Çocuk Hastalıkları bebeğimin uykuya dalma problemi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
hem gülüyorum hem okuyorum valla bize çektirdirdiklerinden ve maymun ettiklerinden dolayı.canım biz memlekete gidince ailece cümbür cemaat bir restorana yemeğe gittik.düşün restoran çok işlek bir caddede ve yola bakan terasındayız.halay çeker gibi battaniye içinde yola karşı sallatı kendi bize mendabur:)gelen geçenin baktığınamı yanayım garsonların güldüğünemi:))şebek ediyorlar insanı.

20 günmü ??? bizim bir doktorumuz var hergün yıkayın diyorda bana o kadar yorucu geliyorki gün aşırı yıkıyorum. hoş kızım buna rağmen huysuz ama 20 gün çok fazla . evin ısısı uygunsa bencede sürekli yıkamalısın. 20 gün çok uzun arkadaşım.

canım normalde haftada iki kez yıkıyordum ama kızımın bir aydır geçmeyen hatta 1.5 aydır öksürüğü vardı o yüzden her banyodan sonra burunları dahada akıyordu bu sefer 20 gün yıkamadım yoksa mümkün değil o kadar tutmam hasta olduğu için yani pazar günü yıkadık zaten normalde kızımın uykuya dalma problemi var uyuyunca uyur ama 1 saat yada 1.5 saat ogün yıkayınca 3 saat uyudu eşim korkuttu beni bişeymi oldu dedi bende bağırdım uyuyan çocuğu uyandırdık

pikolata bir deniyeyim ama benimki çok inat uyku geldimi sakinleşmiyor vallahi
haklısın uygulaması çok zor. ben birkaç kere başarılı oldum ama kollarım koptu yatır kaldır bebişi. babam olaya el attı. ve yataktan aldı onu odaya getirdi biz de rutin mutin kalmadı. benim oğlan da yaklaşık 5 gündür ağlaya bağıra uyuyor. kucağımda sakinleştirip tekrar yatırıyorum. yaklaşık yarım saat ağlıyor. sonra uykuya dalıyor. uyku gözünden akıyor tam gözünü kapatıyor başlıyor bağırmaya. sakinleştire sakinleştire uyutuyorum. her gün başka bir huy ediniyor. bakalım daha neler görücem. odasını ayırma zamanı gelecek o zaman tam ayvayı yemiş oluruz :))

canım bizde de aynı problem var bizimkide 7 aylık her uykuya dalışda 1 saat ayakta sallıyoruz niniler söylüyoruz ama bizim kız ağlamaktan helak oluyor ve bizide helak ediyor gözleri kapanıyor ama uyumaya direniyor. Acaba psikolojik bir sorunu mu var diye düşünüyoruz bir türlü niye böyle yaptığına anlam veremedik. Ama gerçekten çok yorucu ve üzücü, hele gece uykularına dalarken daha da zor oluyor. Biz bir çözüm bulamadık.

Mrb kızlar bebeğim 9 aylık ve gündüz uykusu hiç yok sıfır.10 dakkika uyusa şükredicek hale geldim.uykusu geliyor gözlerini ovuştuşturuyor.sallıyalarak uyutuyorum ama yatağına koyarken uyanıyor.uykuya dalma problemimiz var sanırım.ayakta sürekli sallanarak uyumak istiyor sanırım öyle anladım ama bu mümkün değil napıcağımı şaşırdım ne yapmalı yardımcı olun lütfen

Benimki de 9 aylık ve aynı durumdayım.. Gündüz uykumuz sadece ayakta salladığım sürece, yoksa uyumuyor.. Hiç bir işimi yapamaz oldum..

her bebek farklı kimisi uykuya düşkün kimisi değil.. naçizane tavsiyem ayakta sallamamak.. ileriki aylarda çok problem olur.. özellikle anne için.. küçükken uyku düzeni oturtmak daha kolay büyüdüklerinde özellikle 18 ay sonrası çok daha zor.. "uyutmaya çalışmak" yok demişti doktorumuz.. "şu saatte uyusun diye uğraşırsan zorlanırsın kendi haline bırak hele keyfi yerindeyken asla pat diye uyutmaya çalışma" demişti.. bi süre gözlemlemek lazım.. iyice yorulup sızsın bakalım ne kadar uyuyacak gibi.. anlatırken karışık oluyor ama işin özeti bebek kendi düzenini size gösterecek siz de üzerinde oynama yapacaksınız gibi birşey.. her bebek akşam 7 de 8 de uyumaz varsın 9 da uyusun.. önce uyumaya alışacakki sonra uyku saati düzenlenecek derdi.. benim işime çok yaradı bunlar paylaşmak istedim.. ses tonu hep sakin "uyu" demeden tatlı dille ama çok konuşmadan uykuya geçiş.. anne gergin olursa uyuturken hissediyorlar ve asla dalmıyorlar.. siz uykulu sakin olursanız iş kolaylaşır.. illa günde 3 kere 1 saat uyuyacak diye birşey de yok.. benim kızım 3 kere hiç uyumadı.. kısa süre 2 kez sonra hemen teke düştü.. 1 yaş civarı uyumadığında "tamam annecim uykun yoksa uyuma ama ben yorgunum sen beni uyutur musun" derdim yanıma yatar saçımı okşardı ben de uyumuş gibi yapardım hop o da uyurdu:))) o kadar akıllılarki sesimizin tonundan yüz ifademizden öyle güzel kandırıyorlarki.. bi arkadaş demiş şebek olduk diye.. walla öyle..

bence her bebek okadar farkliki kitaplarda yazanlari yada doktorlarin soylediklerini her bebekte uygulamak cok zor. benim bebegimde 2,5aylik 3gunlukten beri uyku sorunumuz var sabah kalktigimizda basliyor mizirdanmaya esnemeye tamam anliyorum uykusu var ama aksama kadar sadece onu uyutmaya ugrasiyorum 5dk 10dk en fazla 20dk uyuyor 1yada 1.5 saat ugrasiyorum bunun icin. birak uyumasin diyosunuz onuda denedim uyumadikca sapitiyor ve hircinlasiyor aglamasi katilmaya donusuyor sabah 4-5gibi bayilip uyuyor 19-20 saat uyanik kaliyor yani. hep boyle. ne yapacagimi sasirdim esimde hic yardim etmez gece gunduz onunla ugrasiyirum. dogru durust doktora goturmek bile istemiyor. okadar bunaldimki artik. surekli nette bi care ariyorum ama yok her yolu denedim cingene besigi bile kurdum ondanda sikildi. uykusu var ölüyo uykusuzluktan uyumuyo cocuk.

Benim 7.5 aylik kizimin 1 saat uyudugunu bilmem ben bittim artik eridi m yemek dahi yiyemez hale geldim.sabalari en uzun uykumuz 20 dk gece hep ama hep gogsumde ve 10 dk bir aglitor.ve hicbir saglik problemimuz yok 3 yasindaki oglum ile hic ilgilenemiyorum.gucum takadim yok artik

Allah sabir versin ne diyim bugunlerde bende delircem buyudu artik 4,5 aylik okdu daha kotu oldu uykusu artik uyumsmak icin yirtiyor kendini uyutacagim odaya bile girince ciglik cigliga agliyor sizinki gibi buyuyunce daha beter olacak diye kokuyorum cunku hep kotuye gittik.

bide millet ahkam keserya yok simartmissin yok alistirmissin yok uyku egitimi. olmayan biseyin egitimi nasil olacaksa... encok etraf sinir ediyo beni. diyorumki baslarina gelir isallah ozaman anlarlar.

Benim henüz bebeğim yok ne kadar faydalı olurum bilemiyorum ama aklıma gelen şeyi yazmak istedim. Şimdi anneler dışarı çıkamadıkları için bunalıyorlar ya bebeklerde bunalıyor olmasın. Her gün bebekle birlikte dolaşmaya çıksanız. Açık hava sizlere de onlara da iyi gelecektir.

ilgilendiginiz icin tesekkurler ben hergun cikariyorum gece ancak oyle uyuyor zaten bide cikmasak hic zaptedemiyorum

Şuan büyümüş çocuk faydası olurmu bilmiyorum ama genede söyleyeyim benimde 21 günlük kızım var akşam saatlerinde başlıyor sebepsiz ağlamaya onu kolik müzikte uyutabiliyorum ise yarıyor sizde bi deneyin belki fayda olur ağlayan çocukla ugrasmak gerçekten çok zor Allah sabır versin bebeklerede şifa versin INŞALLAH

kolik muzik fon makinesi su sesi dalga sesi lorenna mckennet.... neler neler denedim tavan salincagi bile kurdum nafile. benimkide 3gunlukken baslamisti.:-( isallah sizinki boyle olmaz.

kolik muzik fon makinesi su sesi dalga sesi lorenna mckennet.... neler neler denedim tavan salincagi bile kurdum nafile. benimkide 3gunlukken baslamisti.:-( isallah sizinki boyle olmaz.
Allah bebeklerimize sağlık sıhhat versin canim gerçekten ağlayan bebek büyütmek çok zor ...bizimki günü gününe uymuyor bigün çok iyi ertesi gün çok kötü günler geçiyor bir şekilde buyuyorlar bu ara zinko damla kullaniyorum kendimde suyla 1 çay kaşığı kimyon yutmaya başladım faydası oluyo sanırım birazdaha sakin müzikten sıkıldı kendim eeeeee liyorum. ..Bu ara da evde uygun yer bulamadım bulsam beşik bende kurucam

bu arada arkadasim benim bebegim 5 aylik olacak 1hafta var. inek surune allerji cikti kakasinda kan vardi belkide ondandi huzursuzlugu cocugun hala huzursuz doktor mana verdi yemiyor tadi cok kotu benide cok emmiyor 3 haftada 200 gr almis sadece. yani belki bi derdi var cocuklarin biz bilemiyoruz. aklinizda olsun yesil kaka, sümüksü mukuslu kaka ve kanli kaka(tek tek de olabilir) bunun belirtisi. lutfen dikkatli olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…