• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebeğimiz neler yapabiliyor?kıyaslama değil bilgi amaçlıdır.

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
benim sıpam beni mahvetti kızlar kaşla göz arası sen git yağ tenekesini bul yerinden çıkar devir mutfak halılar gölet. sadec 5 saniyelik camdan bakışımla oldu herşey bi döndüm yağ göletinin içine girmiş çıp çıp yapıyo eliyle. önce onumu temizliyim yerlerimi bilemedim bide ben elimle ittikçe yağın içine girmek için nasıl ağlıyo anlatamam. bu çocuk çok yaramaz olcak sanırım bittim ben :)))))))

bide dün oyuncakları koyduk oynasın diye bide baktım arabasını sürüyo eliyle halının üstünde çok şeker ya nerden nasıl öğrendi anlamadım. ama çok şirindi.. ama araba halının tüğlerine takılıp ilerlemeyince tutup fırlatıyo sanırım biraz agresifiz :))

Son düzenleme:
benim sıpam beni mahvetti kızlar kaşla göz arası sen git yağ tenekesini bul yerinden çıkar devir mutfak halılar gölet. sadec 5 saniyelik camdan bakışımla oldu herşey bi döndüm yağ göletinin içine girmiş çıp çıp yapıyo eliyle. önce onumu temizliyim yerlerimi bilemedim bide ben elimle ittikçe yağın içine girmek için nasıl ağlıyo anlatamam. bu çocuk çok yaramaz olcak sanırım bittim ben :)))))))

bide dün oyuncakları koyduk oynasın diye bide baktım arabasını sürüyo eliyle halının üstünde çok şeker ya nerden nasıl öğrendi anlamadım. ama çok şirindi.. ama araba halının tüğlerine takılıp ilerlemeyince tutup fırlatıyo sanırım biraz agresifiz :))

canım geçmiş sayfalara göz attım bebeğini yürütme çabaları içindeydin.Biraz ayrıntılı anlatırmısın neler yaptın yürütmek için.Oğlum yürümeye çok hevesli ama hala dengesini sağlayamıyor.2 adım atıyor düşüyor.Görenler soruyor oğlun kaç aylık 3 gün sonra 1 yaşında olacak diyorum.Yürüyor mu diyorlar ben hayır diyorum ama hayır derken ne kadar üzülüyorum anlatamam.

canım geçmiş sayfalara göz attım bebeğini yürütme çabaları içindeydin.Biraz ayrıntılı anlatırmısın neler yaptın yürütmek için.Oğlum yürümeye çok hevesli ama hala dengesini sağlayamıyor.2 adım atıyor düşüyor.Görenler soruyor oğlun kaç aylık 3 gün sonra 1 yaşında olacak diyorum.Yürüyor mu diyorlar ben hayır diyorum ama hayır derken ne kadar üzülüyorum anlatamam.

ah canım bilirim o duyguyu bende çok üzülüyodum burdada yazmıştım hatta. bide bizim gelişim motor ve fizik olarak hep öndeydi yürüme böle olunca baya moralim bozulmuştu.
bizimde ilk zamanlar br iki adımda düşüyodu tek elinden tutup yürüttük falan. ama desteksiz ayakta durup yürümeye cesareti yoktu bende ayağa kaldırıyordum sonra göreceği hizada oyuncağı yavaş yavaş uzaklaştırıyodum. düşünce öle önemli bişi yoksa kucağıma almadım hatta alkışladık afferin dedik.

baktım yürümek istiyo belli ama koltuğu bırakamıyo korkudan yerde oturdum bi balon aldım ben koltuğun üstüne attım balonu oda gidip koltuktan bana attı sonra balonu almak için bana doğru yürümeye çalıştı. tabi o balonu alması için balonun cazip hale gelmesi için ne şekillere girdim bi görmen gerek. ilk zamanlar 1 veya iki adımlık mesafede duruyodum ellerimi ona doğru tutucakmış gibi açıyodum sonra 2 adımı rahat attığını görünce mesafeyi yavaş yavaş açtım.

yani hep oyun yaptım ilgisini çekmek için bisürü maymunluk yaptım elimdeki oyuncağı sadece yürüyerek alabileceğini düşünmesini istedim.

her yürüme başarısında sevindiğimi ona gösteiyorum.
bide evin içinde hiç kucağıma almıyorum.

sende merak etme canım bi iki adım atıyosa zamanla yürüyecek demektir.

Kızlar bugün oğlumun doğum günü.Geçen yıl bu saatlerde sancı çekiyordum doğuma 4 saat vardı :) zaman ne kadar çabuk geçmiş hiç anlamamışım.Doğum günü için çok hazırlık yaptım sonra anlatırım.

Oğlum 1 yaşında oldu.doğum günü için çok hazırlık yaptım.evi süsledim,pastanede pastasını yaptırdım yakın arkadaşlarımızı ve akrabalarımızı davet ettik ama doğum gününden hiç birşey anlamadım.çünkü oğlum üst dişlerini çıkarttı.şuan üst sol çıktı sağ çıkmak üzere...ateşli ve huysuzdu sürekli ağladı.doğru düzgün fotoğraf bile çekilemedik.bugün aşı oldu çok ağladı yavrum yaaa..

Oğlum 1 yaşında oldu.doğum günü için çok hazırlık yaptım.evi süsledim,pastanede pastasını yaptırdım yakın arkadaşlarımızı ve akrabalarımızı davet ettik ama doğum gününden hiç birşey anlamadım.çünkü oğlum üst dişlerini çıkarttı.şuan üst sol çıktı sağ çıkmak üzere...ateşli ve huysuzdu sürekli ağladı.doğru düzgün fotoğraf bile çekilemedik.bugün aşı oldu çok ağladı yavrum yaaa..
nice mutlu yaları olsun canım bizimde 22 sinde doğum günümüz. dışarda yapıcaktık ama hava serin o yüzden evde olacak. bugünde doğum günü cicilerimizle süslerimizi amaya gidicez. inşallah arkadaşım uyanablirse :))))))))

herkesin dişleri pıtırdamaya başladı maşallah. inci gibi dişleri olsun inşallah. bizimde bi hızla çıkardı dişleri 8 tane oldu en son ama yaklaşık 3 aydır tık yok yeni dişlerden. bizimkide doğumgününde çıkarmaz inşallah.

yürüme çalışmalarınız ne durumda.

nice mutlu yaları olsun canım bizimde 22 sinde doğum günümüz. dışarda yapıcaktık ama hava serin o yüzden evde olacak. bugünde doğum günü cicilerimizle süslerimizi amaya gidicez. inşallah arkadaşım uyanablirse :))))))))

herkesin dişleri pıtırdamaya başladı maşallah. inci gibi dişleri olsun inşallah. bizimde bi hızla çıkardı dişleri 8 tane oldu en son ama yaklaşık 3 aydır tık yok yeni dişlerden. bizimkide doğumgününde çıkarmaz inşallah.

yürüme çalışmalarınız ne durumda.

iyi dileklerin için çok teşekkür ederim.4 tane dişimiz oldu :) Yürüme çalışmalarımız aynı değişen birşey yok.Yürümeye çok hevesli 2 3 adımdan fazlası olmuyor.Saçlarıı kestirdik 2 gün önce berberde çok ağladı.Ama çok yakışıklı oldu yavrum yaa.

iyi dileklerin için çok teşekkür ederim.4 tane dişimiz oldu :) Yürüme çalışmalarımız aynı değişen birşey yok.Yürümeye çok hevesli 2 3 adımdan fazlası olmuyor.Saçlarıı kestirdik 2 gün önce berberde çok ağladı.Ama çok yakışıklı oldu yavrum yaa.

üzme canım kendini bigün bi bakmışsın odanın bi ucundan diğerine gidecek. bir kerede karar verip yapıyolar :))))

kıslar bugün oğlum 12 aylık levelini atladı sanırım. mutfaktan yürüyerek peşime takıldı sonra holü geçtik ve odaya kadar yürüyerek geldi. böylelikle desteksiz en uzun mesafemizi gelmiş olduk. tabi bizim için küçük onlar için büyük meafe. biyere tutunmadanelleriyle yerden destek aarak kalkıyo. evin içinde deniz topuyla oynuyo ve topu iki eliyle yerden kaldırıp bize getiriyo. ama bu hareketlilikle kazalar artıyo çok dikkat istiyo gerçekten. geçen gün bi baktım mini fırının üstüne çıkmış nasıl bacağını atıp çıktı anlamadım paniklemeden belli etmeden gidip indiriyim dedim sırt üstü düştü. bu gün yatağın kenarına çarptı kafasını çok dikkat istiyo gerçekten.

bugün avm ye gittik asansörde tutamadım kendimi çok güldüm. asansör camdan dışarısı görünüyo arabasını cama doğru çeviirdim katlrı tek tek çıkarken suratındaki şaşkın şapşal ifadesi koparttı beni :))

bu arad oğlum 6 aylıkken çok severek balık tavuk yiyodu taze asülyede yiyodu şimdi yemiyo dikkat ettim sebze ve yumuşak etleri hep atıyo azından gerçi pilavla karıştırıp veriyorum ama acaba böyle devam edermi. buda yeni sorunumuz.

hee bide oğlum numaradan gülüp numaradan ağlıyo. mesela yanında birileri kahkahamı atıyo oda zoraki bi şekilde kahkaha atmaya başlıyo. hatta bugün dışarda yemek yiyoruz bi gurup genç kahkaha atıyo bizimkide başladı kahkahaya ama belli zorluyo kendini. :))

çikom bebeğinin maşallahı var:nazar:

oğlum emeklemeyi hızlandırdı, yerinde durmuyor artık.

dün beşiğine yatak aldık. gerçi markalı bir şey bulamadık ama bu da güzel oldu. park beşiğin kademesini indirince yün yorganı katlayıp koymuştum. ama çakırçukurdu. park beşik için üretilen yataklar da 4 cm:( ben de sonunda buldum. 18cm.

bu kez de oğlumun koltuk altından da aşağı indi beşiğin yanları. içinde tutup geziyor zaten. önceden ulaşamadığı duvar süslerini bir hışım halletti önce... sonra da beşiğin üstünde asılı duran ayıcıkları tek tek yolup aşağı attı... ne çok yapmak isteyip de yapamadıkları varmış meğer:1: tek korkum aşağı asılıp düşmesi. şimdilik tehlike yok gibi ama belli olmaz.

çikom bebeğinin maşallahı var:nazar:

oğlum emeklemeyi hızlandırdı, yerinde durmuyor artık.

dün beşiğine yatak aldık. gerçi markalı bir şey bulamadık ama bu da güzel oldu. park beşiğin kademesini indirince yün yorganı katlayıp koymuştum. ama çakırçukurdu. park beşik için üretilen yataklar da 4 cm:( ben de sonunda buldum. 18cm.

bu kez de oğlumun koltuk altından da aşağı indi beşiğin yanları. içinde tutup geziyor zaten. önceden ulaşamadığı duvar süslerini bir hışım halletti önce... sonra da beşiğin üstünde asılı duran ayıcıkları tek tek yolup aşağı attı... ne çok yapmak isteyip de yapamadıkları varmış meğer:1: tek korkum aşağı asılıp düşmesi. şimdilik tehlike yok gibi ama belli olmaz.

hadi gözün aydın yarış şimdi başlıyor :))).

kıslar oğlum artık tırmanıp koltuğa çıkıyo. hani şu prima reklamları varya sandalyeye tırmanan bebekler var. izlerken yapamaz bi çocuk derdim öle bi yapıyoi ama inerken dikkat etmesi gerektiğini henüz idrak edemedi. o yüzden hep tedirginim eskiden odada bırakıyodum ama şimdi korkuyorum. yeni çabazı tv sehpasına çıkmak. en kısa sürede tv yi duvara astırmak gerek sanırım.

kumandayla tv kanalı değiştiini anladı sıpa bide tv ye uzatıyo kumandayı öle değiştiriyo. mutfağa gidip dönünceye kadar kanal eğişmiş oluyo :)).

telefonu alıp kulağına tutuyo artık.

elndekini isteyip ver dediğimizde bize getirip veriyo tabi vazgeçebileceği bişeyse mesela asla mamasını vermiyo :)).

artık emeklemekten hoşlanmıyo yürümeyide hızlandırdı. mutfağa gidiyorum arkamı bi dönüyorum yanımda bi dönmüşüm yok olmuş.

banyonun kapısını açık görmesin anında duşakabini açıp giriyo içine.

arabalarıyla oynuyo arabayı sürerken uuuuuu diye sürme sesi çkıarıyo. kamyon gibi bi arabası var içine küçük arabaları koyup taşıyo. ben başka bi oyuncak koyuyorum taşısın diye alıp fırlatıyo arabayı koyuyo taşıması için :)).

kucağıma verdiklerinde sağa sola bile dönemiyodu şimdiki haline bak allahım nelere kadirsin.

Son düzenleme:
kıslar oğlum artık tırmanıp koltuğa çıkıyo. hani şu prima reklamları varya sandalyeye tırmanan bebekler var. izlerken yapamaz bi çocuk derdim öle bi yapıyoi ama inerken dikkat etmesi gerektiğini henüz idrak edemedi. o yüzden hep tedirginim eskiden odada bırakıyodum ama şimdi korkuyorum. yeni çabazı tv sehpasına çıkmak. en kısa sürede tv yi duvara astırmak gerek sanırım.

kumandayla tv kanalı değiştiini anladı sıpa bide tv ye uzatıyo kumandayı öle değiştiriyo. mutfağa gidip dönünceye kadar kanal eğişmiş oluyo :)).

telefonu alıp kulağına tutuyo artık.

elndekini isteyip ver dediğimizde bize getirip veriyo tabi vazgeçebileceği bişeyse mesela asla mamasını vermiyo :)).

artık emeklemekten hoşlanmıyo yürümeyide hızlandırdı. mutfağa gidiyorum arkamı bi dönüyorum yanımda bi dönmüşüm yok olmuş.

banyonun kapısını açık görmesin anında duşakabini açıp giriyo içine.

arabalarıyla oynuyo arabayı sürerken uuuuuu diye sürme sesi çkıarıyo. kamyon gibi bi arabası var içine küçük arabaları koyup taşıyo. ben başka bi oyuncak koyuyorum taşısın diye alıp fırlatıyo arabayı koyuyo taşıması için :)).

kucağıma verdiklerinde sağa sola bile dönemiyodu şimdiki haline bak allahım nelere kadirsin.

inan nazar edeceğim diye ödüm kopuyor. bebeğinin yaptıkları o kadar güzel ki demin üşenmedim geçmişe baktım. Turan kadarken neler yapabiliyormuş diye:))

sadece burada anlat e mi?

vallahi nazar ederler.

maşallah maşallah maşallah:nazar::nazar::nazar::nazar:

inan nazar edeceğim diye ödüm kopuyor. bebeğinin yaptıkları o kadar güzel ki demin üşenmedim geçmişe baktım. Turan kadarken neler yapabiliyormuş diye:))

sadece burada anlat e mi?

vallahi nazar ederler.

maşallah maşallah maşallah:nazar::nazar::nazar::nazar:

çok teşekürler canım. valla sizler kem gözle bakmazsınız eminim ondan yazıyorum ama zaten dışardada bizimki milete marifetlerini gösteriyo yeterince.

hepimizin bebişlerine:nazar::nazar::nazar::nazar:

bu arada arkadaşlar hep yazan annelere diyodum bebeklerinize pirinç unu yedrmeyin kilo yapsın diye bugün arkadaşımın bi çocuğunu gördüm çocuğu kilo alsın diye sürekli yedirmiş prinç unu. allahım günah yazma çocuk bi garip bakıyo çevresine bizimki daha yeni yaşına girecek gözleri fıldır fıldır. öteki çocuk laf bile dinlemiyo sanki anlamıyo gibi. annesinede anlattım sebzeli bakliyatlı kıymalı çorbayı hem tok tutar hem kilo yapar hem vitamin deposu diye ama bu zamana kadar yazık etmiş yavruya.

kilo alınca sağlıklı oluyo sanan anneler var hala yaaaaaa:47:

bu arada arkadaşlar hep yazan annelere diyodum bebeklerinize pirinç unu yedrmeyin kilo yapsın diye bugün arkadaşımın bi çocuğunu gördüm çocuğu kilo alsın diye sürekli yedirmiş prinç unu. allahım günah yazma çocuk bi garip bakıyo çevresine bizimki daha yeni yaşına girecek gözleri fıldır fıldır. öteki çocuk laf bile dinlemiyo sanki anlamıyo gibi. annesinede anlattım sebzeli bakliyatlı kıymalı çorbayı hem tok tutar hem kilo yapar hem vitamin deposu diye ama bu zamana kadar yazık etmiş yavruya.

kilo alınca sağlıklı oluyo sanan anneler var hala yaaaaaa:47:

yazık yaa...

ben bazen gece veriyorum pirinç unlu muhallebiyi. ama binde bir. bir paket almıştım, 4 aydır daha bitecek...

ben kahvaltıda, çorba ya da muhallebileri kıvamlandırmak için şunu kullanıyorum:

http://www.etietieti.com/Images/Urun/KapaliPaketGorseli/paket_yulafezmesi_müsli.jpg

kahvaltıda bir kaseye 2 tatlı kaşığı koyup1 ceviz dövüyorum, 1 tatlı kaşığı pekmez 1 tatlı kaşığı tahin... karıştırıyorum. yanında yağda yumurtasını, minik ekmeklere sürülmüş reçelini, peynirini, domates salata Allah o gün ne verdiyse...

çorbalara da 1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi katınca kıvamlandırıyor, besin değeri artıyor

oğlum park beşiğin içinde kenarlara tutunup çok rahat geziyordu ama çekyatın kenarına bıraktığımda korkup bana bakarak dudak büzüyordu. bugün çekyatın diğer ucuna kumandayı koydum(yasak olduğundan en cazip gelen cihaz) bir uca da oğlumu dineltip çaktırmadan çekildim. pıtır pıtır gitti o uca kadar. kumandayı ağzına sokunca almak istedim, çıkarıp eliyle geri çekti, bana bakıp bağırdı.

ayyy çok koyktum:9:

yalandan çığlık atıyor, yalandan ağlıyor... sabahları uyanınca beşiğin içinde oturup kenarlara dayanarak bana bakıyor alayım diye.. hatta resmini çekmiştim ekleyeyim:

$100_1304[1].jpg

yazık yaa...

ben bazen gece veriyorum pirinç unlu muhallebiyi. ama binde bir. bir paket almıştım, 4 aydır daha bitecek...

ben kahvaltıda, çorba ya da muhallebileri kıvamlandırmak için şunu kullanıyorum:

http://www.etietieti.com/Images/Urun/KapaliPaketGorseli/paket_yulafezmesi_müsli.jpg

kahvaltıda bir kaseye 2 tatlı kaşığı koyup1 ceviz dövüyorum, 1 tatlı kaşığı pekmez 1 tatlı kaşığı tahin... karıştırıyorum. yanında yağda yumurtasını, minik ekmeklere sürülmüş reçelini, peynirini, domates salata Allah o gün ne verdiyse...

çorbalara da 1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi katınca kıvamlandırıyor, besin değeri artıyor

canım o yulaf ezmesini nerden aldın ilk kez görüyorum.

kızlar dün oğlumun bacağında çok silik kına lekesi gibi bişey vardı önemsemedim sabah bir baktım kına lekese çok belirgin rengide koyulaşmış.Çok şaşırdım resmen kına kokuyor.Hemen banyoya götürdüm yıkadım çıktı.1 ay önce falanda aynı şey olmuştu.Neden oluyor acaba?Çok şaşkınım.Bunun hakkında konu mu açsam acaba

Back