ah yavrum benim...
senin için ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum. atlatmanıza çok sevindim. Rabbim şifa versin.
sonunda oğlumun fıtık ameliyatını dün yaptırdık.Benim için hayatımın en zor günüydü.Yavrumu hemşireler kucağımdan alıp ameliyata götürürken oğlumun bir ağlaması vardı yürek dayanmazdı.Ama çok şükür atlattık.3 saat sonra taburcu olduk.Oğlum şuanda çok iyi çok hareketli olduğu için yatıramıyorum ameliyat yeri zarar görür diye çok korkuyorum.Rabbim yavrularımıza sağlık versin hastalıklarını göstermesin inşallah.
Benim oğlumda 10 ay 15 günlük jet hızıyla emekleyerek işlerini yapıyor.herkesin dediği gibi çamaşır ve bulaşık makinasını çok seviyor.Ben evi süpürürken makinenin peşinden evin her yerini dolaşıyor.Elinden tutup yürüteyim diye uğraşırken hemen oturmak ve emeklemek istiyor.Sevdiği bir şeyi koysam bile karşısına emeklemek kolay geliyor...
Bir de o kadar oyuncağı varken kepçelerle ve mutfak eşyalarıyla oynamayı çok seviyor...Özellikle süzgeç ve leyenlerle...
maşallah canım yürümeyi tam çözene dek emeklemeyi tercih ediyolar sonra bi bakmışsın en kısa mesafeyi bile yürümek için ayaklanıyo.
kızlar oğlumla ben çok zor dönemden geçiyoruz.Fıtık ameliyatı olduğunu söylemiştim.Doktorumuz aniden poposunun üzerine düşmesin ve zorlayıcı hareketler yapmasın dedi.Tamda oğlum yeni yeni yürümeye başlamışken yürümeyi unutacak.Sürekli peşindeyim aman düşmesin,aman bir yere tırmanmasın derken bütün gün oğlumda bende mahvoluyoruz.Yavrum yürümek istiyor,evin içinde özgürce dolaşmak,birşeyler karıştırmak istiyor sürekli peşindeyim.ikimizde zor durumdayız tek isteğim bir an önce iyileşmesi ve eski aktivitesine dönmesi.
kızlar oğlumla ben çok zor dönemden geçiyoruz.Fıtık ameliyatı olduğunu söylemiştim.Doktorumuz aniden poposunun üzerine düşmesin ve zorlayıcı hareketler yapmasın dedi.Tamda oğlum yeni yeni yürümeye başlamışken yürümeyi unutacak.Sürekli peşindeyim aman düşmesin,aman bir yere tırmanmasın derken bütün gün oğlumda bende mahvoluyoruz.Yavrum yürümek istiyor,evin içinde özgürce dolaşmak,birşeyler karıştırmak istiyor sürekli peşindeyim.ikimizde zor durumdayız tek isteğim bir an önce iyileşmesi ve eski aktivitesine dönmesi.
tsin inşalsağolun kızlar.Bu durum daha 2 hafta sürecek.Dün banyosunu yaptırdık sargı bezlerini çıkarttık.Kendine güveni iyice geldi kendi kendine istediği yere kadar yürüyor bende peşinden düşmesin diye gidiyorum.Peşinden gitmemi istemiyor eliyle itiyor beni.
oğlumun uykusu çok düzenliydi dakika bile geçirmezdi sallamadan hemen uykuya dalardı ta ki ameliyat olana kadar.Şimdi zorla uyutuyorum bide sallıyorum en kötüsüde bu.Gece yarısı 3 4 gibi uyanıyor tam 4 saat uyanık kalıyor.Gündüz 1 kere uyutuyorum gece uyusun diye yine aynı.Bir sorun bitiyor bir sorun başlıyor.13 aylık oldu ama bu aydaki bir bebek altı buçuk saat uyanık kalır mı yaa.Huyu değişti resmen.
kıslar oğlumla bugün parktaydık artık merdiven çıkıyo. bitürlü alamadım kaydırak merdiveninden. sonra bıraktım kaydırağa çıktı merdivenden ve yüzü koyun yatarak aşşağı kaydı :))))) inanılmazdı benim için sonra bi kaçkez daha yaptı ve sanırım düz kaymak istedi ama onun mantığını kavramadığı için kaydıraktan yürüyerek inmeye çalıştı.
görümcemin evindeydi site içinde öle rahat oynayıp koşturduki araba yok tehlike yok çimleri yoldu yere oturup tavşan elmamarını mıncık mıncık yapıp oynadı.biz gidiyoruz diyip uzaklaşıyoruz çocuğun umrunda değil ters istikamete doğru yürüyo.
bide tam gezgin oldu daire kapısı açılınca bi mutluluk hemen dışarı atıyo kendini ama dışarı çıkmıyosak ve kapı kapanıyosa başlıyo ağlamaya. hatta bazen gelen misafirlere dışarı gidiyolar diye sarılıyo biz içerdeyiz gel diyorum gelmiyo tutup çekiyorum nafile yapışıyo misafirin üstüne yani tek dert dışarı çıksında kimle çıkarsa çıksın. ohh banada bahane hiçte sevmem zaten gezmeyi :)))
kızlar merhaba,benim 1 aylık bir kızım var ve yüzüstü yatırınca,kafayı kaldırıyor ve sırtüstü dönüyor,1 hafta 10 gündür...son günlerde iyice seri yapmaya başladı,birde kızım 1 ay erken doğdu.bebekler ne zaman dönmeye başlıyor, siz tecrübeli annelersiniz,fikriniz var mı?
canım yanlış hatırlamıyosam 4 5 aylıkken dönüyolar nette ay ay bebek gelişimi siteleri var ordan bakabilirsin. bizimki ilk hafta başladı kafa kaldırmaya. bide eve geldik doğduğunun 3. günü gözleriyle takip ediyodu. ama 1 aylık dönen bebek duymadım hiç maşallah diyim öncelikle. sonralıkla allah yardımcın olsun çok hareketli olacak kızın çünkü.
çikom seninkine rakip geliyor belli ki:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?