- 4 Ekim 2018
- 727
- 1.149
- 40
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Cok guzel açıklamışsınız cok tesekkur ederim basta sag yanakta baslamisti simdi sol yanakta da var cersamba gününü cocuk dr undan randevu aldim bakalim en iyisi bi gostermek sanirimşeker alerjen değil ama mesela paketli şekerli bir gıdada alerjen bazı maddeler bunulabilir (propilen glikol gibi). Çoklu alerji de olabilir. Lekelerin yayılma sıklığını izlemeniz lazım, bakalım 3 güne kendiliğinden geçecek mi? Yün alerjendir, yünlü battaniye kazak vs bazı bebeklere dokunabilir. Sizin farklı yediğiniz örneğin fıstık domates tarzı birşey de neden olabilir, bir gün domatesi fazla kaçırmıştım, ertesi gün döküntüler olmuştu, o dönem sıkı diyet yaptığımdan yediklerimi yazıyordum, domatesin dokunduğunu tak diye bulmuştuk, yumurtayı aynı şekilde bulmuştuk. Şimdilik geçti gibi. Maalesef biz steroid içeren bir krem kullandık, inşallah sizde hiç bir zaman gerek kalmaz. Bizim krem cilt tabakasını inceltiyormuş ama çocuğu çok huzursuz ettiği için kar-zarar ilişkisiyle kullanmamız önerilmişti.
6 aylık olmuş, zaten istese de çok içemez, bizim bütün doktorlar içebildiği kadar verin demişti de, bizimki su sevmezdi, bir çay kaşığından öteye gidemezdik çoğu zaman. Hala da çok içmez.
Maalesef yapıyo. Benim oğlum da aynen öyle olurdu kestikten sonra bir hafta içinde yüzü toparlardi. Şuan 13 aylık şimdi de yesem kollarında oluyoEvet simdi sizler yazinca dusundum sekerli seyler yiyorum ama sekerli seyleri alerji yapmaz diye düşünmüştüm
şekerin her türlüsünde mi oluyor (örneğin kesme şeker) yoksa şekerli şeylerde mi?Maalesef yapıyo. Benim oğlum da aynen öyle olurdu kestikten sonra bir hafta içinde yüzü toparlardi. Şuan 13 aylık şimdi de yesem kollarında oluyo
Peki şekerli seyleri kestim. Mesela pilav makarna vs va yiyince benim şekerde yukseliyor baya kan şekeri de etkiler mi acabaMaalesef yapıyo. Benim oğlum da aynen öyle olurdu kestikten sonra bir hafta içinde yüzü toparlardi. Şuan 13 aylık şimdi de yesem kollarında oluyo
Yapay şekerlerin hepsinde oluyo. Dut yediğimde ya da kuru incir yediğimde sorun yok ama bi baklava ya da sütlü tatlı , kurabiye vs hepsinde oluyo. Kendi tatlinizi evde kendiniz meyve kutularıyla tatlandirarak yapabilirsinizşekerin her türlüsünde mi oluyor (örneğin kesme şeker) yoksa şekerli şeylerde mi?
Onlar da vücuda alınınca şekere dönüşüyor ama onların etkisi aynı mı olur bilmiyorum o zamanlar tuketmemistim çünkü aşırı kabızlık sorunu da yasiyodum ama şuan 13 aylık ve tuketiyorum. Öyle bi sonuç yaşamadım ama daha küçükken hassas oluyolarPeki şekerli seyleri kestim. Mesela pilav makarna vs va yiyince benim şekerde yukseliyor baya kan şekeri de etkiler mi acaba
Anladim canim tesekkurler. Carsambaya randevum var bakalim dr ne diyecek kizarikliklar iyice yayildi kulak arkasina geldi taaOnlar da vücuda alınınca şekere dönüşüyor ama onların etkisi aynı mı olur bilmiyorum o zamanlar tuketmemistim çünkü aşırı kabızlık sorunu da yasiyodum ama şuan 13 aylık ve tuketiyorum. Öyle bi sonuç yaşamadım ama daha küçükken hassas oluyolar
Şekr süt yapmaz onu kim söyledi. Protein ağırlıklı beslenmaniz lazımSekerli seyler yiyorum sut gelmiyor diye
Alerji testi yapar muhtemelen ama yapılan testler malum sınırlı o yüzden temiz çıktı alerji değil demekki diye düşünmeyin onların yaptıkları şeylerden birine alerjisi olmadığı anlamına geliyo. İnşallah neyden kaynaklandığını bulursunuz. Şampuan dan falan da olabilir ama yapmaktan , kol iç kısımlarından, karın veya kulak arkalarından başlayan kızarıklıklar genellikle beslenme kaynaklı oluyoAnladim canim tesekkurler. Carsambaya randevum var bakalim dr ne diyecek kizarikliklar iyice yayildi kulak arkasina geldi taa
atopik dermatit olabilir oğlumda böyleydi.kizimdada var ama oglumun yüzü kadar kötü degil cilt doktoru görsün krem verir mutlaka.Merhaba, bebegimin yuzunde yaklasik 1 hafta once baslayip yavas yavas her iki yanakta da ilerleyen bir kızariklik var neden acaba? Alerji olasıligini düşünerek butun ihtimalleri ortadan kaldirdik sadece mama ve anne sutu aliyor suan bi turlu bulamadik neden olabilir?Eki Görüntüle 2724804 Eki Görüntüle 2724804
bizimkide böyleMerhaba, bebegimin yuzunde yaklasik 1 hafta once baslayip yavas yavas her iki yanakta da ilerleyen bir kızariklik var neden acaba? Alerji olasıligini düşünerek butun ihtimalleri ortadan kaldirdik sadece mama ve anne sutu aliyor suan bi turlu bulamadik neden olabilir?Eki Görüntüle 2724804 Eki Görüntüle 2724804
Sizinki sanki isilik gibi duruyo bide yaygın değil sanırımbizimkide böyle
Bizim iki yuz birde kulak arkasına yayildibizimkide böyle
Oyle endiseleniyorum meraklandim numune hastanesinde randevu buldum degistirdim yarin sabah gidecem insallah. Bu atopik dermatit gecici bisey miatopik dermatit olabilir oğlumda böyleydi.kizimdada var ama oglumun yüzü kadar kötü degil cilt doktoru görsün krem verir mutlaka.
evet benim kızımda az ama oglumun yüzü sizin bebeginizin yüzü gibi cok fazlaydı.eger atopik dermatit ise zamanla azaliyor ve kremleri düzenli kullanirsaniz iyi geliyor benim oglum 5 yaşında ve hala bazen oluyor ama çok azaldı.Oyle endiseleniyorum meraklandim numune hastanesinde randevu buldum degistirdim yarin sabah gidecem insallah. Bu atopik dermatit gecici bisey mi
Evet oglumun cildi kuru yazin bebek yagiyla masaj yapiyodum ama havalar sogudu hasta oluyor diye yapmadimbizimde kulak arkasinda ve yanaklarda oluyordu b3nde bir cok doktora götürdüm hacettepede prof. gitmiştik zamanla azalacagini ve kol.bacaklardada görülebileceğini söyledi dediği gibide oldu çok sıcak iyi gelmiyo bi çeşit cilt kurulugu egzemanin en hafif türü.
o zaman atopik olabilir doktor görürse içiniz rahat ederEvet oglumun cildi kuru yazin bebek yagiyla masaj yapiyodum ama havalar sogudu hasta oluyor diye yapmadim