıkırdıyarak gülüyo.

uykusu geldiğinde ve ayağımda sallarken yada poposunu pışpışladığımda aynenen benim söylediğim ses tonuyla eee eee diyerek uyuo. hatta başlangıçta okadar yüksek sesle yapıyoi kafamız şişiyo :)) şte bunu yapan varmı 5 aylıkken çok merak ediyorum hatta buna 4 aylıkken başladı. yanlış anlamayın kıyaslama için sormuyorum. ben tek çocuğum ve hiç gelişimine şahit olduğum bi çocuk yok bazı şeyler inanılmaz geliyo sonra araştırıyorum normalmiş. :))

bide dün ilk dişmiz çıktı en korktuğum buydu çok şükür atlattık.

çok yazdım kızlar ama oluşuma günlük tutuyorum o yüzden hepsi aklımdan diil defterinden yazıyorum

herkesin bebişine allah sağlık versin.

yavrucuklar yaa sağlıklı oldukları sürece herşeyi zamanla öğrenecekler...bu aralar Ege'de ayaklarıyla oynamayı çok seviyor tutuyor,ağzına götürüyor yavrum benim.

kızım da gunden gune gelişimine gore ilerleme kaydediyo. bugun koltuk altlarından kavradıgımda yere basmaya calıstı. bir de ben bu arlar beni yemek yerken gördügünde oynamayı bırakıp beni izliyo. dişi kaşınınca elma ya da armut veriyorum kemirsin diye. ısırmaya calısıyo.

yakında 7 aylık olacak kızım, kilo olarak yaşıtlarından geride, ama hareket olarak ileride olduğunu düşünüyorum zayıf olmasının avantajını kullanıyor çok hareketli her an kıpır kıpır. internetten okuduklarım arasında tek yapamadığı yatarken dönmekti onu da yapmaya başladı bu hafta, destekli uzun süre desteksiz kısa süre oturabiliyor, kollarından tutunca ayağa kalkıyor adım atıyor bütün evi oda oda dolaşıyor. "baba" diyor, ilk başlarda bababababababa diyordu, şimdi eşimi görünce "baba" diyor.bazen bana da diyor ama :) biz yemek yerken onu da mama sandalyesine oturtuyorum önüne oyuncaklar koyuyorum hepsini tek tek alıp yere atyor, eline ekmek veriyorum onu ufaklıyor sonra kırıntılarla oynuyor. bizle beraber oturarak yemeyi çok seviyor..şuan da ağlıyor emzirmeye gidiyorum uyandı :)))

oğluma dün yürüteç aldık.yürüteç kullanmaya karşıyım aslında 10 dk dan fazla tutmuyorum zaten daha yürüteçte ilerleyemiyor.Dikkatimi çeken bir şey oldu;oğlumu yürütece koyunca dimdik durmuyor koltuğuna oturuyor öyle oynuyor.Acaba kambur mu diye korkuyorum.Oğlum 5 ay 18 günlük.Üst kattaki komşumun kızıyla aralarında 10 gün var onun kızı yürüteçte dimdik duruyor.Birde sürekli o kızla oğlumu kıyaslamalarından bıktım artık yaa yok o kızın dişi çıkmaya başlamış benimkinin daha çıkmamış,o kız daha şişmanmış benimki zayıf duruyormuş.Sanki şişman olunca sağlıklı oluyor anlamına geliyor.Benim oğlumun boyu 72 cm onun kızının boyu daha kısa.Onun kızı şişman olur tabi hareket etmiyor ki ne dönebiliyor ne elleri,kolları,bacakları hareketli öylece yatıyor tabi şişer.İçimi sadece burda dökebiliyorum.Sanırım fazla sabrım kalmadı bir gün fena patlıcam yeter artık yaa oğlum kimseyle kıyaslanmasın !!!!!

ya evet ben de sinir oluyorum o kıyaslamalara. yok senin kızın neden sessiz. yok diger bebekler hareketli seninki neden suskun. ya cocuk evde cıldırıyo oyun oynuyo konusuyo, dıssarda sut dokmus kedi gibi susuyo.millet de tabi hemen elestriyo, bir de ben genc anne olunca hemen asağılamaya nasihat vermeye baslıyolar. bosver ya millete bakarsan bizimm kızın liseden mezun olması lazım:))))) ben yurutec kullanmıyorum sadece koltuk altlarından kavrayıp ayagını yere basmasını saglıoyoum yuzustu yatırıp surunmesını saglıyorum. saglıklı olsunlar da bebişlerimiz yurumek tepinmek sonra da olur.:46:

ya evet ben de sinir oluyorum o kıyaslamalara. yok senin kızın neden sessiz. yok diger bebekler hareketli seninki neden suskun. ya cocuk evde cıldırıyo oyun oynuyo konusuyo, dıssarda sut dokmus kedi gibi susuyo.millet de tabi hemen elestriyo, bir de ben genc anne olunca hemen asağılamaya nasihat vermeye baslıyolar. bosver ya millete bakarsan bizimm kızın liseden mezun olması lazım:))))) ben yurutec kullanmıyorum sadece koltuk altlarından kavrayıp ayagını yere basmasını saglıoyoum yuzustu yatırıp surunmesını saglıyorum. saglıklı olsunlar da bebişlerimiz yurumek tepinmek sonra da olur.:46:

sana sonuna kadar katılıyorum.Bende 23 yaşındayım yaşım küçük diye akıl veren çok oluyor.Oğlum dünden beri öksürüyor sümükleri de akıyor.İlaç kullanmadan nasıl geçirebilirim öksürüğünü?

valla bizim doktor ıhlamur tavsiye ediyomus.ilaç kesinlkle vermiyomus. Daha bizim bsımıza gelmedi cok sukur. İstersen bi sure dene. zaten bitki oldugu icin bi zararı olmaz diye dusunuyorum.

oğluma dün yürüteç aldık.yürüteç kullanmaya karşıyım aslında 10 dk dan fazla tutmuyorum zaten daha yürüteçte ilerleyemiyor.Dikkatimi çeken bir şey oldu;oğlumu yürütece koyunca dimdik durmuyor koltuğuna oturuyor öyle oynuyor.Acaba kambur mu diye korkuyorum.Oğlum 5 ay 18 günlük.Üst kattaki komşumun kızıyla aralarında 10 gün var onun kızı yürüteçte dimdik duruyor.Birde sürekli o kızla oğlumu kıyaslamalarından bıktım artık yaa yok o kızın dişi çıkmaya başlamış benimkinin daha çıkmamış,o kız daha şişmanmış benimki zayıf duruyormuş.Sanki şişman olunca sağlıklı oluyor anlamına geliyor.Benim oğlumun boyu 72 cm onun kızının boyu daha kısa.Onun kızı şişman olur tabi hareket etmiyor ki ne dönebiliyor ne elleri,kolları,bacakları hareketli öylece yatıyor tabi şişer.İçimi sadece burda dökebiliyorum.Sanırım fazla sabrım kalmadı bir gün fena patlıcam yeter artık yaa oğlum kimseyle kıyaslanmasın !!!!!

evet çok karşılaştırır millet hemen açık arar eksik arar, kendileri çok sağlıklı besleniyormuş çocuklarının torunlarının zeka ve psikolojik gelişimini çok ilgili bi şekilde takip etmişler gibi ordinaryus profesör edasıyla sizin 9 ay karnınızda taşıdığınız sizin kanınız sizin canınız olan ve en önemlisi sizin için dünyanın merkezi olan o minik maymunu 2 dakikada harcayıverirler, canızı sıkarlar moralinizi alt üst ederler, kan beyninize sıçrar, suratınızın kulaklarınızın sinirden kıpkırmızı olduğunu hissedersiniz...o dünyanın en güzel bebeğidir, en zeki bebeğidir, bunu nasıl görmezler? çünkü onlar bakar kör, sizin yavrunuza asla sizin gibi sevgi dolu bakamazlar... çok sessiz diyorlarsa biliin ki uslu oluşunu kıskanıyorlardır, çok zayıf diyorlarsa bilin ki hareketli oluşunu kıskanıyorlardır, kulakları kepçe diyorlarsa bilin ki yüzünün güzelliğini kıskanıyorlardır zira ben bebeğimin ve bizim çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum ve çekemeyenler kötü düşüncelerini benim meleğim üzerinden dışarı çıkarıyorlar...

ben hiç kulak asmamaya calısıyoum. neler neler diyolar. deli bile dediler bana onların dedigi gibi cocugu buyutmuyom diye ama hic onemli degil. ben doktoruma guveniyorum ve simdiye kadar cok sukur hastasız kazasız belasız atlattık 6.aydayız. gorenler de masallah ne kadar zeki diyo. eger kendimizden eminsek gerisi boş.

iyiki varsınız arkadaşlar içimi sadece size dökebiliyorum beni anlayan siz varsınız.Ayy bide aklıma geldi onuda söyleyim.Oğlumun saçları doğduğundan beri dökülmedi hele ön saçları çok güzel bazen dikiyorum çok yakışıklı oluyor.Bir de üst kattaki komşum hani kızıyla kıyaslanan var ya o bana geçen gün demez mi kestir oğlunun saçlarını ne öyle uzun kestir gitsin.ne kadar sinir oldum anlatamam kendi kızının saçları tamamen döküldü diye yapıyor.Onunki kız olmasına rağmen saçları uzun değil ya ondan kıskanıyor.Deli oldum deliiiiiii :47: :47: :47: :47: :47: :47:

kızlar oğlum dün emeklemeye başladı.Kendi başına emeklemiyor ben ayaklarından destek veriyorum çok güzel ilerliyor.Desteği bırakıyorum bir kaç adım kendi ilerliyor ne kadar mutlu oldum anlatamam :16:

kızlar merhaba.Dün akşam dedim oğlumun damaklarına bakayım parmağımla kontrol ettim bir de ne göreyim üst ön damağı nasıl şişmiş bir de bembeyaz olmuş çok şaşırdım acaba dişi mi çıkacak yakında?Zaten salyaları çok akıyor,elleri hep ağzında sürekli damağını kaşıyor.

evet canım dişleri çıkıyor. Allah kolaylık versin. bizimkinin de alt kısımda dişlerin yeri belli ama daha patlamadı dişler, bekliyoruz bakalım:18:

Back