ablamin bebegide battaniyeyle sallanmaya alismisti cunku baska turlu uyumuyordu ablam evde tek oldugu icin cok zorlaniyordu en sonunda yatak odasina yataklarinin uzerine cingene salincagi olarak tabir edilen salincaktan yaptilar kendini battaniyede gibi hissediyor orda oncak o sekilde uyuttu kesinlikle basla turlu uyumuyordu 2.5 yasinda suan ve zor biraktirdi salincagi simdi ayaginda salliyor oyle uyutuyor allah yardimcin olsun
ziligurti sağol canım ilginden dolayı. kv geldi ben burada uğraşırken bulaşıkları filan makineden çıkardım yerleştirdim ama ağlama seslerini hep duyuyorum sürekli bi ara sesi kesildi bir baktım battaniyede sallıyorlar eşime kızdım sallamayın diye sonra çocuk battaniyeyi istiyor yarın kv gidecek yine kızına yalnız kalacağım evde kimi çağırayım.eşim olmasa halim harap sağolsun çok yardımcı geceleri birazcık rahatlıyorum yine çok şükür bugünde uyudu darısı yarına ama daha geceleri yatakta fır dönüyor uykusunda hep kalkıp üstünü örtüp çeviriyorum inş canım bunlar anı olarak kalacak
canım ben eşime kızdım akşam oda surat estı naz uyuduktan sonra indi aşağıya suratlı bir şekilde bakalım daha kızından eve gelmedi surat asık olacakmı bilmiyorum. tamam belki oda haklı çocuk çığlık çığlığa olunca tek çare o kalıyor ama alışıtyor zilli bu sefer canım yüzüstü yatmak istediği içinmi bilemiyorum ama bağırarak uyanıyor dönüyor yastığının üzerinde popohavada bütün vücudu hiç rahat bir şekilde uyumuyor ama var bir4 sıkıntısı elbet onu üç gündür yapıyor çünki bende başlarda kustuğu için yan yatırıyordum şimdi hiç karışmıyorum ama üç gündür çok korkuyorum nefes alamazsa diye yastığa kapanıyor çünkicanım kayınvaqlidene söyleyemiyorsan eşine söyle o söylesin annesine sana kırılsada oğluna kırılmaz alıştırmayın gün içinde ben zorlanıyorum sallayamıyorum tek başıma diye.üstünü sanırım hiç bir çocuk örttürmek istemiyor,benim oğlumda öyle.o iyice dalana kadar örtmüyorum tekmelemekten dalamıyor yoksa.eğer rahatsız olmassa uyku tulumu giydirebilirsin.tabi odanın sıcaklığına bağlı olarak.fala sıcaktada uyumaz çünki.dönüyor diyorsunya acaba yüzüstü yatmakmı rahat geliyor ona.sen çevirincede rahatı bozulduğu için huysuzlanıyor?bebek yatmak için en uygun pozisyonu seçer demişti dr. bize.banada yan yatır kusarsa genzine kaçmasın dediler.yan yatırıyordum bir saat sonra sırt üstü dönüyordu oğlum.şimdi zaten nasıl isterse öyle yatıyor.ben şekil veremiyorum.sırtüstü yatmayı seviyor öyle yatıyor.sadece başını yan çeviriyor bazen gövdesini değil.istediği gibi yatması onun için tehlike yaratmayacaksa bırak öyle yatsın bakalım bir gecede.
canım allah yardımcın olsun işin çok zor allahtan benimki geceleri pek uyanmıyor tek yaptığı iyilik banauyansada sallıyorum uyuyor yoksa temelli mahvolurummrb kızlar benim kızımdada uyku problemi var uykusu gelince tabi her çocuk gibi huysuzlanıor ama güzel dalıyo uykusuna ama yarım saat sürmüyo uyanıo gece uykusundan bahsediorum yarımsaatte bi kalkıyo uykusu açılıo ondan sora uyumuyo gece 3 4 uyutabilene aşk olsun uyusa bile yarım saat sora bi cığlık valla anlamadım gitti 9aylık oldu 4tane dişi çıktı ama yan dişleri çıkarıo heralde sabırla bekliorum geçicek die...
ahhhh ahhhhh 4 ay çektim fön makinesi ile uyuyordu akşamüzeri 5 olacak diye ödüm kopuyordu işkence başlıyordu o saatte akşam 9a kadar sürüyordu aman allahım ne günlerdi allah yardım etsin sanada canım vakti gelmeyince geçmiyor kullanmadığımız laç kalmadı yoksa banada sakın ayağa alıştırma dediler hata yapmışım keşke ayağa alıştırsaymışım4,5 aylık kızım..malum kolik yüzünden kucakta gezerek uyumaya alıştı..mutfakta aspiratör açıkken..başlarda hafifti iyiydi ama artık ne ben ne eşi,m dayanamıyoruz..ne bel ne kol kaldı..uykusu geliyo esniyo gözlerini owuşturuyo ama uykuya dalamıyo..aspiratörde bile zorlanıyo..dalamadığı için deli gibi ağlıyo e ben de tabi..keşke ayakta sallamaya alıştırsaymışım..ii bişiy yaptım sanıyodum..
fön makinesi çok işe yarıyordu canım bizdefon makinasida ise yariyomus duydugum kadariyla bide bebek arabasinda gezdirmeyi dene istersen
canım aynen fön makinesi olmadan uyumuyordu ben mümkün deği elektrikli süpürge açamam uyanır yoksa. bizde evde çıt çıkmıyordu uyanacak diye aaaahhhhh çok çektim koliktende dru aradım bir akşam araba ile dolaştırın dedi arabamız yoktu almıştık artık.alıncayada koliğimiz geçti eşimde takılıyordu sigorta arabayı karşılarmı diyeewet sabah başka bir topiğede yazmıştım fön makinesi elektrik süpürgesi işe yarayan şeyler.kendimden biliyorum:)2 -3.aylar arası kolik sıkıntısı yüzünden yapmadığımız şey kalmamıştı.birde benim oğlumun o dönemde pipisinde yapışıklık meydana gelmiş ikiside üst üste gelince çıldırmış gibi ağlıyordu.özellikle akşam 7-9 arası.(kolik saatiymiş zaten 7-9 dr.demişti)tüm gün ve gece fön makinesini açık tutmaktan uç kısmı eridi makinemin şimdi aparatları takılmıyor yani ucuna:)ve ağustos sıcağında evin sauna gibi olmasıda cabası+108 tl elektrik daturasıda tabii:)) yeterki o susup uyusun diye evin içinde hırsız gibi dolaşıyorduk ayak ucumuzda terliksiz olarak.arabada çok iyi bir çözüm.biz kaç kere doktora gittiğimizde evde cıyak cıyak olan çocuk doktora varınca susuyor doktor anladı ve para bile almadı bana vereceğiniz parayla arabaya benzin alın gezdirin deyip yollamıştı.arabada gerçekten susuyorlar.biz cumartesi 2 gün sonra memlekete yola gideceğiz mesela hiç korkmuyorum çocukla yola gidicez nasıl olur ne yaparız diye,çünki 10 saat yolun garanti 8 saatini uyuyacak.2 aylıkkende gitmiştik öyle yapmıştı o ağladığı dönemde bile yani.bunlarda benden naçizane önerilerdi.umarım biri işinize yarar.sağlıklı bebekler büyütmeniz dileğiyle arkadaşlar.
derin az ewwel aklıma gelen başka bir yöntemde banyo yaptırmak canımcım.hiç bir bebek banyodan sonra emdikten yada bi şekilde karnını doyurduktan sonra uykuya karşı koyamaz.hem okuduğum ve araştırıdığım hemde oğlumda bizzat gözlemlediğimden biliyorum banyodan sonra giydirirken bile biraz oynamaya kalksak çocuk giydirirken uyuyor nerdeyse.yada emerken kapanıyor gözleri.ev sıcaklığı uygunsa gün aşırı yada çoook ağladığı vakitlerde ılık bir banyo dene bir kerede canım.inşallah şifası banyodadır senin pamuk prensesinin.