Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebeğimiz neler yapabiliyor?kıyaslama değil bilgi amaçlıdır.

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

geçmiş olsun canım çabucak iyileişir inşalla
 
Benim oğlumda 10 ay 15 günlük jet hızıyla emekleyerek işlerini yapıyor.herkesin dediği gibi çamaşır ve bulaşık makinasını çok seviyor.Ben evi süpürürken makinenin peşinden evin her yerini dolaşıyor.Elinden tutup yürüteyim diye uğraşırken hemen oturmak ve emeklemek istiyor.Sevdiği bir şeyi koysam bile karşısına emeklemek kolay geliyor...

Bir de o kadar oyuncağı varken kepçelerle ve mutfak eşyalarıyla oynamayı çok seviyor...Özellikle süzgeç ve leyenlerle...
 

maşallah canım yürümeyi tam çözene dek emeklemeyi tercih ediyolar sonra bi bakmışsın en kısa mesafeyi bile yürümek için ayaklanıyo.
 
maşallah canım yürümeyi tam çözene dek emeklemeyi tercih ediyolar sonra bi bakmışsın en kısa mesafeyi bile yürümek için ayaklanıyo.

inşallah canım ya yürüsün diye bakıyorum o zaman da keşke biraz daha geç mi yürüse derim kesin
 
kızlar oğlumla ben çok zor dönemden geçiyoruz.Fıtık ameliyatı olduğunu söylemiştim.Doktorumuz aniden poposunun üzerine düşmesin ve zorlayıcı hareketler yapmasın dedi.Tamda oğlum yeni yeni yürümeye başlamışken yürümeyi unutacak.Sürekli peşindeyim aman düşmesin,aman bir yere tırmanmasın derken bütün gün oğlumda bende mahvoluyoruz.Yavrum yürümek istiyor,evin içinde özgürce dolaşmak,birşeyler karıştırmak istiyor sürekli peşindeyim.ikimizde zor durumdayız tek isteğim bir an önce iyileşmesi ve eski aktivitesine dönmesi.
 

Canım geçmiş olsun..İnşallah bu durumu en kısa sürede atlatır,sağlığına geri döner bebeğiniz..Üzüldüm yaa
 

geçmi olsun canım nekadar süre koruman gerekiyomuş.
 
olum telefon olayını çözdü aloo diyorum tei alıp getiriyo kulağıma tutuyo bi kendine bi bana. bugünde tvde biri telefonla konuşuo baktım oda elini kulağına tutmuş telefon gibi edeadeda falan diyo nedemekse :))))))).

bugün çamaşırlığa serdiim çamaşırları gidip gelip aşşağı attı en son bağırdım ama nafile gülerek koştu babasına güç aldı ya başladı bana çemkirmeye. bende yatırıp bi güzel gıdıkladım. :))
 
merhaba

oğlum artık dişsiz dişleriyle çok güzel kıtır kıtır galeta yiyor:)

tutunarak gezmeyi ilerletti, yürütece binmiyor, yanlarından tutunup geziyor. ne istediğini biliyor. açsa su verince kaşığa uzanıyor. susuzsa kafasını iki yana sallayıp suluğunu alıyor. çekyattan tutunurken yürütece geçebiliyor. ben tek elinden tutunca yürüyor.tutunarak kalkma işini de serileştirdi.

hiç emeklemedi ama komandolardan hızlı sürünüyor. yetişemiyorum... 2 yaş sendromuna erken başladık.bana çemkiriyor, istediği olmayınca bağırıyor. ama tonlamayı duysanız gülmekten ölürsünüz:)

bu arada kaşığı çok güzel ağzına götürüyor. sofradan uzağa oturtuyorum karıştırmasın diye, önce bezi kendine çekiyor sonra sofrayı... hatta babası karşıdan tutunca kızıp daha hırslı çekiyor.parmaklarını kullanmaya başladı. artık küçük nesneleri(üzüm gibi) avuçlamıyor, parmaklarıın ucuyla tutuyor.

kısaca oğlumla yaşamın her günü ayrı heyecan, ayrı güzel:)
 
sağolun kızlar.Bu durum daha 2 hafta sürecek.Dün banyosunu yaptırdık sargı bezlerini çıkarttık.Kendine güveni iyice geldi kendi kendine istediği yere kadar yürüyor bende peşinden düşmesin diye gidiyorum.Peşinden gitmemi istemiyor eliyle itiyor beni.
 
tsin inşal
oy kıyamam ben ona bzimkide öle dışarda elinden tutuyorum sinirleniyo tek yürüycekmiş. neyse 2 hafta allah yardım eder inşallah. sonra koşturup dursun.
 
oğlumun uykusu çok düzenliydi dakika bile geçirmezdi sallamadan hemen uykuya dalardı ta ki ameliyat olana kadar.Şimdi zorla uyutuyorum bide sallıyorum en kötüsüde bu.Gece yarısı 3 4 gibi uyanıyor tam 4 saat uyanık kalıyor.Gündüz 1 kere uyutuyorum gece uyusun diye yine aynı.Bir sorun bitiyor bir sorun başlıyor.13 aylık oldu ama bu aydaki bir bebek altı buçuk saat uyanık kalır mı yaa.Huyu değişti resmen.
 

Çok çabuk değişiyor huyları benim de uyumuyor,gündüz uykusu yarım saat..Gece de 7-8 belki 10 kez bile kalkıyor artık sayamıyorum..Bir ara gözümü açtım ki emzirir vaziyette kalmışım kucağımda kızım uyumuşum o emiyordu,belki de çok kalmadı öyle ama işte o kadar yorulmuşum yani..Umarım en kısa sürede düzelir..Ay bazen uyumadığı halde zombi gibi ya her yeri dağıtmak oyun oynamak istiyor o kadar da dayanıklı maşallah.. :)
 
kıslar oğlumla bugün parktaydık artık merdiven çıkıyo. bitürlü alamadım kaydırak merdiveninden. sonra bıraktım kaydırağa çıktı merdivenden ve yüzü koyun yatarak aşşağı kaydı :))))) inanılmazdı benim için sonra bi kaçkez daha yaptı ve sanırım düz kaymak istedi ama onun mantığını kavramadığı için kaydıraktan yürüyerek inmeye çalıştı.

görümcemin evindeydi site içinde öle rahat oynayıp koşturduki araba yok tehlike yok çimleri yoldu yere oturup tavşan elmamarını mıncık mıncık yapıp oynadı.biz gidiyoruz diyip uzaklaşıyoruz çocuğun umrunda değil ters istikamete doğru yürüyo.

bide tam gezgin oldu daire kapısı açılınca bi mutluluk hemen dışarı atıyo kendini ama dışarı çıkmıyosak ve kapı kapanıyosa başlıyo ağlamaya. hatta bazen gelen misafirlere dışarı gidiyolar diye sarılıyo biz içerdeyiz gel diyorum gelmiyo tutup çekiyorum nafile yapışıyo misafirin üstüne yani tek dert dışarı çıksında kimle çıkarsa çıksın. ohh banada bahane hiçte sevmem zaten gezmeyi :)))
 

off ellerini ısırırım onun bücürük yaa dışarıyada çıkmayı versin meraklı tosbik:90: bence evden sıkılyor yeni şeyler görmek istiyor
 
kızlar merhaba,benim 1 aylık bir kızım var ve yüzüstü yatırınca,kafayı kaldırıyor ve sırtüstü dönüyor,1 hafta 10 gündür...son günlerde iyice seri yapmaya başladı,birde kızım 1 ay erken doğdu.bebekler ne zaman dönmeye başlıyor, siz tecrübeli annelersiniz,fikriniz var mı?
 

canım yanlış hatırlamıyosam 4 5 aylıkken dönüyolar nette ay ay bebek gelişimi siteleri var ordan bakabilirsin. bizimki ilk hafta başladı kafa kaldırmaya. bide eve geldik doğduğunun 3. günü gözleriyle takip ediyodu. ama 1 aylık dönen bebek duymadım hiç maşallah diyim öncelikle. sonralıkla allah yardımcın olsun çok hareketli olacak kızın çünkü.
 

çikom seninkine rakip geliyor belli ki:))
 
çikom seninkine rakip geliyor belli ki:))

:)) geçmiş bile 1 aylık daha dönüyomuş maşallah. allah kuvvet versin annesine hamilelikten önce ne diyetler ne sporlar verdiremedi bana kilo şimdi hamile kaldığım kilodan 11 kilo eksiğim okadar yememe rağmen. düşün nekadar hareketli. uyanır uyanmaz yürümeye başlıyo korkudan beşiğinede koyamıyorum artık.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…