En uzun gündüz uykusu 1 buçuk saat. Sabah 5 de kalkıyor, 8-9 arası ytıyor ilk gündüz uykusuna. İyi günüyse 1 buçuk saat uyur. 13-14 arası tekrar yatar 1 saat, iyi günüyse 1 bucuk saat uyur. Bir daha uyumaz. 16 da bitiremiyor gündüz uykusunu çünkü çok erken kalkıyor. Üçüncü uykuyu istiyor ama uyuyamıyor çoğunlukla. Seyahat sebebiyle Akşam 22 de yttığı bir gün evi inletmişti uykusuzluk yüzünden. Dalamadı. Dün de 20 de yattı ama yine de 5 de kalktı. Bugünkü gündüz uykusu 8 de başladı yarım saat uyudu. 11 de yattı tekrar 30 dk uyudu. 14 de yattı 30 dk sonra ağladı, emzirdim yine daldı şimdi. Bozuldu yani toptan. Gece yağı denedm, duş denedim, rutinleri yaptım olmadı. Zaten o uyku rutinini yaptırmak için sakin durmuyor ki, saat 18 oldu mu delleniyor çocuk. Karanlık odada masaj yapayım diyorum dönüyor, emeklemeye çalışıyor vs. Hepsini denedim yani. Doğduğu günden beri karanlık odada akşam uykusuna geçer zaten. tv karşısında hiçbir akşam bizimle otrmasına izin vermedim. Günde toplamda 12 saati Zor buluyor yani uykusu. Kesik kesik o da, saat başı kalkarak.
Emziriyor musunuz? Geceleri beslenmek için ya da huysuzluktan uyanıyor mu hiç? Ben fitil ya da ağrı kesici denemedim. Yatmadan mama veriyor musunuz? Mama da midede ağırlık yaptığı için derin uyutuyor diyorlar. Ben hiçmama vermedim ancak yatmadan önce pirinç unu yaptım meyveli. Meme emicem derken kustu oğlum. Açlıktan da olduğunu düşünmüyorum.
Bir de son olarak uykuya nasıl geçiriyorsunuz? Sallama, emme, yatağa bırakma? Ben emzirip yatağa koyuyorum acaba onu mu hatalı yapıyorum? Ama iş yerindeyken de ememiyor ne yapacak bu bebe diye de düşünüyorum.
Aksam7 gibi muhallebi veriyorum daha dogrusu kasik mamalarindan, tahilli doyurucu olanlardan.
1 saat evde hoplar ziplar o ara kakasini yapiyor bazen, saat 8 gibi de devam sutu veriyorum,8:30 a dogru abi yatiyor ardindan kizim banyoya giriyor.
Bn gece beslemiyorum.
4 aylikti kendi reddetti gece beslenmesini.
Dis zamanlari huysuzlaniyor diye gece 11 gibi yatagindan alip emzirip geri yatiriyorum, uykusu kacmadan.
Ama huzurlu uyuyorsa hic dokunmuyorum.
Banyodan sonra ustunu giydirip sacini kurutup suyunu veriyorum, ictigi kadar iciyor, sonrada emzigini veriyorum koynumda dalip gidiyor.
5 dk civari opup koklayip yatagina koyuyorum.
Ama dedigim gibi dis zamanlari fitil koyarim,dun mesela geldi popomu isirdi, dizimi isirdi eli agzinda hep agladi.. bu benim icin dis sancisinin isareti, o gece fitil koyarim ama gunduz huzurluysa koymuyorum.
Birde bn ayni odada uyumuyorum, gik dese gozum aciliyor cunku, bazen uyaniyor duyuyorum ama uyku arkadaslariyla bogusurken geri dalip gidiyor.
Aglamiyorsa yanina gitmiyorum yani.
Bazen yataga koydugum gibi aciyor gozunu ama su okadar yormys oluyor ki,saga sola tekme vurup devrilip uyuyor,bn yan odadan sesini duyuyorum.
Bu iki gundur sabaha karsi aglayarak uyandi, acikmis mesela, gunduz daha iyi beslemem lazim sanirim.