Bebek Beslenmesi Bebegimin yuzundeki kızarıklık

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Sosman

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2018
727
1.149
40
Merhaba, bebegimin yuzunde yaklasik 1 hafta once baslayip yavas yavas her iki yanakta da ilerleyen bir kızariklik var neden acaba? Alerji olasıligini düşünerek butun ihtimalleri ortadan kaldirdik sadece mama ve anne sutu aliyor suan bi turlu bulamadik neden olabilir?
20201120_211640.jpg
20201120_211640.jpg

Evet kötü gibi görünmüyor yediginiz biseyden deterjandan şampuanından yada çok opuyorsaniz falan ondan bile olabilir bebekler de böyle ufak tefek şeyler oluyor da aslında ama doktora da goturduyseniz cok ta evham yapmayın derim 🧿

vücudunda da var mı? bizde çok oldu bunlardan, hem aile hekimi hem de çocuk doktorumuza gitmiştik, çeşitli kremler vermişlerdi. Bizimki alerjidendi (öyle dendi, ben aylarca süt ve süt ürünleri diyeti yapmıştım). 1 yaşında kısa bir süre yine oldu şimdi 21 aylık, aylardır görmüyoruz kırmızı döküntü, bizimki tüm vucutta oluyordu, kaç aylık yavrucak?

Ikizlerimden kizimda da olmustu. Doktorum ilk sut aletjisinden suphelendi tahlil istedi. Bi turlu yaptiramamamistik. Once doktora gorunmenizde fayda var. Benim bi arkadasimin bebeginde de olmustu 2 gunde bir yikayip yuzune mustela krem surup gunluk temiz havaya cikarmami soylemisti. Ama benim bebegin omuzlarina kadar da inmisti kizariklar. Soylediklerini yaptim 1 haftada duzelmisti tahlile de gerek kalmadi. Sonra hic tekrarlamadi. Tabi o donemde yaz ayiydi simdi sık yikamak sorun olabilir fakat temiz bezlerle silip kurulayabilirsiniz. Gunlukte iyice giydirip cam balkon gibi yere cikarin temiz hava alsin

Merhaba, bebegimin yuzunde yaklasik 1 hafta once baslayip yavas yavas her iki yanakta da ilerleyen bir kızariklik var neden acaba? Alerji olasıligini düşünerek butun ihtimalleri ortadan kaldirdik sadece mama ve anne sutu aliyor suan bi turlu bulamadik neden olabilir?Eki Görüntüle 2724804 Eki Görüntüle 2724804
Camaairlarina çift durulama yaptırın, yediklerinize dikkat edin meyve ve kuru meyveler dışında yediğiniz şekerli seyler de yapabilir. Olmadı mamayı da değiştirmelisiniz alerji sonradan da gelisebilen bişey.

Ikizlerimden kizimda da olmustu. Doktorum ilk sut aletjisinden suphelendi tahlil istedi. Bi turlu yaptiramamamistik. Once doktora gorunmenizde fayda var. Benim bi arkadasimin bebeginde de olmustu 2 gunde bir yikayip yuzune mustela krem surup gunluk temiz havaya cikarmami soylemisti. Ama benim bebegin omuzlarina kadar da inmisti kizariklar. Soylediklerini yaptim 1 haftada duzelmisti tahlile de gerek kalmadi. Sonra hic tekrarlamadi. Tabi o donemde yaz ayiydi simdi sık yikamak sorun olabilir fakat temiz bezlerle silip kurulayabilirsiniz. Gunlukte iyice giydirip cam balkon gibi yere cikarin temiz hava alsin
Yuzunu hergun silerim sorun degil krem degilde zeytinyagi sursem olur mu acaba evi havalandiriyorum disari çıkamıyoruz malum korona var asagida bahceye insem komsular bizi gorup geliyor o yuzden hic cikmiuorum disari korkuyorum

Camaairlarina çift durulama yaptırın, yediklerinize dikkat edin meyve ve kuru meyveler dışında yediğiniz şekerli seyler de yapabilir. Olmadı mamayı da değiştirmelisiniz alerji sonradan da gelisebilen bişey.
Aslinda mamayi degistirdim benim oglum ayni zamanda kolik brbek 4.ayda gazi bitmisti 15 gundur tekrar basladi biz kolik bebek mamasi aldik ama mamayi almadan önce de kizarmalar başlamıştı zaten. Keci sutlu mama almayi düşünüyorum golden gate bide onu deneyim. Camasirlari granül sabunla yikiyorum sonrasida ek durulama yapıyorum canim bu arada ilgilendigin cevap verdigin icin tesekkurler

Aslinda mamayi degistirdim benim oglum ayni zamanda kolik brbek 4.ayda gazi bitmisti 15 gundur tekrar basladi biz kolik bebek mamasi aldik ama mamayi almadan önce de kizarmalar başlamıştı zaten. Keci sutlu mama almayi düşünüyorum golden gate bide onu deneyim. Camasirlari granül sabunla yikiyorum sonrasida ek durulama yapıyorum canim bu arada ilgilendigin cevap verdigin icin tesekkurler
Rica ederim benim oğlum da kolikti. Rezene , kimyon, anason tohumları alıp kendim çayını yapıp içerdim bebeğim bi nebze rahatlardi bizde 6 ay sürdü. Benim oğlum ben şekerli bişey yesem hemen yüzü böyle olurdu , hala çamaşırlarını 4 saat yikatiyorum. Su veriyor musunuz? Mama da kullandığınız için az da olsa verseniz iyi olur . Su da onu rahatlatır

Camaairlarina çift durulama yaptırın, yediklerinize dikkat edin meyve ve kuru meyveler dışında yediğiniz şekerli seyler de yapabilir.

Kıyamam ona ben :) sizin yediğiniz bir şey den olabilir . 1 haftadır yediklerinizi düşünün genelde . Sutten geçer . Bir de deterjan olabilir. Ama kötü bisey gibi durmuyor
Sekerli seyler yiyorum sut gelmiyor diye :KK43:

vücudunda da var mı? bizde çok oldu bunlardan, hem aile hekimi hem de çocuk doktorumuza gitmiştik, çeşitli kremler vermişlerdi. Bizimki alerjidendi (öyle dendi, ben aylarca süt ve süt ürünleri diyeti yapmıştım). 1 yaşında kısa bir süre yine oldu şimdi 21 aylık, aylardır görmüyoruz kırmızı döküntü, bizimki tüm vucutta oluyordu, kaç aylık yavrucak?
6 aylik aile hekimi krem vermedi gerek uok dedi ama alerji egzema yani tam ne olduğunu da soylemedi yediklerine dilkat et dedi o kadar ama aile hekiminden sonra iki yuzunde de cikmaya basladi.

Benim canım çok tatlı isterdi ama oğluma iyi gelmediği için sadece yaş ve kuru meyveler yerdim. Kompostolar vs vs . Yani daha doğal beslenmek lazım
Ben petibor bisküvi yiyorum Yemeyince sutum gelmiyor ama onu ds yuznden kızarıklıklar ciktiktan sonra yemeye başladim kolik sancilari tekrar baslayica biz dr a gittik dr mama yapiyor mamayi azalt dedi mamayi azaltinca anne sutu cok gelsin diye sekerli seyler yemeye başladım

Rica ederim benim oğlum da kolikti. Rezene , kimyon, anason tohumları alıp kendim çayını yapıp içerdim bebeğim bi nebze rahatlardi bizde 6 ay sürdü. Benim oğlum ben şekerli bişey yesem hemen yüzü böyle olurdu , hala çamaşırlarını 4 saat yikatiyorum. Su veriyor musunuz? Mama da kullandığınız için az da olsa verseniz iyi olur . Su da onu rahatlatır
Evet simdi sizler yazinca dusundum sekerli seyler yiyorum ama sekerli seyleri alerji yapmaz diye düşünmüştüm

Çamaşırlarını ek durulama yapıyorum, yun hirka giydiriyordum cilardim cikardim penye hirkaya gectim sut yogurt peynir yumurta yemeyi kestim,islak mendili suyla duruluyorum bunlari yaptim kizlar ama sekerli seyler yiyorum sut gelsin diye.

Su az az veriyorum ek gidaya baslamadik gaz sancisi bir de bu kizarikliklar çıkınca bekledim geçmesini 6 aylik ne kadar su vermem lazim

Yuzunu hergun silerim sorun degil krem degilde zeytinyagi sursem olur mu acaba evi havalandiriyorum disari çıkamıyoruz malum korona var asagida bahceye insem komsular bizi gorup geliyor o yuzden hic cikmiuorum disari korkuyorum
Bende zeytinyagi denedim de ise yaramamisti mustelanin bebekler icin yuz kremini almistim o fayda sagladi. Cama veya balkona cikarip havalandirsan da olur. Gecmezse mutlaka doktora gotur. Bende sut alerjisi diye dusunup sut katilan hic bisey yememistim ama sadece sut degil ileri seviye olanlarda doktor eti bile yasakliyoruz anneye ve ozel mama yaziyoruz birazini devlet karsiliyor demisti. Aptamil kullaniyoduk yerine golden keci sutlu mama almistim ama bizde tek care yikayip havalandirmak olmustu. Insallah gecer

Bende zeytinyagi denedim de ise yaramamisti mustelanin bebekler icin yuz kremini almistim o fayda sagladi. Cama veya balkona cikarip havalandirsan da olur. Gecmezse mutlaka doktora gotur. Bende sut alerjisi diye dusunup sut katilan hic bisey yememistim ama sadece sut degil ileri seviye olanlarda doktor eti bile yasakliyoruz anneye ve ozel mama yaziyoruz birazini devlet karsiliyor demisti. Aptamil kullaniyoduk yerine golden keci sutlu mama almistim ama bizde tek care yikayip havalandirmak olmustu. Insallah gecer
Simdi sildim z.yagi surdum suan hava soguk ama yrn oglen cikaririm balkona cok tedekkurler insallah ise yarar. Sekeri de keserim az ince giydiririm bakalim fayda edecekmi

Su az az veriyorum ek gidaya baslamadik gaz sancisi bir de bu kizarikliklar çıkınca bekledim geçmesini 6 aylik ne kadar su vermem lazim
şeker alerjen değil ama mesela paketli şekerli bir gıdada alerjen bazı maddeler bunulabilir (propilen glikol gibi). Çoklu alerji de olabilir. Lekelerin yayılma sıklığını izlemeniz lazım, bakalım 3 güne kendiliğinden geçecek mi? Yün alerjendir, yünlü battaniye kazak vs bazı bebeklere dokunabilir. Sizin farklı yediğiniz örneğin fıstık domates tarzı birşey de neden olabilir, bir gün domatesi fazla kaçırmıştım, ertesi gün döküntüler olmuştu, o dönem sıkı diyet yaptığımdan yediklerimi yazıyordum, domatesin dokunduğunu tak diye bulmuştuk, yumurtayı aynı şekilde bulmuştuk. Şimdilik geçti gibi. Maalesef biz steroid içeren bir krem kullandık, inşallah sizde hiç bir zaman gerek kalmaz. Bizim krem cilt tabakasını inceltiyormuş ama çocuğu çok huzursuz ettiği için kar-zarar ilişkisiyle kullanmamız önerilmişti.

6 aylık olmuş, zaten istese de çok içemez, bizim bütün doktorlar içebildiği kadar verin demişti de, bizimki su sevmezdi, bir çay kaşığından öteye gidemezdik çoğu zaman. Hala da çok içmez.

X