Bebek Beslenmesi Bebeğimin odasında yatsın mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

assyamm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2012
163
18
66
Nevşehir
Merhaba arkadaslar,

Bebeğim şu anda 4.5 aylık oldu ve maşallah uyku sorunumuz hemen hemen hıc olmadı buyume atakları dısında..kızımız bızımle aynı odada fakat yatagımızın yanına koydugumuz beşikte yatıyor ..ve son 3 aydır hıc uykusundan uyanmıyor yanı aglamıyor,acıktıgında bıle mızmızlanarak sesı gelır..saat 8 ıle 9 arası yatar gece bı 2de emzırırım sabah, bıde ya 6 da yada 8de kalkar boyle duzgun bı uyku duzenımız var şukur..bu son 2haftadır besıgıne sıgmaz oldu bebek resmen..bazen gece uyandıgında bır bakıyorum yukarı oyle tırmanmıskı, besıgın bas hızasına gelmıs kafası daha yer olsa yukarı cıkıcak ama yer olmadıgından boynu yana yatmıs bu nedenle e tabı asagıda ınmeyı bılmıyor uyanıyor bu nedenle bende hemen emzırıp,besıgın ayak ucuna ayagı ıyıce gelene kadar asagı yatırıyorum uyumaya devam edıyor ama sabah erken kalkarsa bılınkı nedenı yıne aynı sebep yukarı doğru cıkıp sıgmaması bırde ellerı felan kenara cok carpıyor sankı artık..şöle sere serpe yatmak ıstıyor ama tamda yapamıyor gıbı..cunku oglen uyukularında kendı yatagımızda yatırıyorum ohh paşam orya donmus buraya donmus ama kucuk besıkte hıc bırını yapamaz.ama allahtan yıne aglama sızlama yok..sımdı aslında kızımızın odası hazır hemen odamızın yanında..ve artık kendı odasına kendı buyuk yatagına gecsın ıstıyorum ama korkuyorummmm:) sankı uyumucak gıbı gelıyor..sızler bu konuda neler yaptınız sorunlar yasadınız mı?hemen alıstımı..hos zaten aynı yatakta yatmıyorduk ama ne bılım farklı oda kokusu anlarmı bılemıyorum tabı..yada 6 aya kadar bu besıkte ıdare edelım mı bılemedım..onerılerınızı ve tavsıyelerınızı sabırsızlıkla beklıyorum..sevgıyle kalın..

Cnm bizimde cok sukur hic uyku sorunumux olmadi gecede iki kez emziririm uykuya devam eder sartlariniz odanizda yatmasi icin uygun degil.sanirim kendini huzurlu hissedebilecsrn ayir cnm
Mesela ben uyiyo olmasina ragmen defalarca kalkar bakarim nefesini yoklarim baska odada ise sanirim.huzurlu uyuyamam
Sen ruh haline gore davran cnm

beşik küçük olanlardan sanırım,yoksa normal bir beşiğe çok rahat sığar.Ayırabilirsiniz odasını,minik rahatça uyusun.Yan odayı bırak en uç oda bile olsa sesini duymamanız imkansız.Hem alışmış olur,illa ki ayrılacak.Ben 2 çocuğumun da 6.ay bitiminde odalarını ayırdım.Seninki az daha erken ama sorun olacağını sanmam,onun rahatı daha önemli.

walla canım benim oglan 2,5 aylik 1 haftadir kendi odasinda yatiyor masallah uykuları duzenli anladıgım kadarıyla
olayı dramatiklestirip yanından ayırmamazlık yapma bence... ben onceleri ogle uykularında yatırıyordum ve bir gece aniden odasında yatsın dedim ve orda yatrıyorum cok sukur... o mutlu anne mutlu:)) masallah

asyam meraba, nasılsın
odasını ayırmayı ben bile düşünüyorum
üstelik benimki 2 saatte bir emmeye kalkıyor
üstelik gece sık sık uyanıyor, emziği veriyorum, tekrar dalıyor
senin böyle bi sıkıntın bile yok

önceki durumuma göre şükrediyorum artık
ne günler geçirdim, sen biliyorsun

ben de gündüz uykusuna odasında alıştırcam inşallah, sonra da gece uykusuna
benim bebefonum var, onu açarım gece diyorum, sesini duyamam falan yoksa
çünkü bizimkinin de öyle aman aman ağlaması yok
acıkıp uyanacağı zaman, sağa sola dönüp mızırdanıyor
bunları da duyamam diyorum bebefon olmadan

Merhaba sevimsiz 25 nasılsın..yazdığın kadarı ıle baya rahatlamışsın:)) valla bende sanırım senın gıb once gunduzlerı odasında alıştırcam sonra gece odasına alıcam..aynen bende bebek telsızı almayı dusunuyorum..bakalım bıde bunun araştırması var..sen aldıysan goruslerını yaz yada ne almayı dusunuyorsun?..bakalım bır cok annede sorun cıkmamıs bızde de cıkmaz ınsallah:)

ben philips avent aldım
şöyle bir olaydan sonra aldım:
bebeğin kırkı daha çıkmamıştı
bi grup misafirimiz oldu
bebek odasında uyurken biz de salonda oturuyorduk
misafirlerden birinin çocuğu (5-6 yaşlarında) bebek ağlamaya başlayınca gidip bebeği beşiğinden almış
beşik küçük ama nasıl becerdi onu almayı halen aklım almıyor
koridorda bebek kucağındayken görümcem yakalamış
misafir gittikten sonra da görümcem bana kızdı
"senden kimse gelip de salonda oturmanı falan istemiyor, çocuğuna sahip çık!"
halbuki misafirle oturmaya en çok benim ihtiyacım vardı, lohusa insan, zaten canım patlıyor
neyse işte, eşime dedim hemen alıncak o telsiz
misafir geldiğinde hemen açıyorum telsizi,çekiyorum bebeğin odasının kapısını
oh kafam rahat, yani 1000 lira da olsa aldırcaktım görümceme inat
dedim zaten odasını ayırdığımda alcam, şimdi alayım bari
görümcem geldiğinde de açıyorum telsizi, odanın kapısını kapatıyorum, onun kızı da girmesin bebeğin yanına diye
o kadar çok kişi geldi ki bebek görmeye, çok işime yaradı o arada
bazen cızırtı yapıyor, benim yanımda olan ünite, onu da anlamadım neden
ama sen araştır yine de
aventi tavsiye ediyorlar genelde
şansıma indirime girmişti, 108 liraya aldık

hımm ozaman bende bır arastırıyım bu markayı..banada acıl lazım aynı odada yatınca duyuyorumda.ayrı odalarda duyamıcakmısım gıbı gelıyor sesını aglamıyor cunku mızırdanıyor..bazen oyle yatıyorum kı salyam astıga akmıs:)) o nedenle acıl lazım..ya bu arada sen hıc iştahsızlık cekıyormusun bugunlerde bende bı iştahsızlık geldi..sütüm azalıcak diede cok korkuyorum sımdılık alatan sorun yokda cok yıyemıyorum ya( çocuk gormeye gelenler bır alem zaten..herkes bır kafadan bısıler soyluyor ogutluyor bende cok bunaldım valla:)

şöyle diyim sana, benim iştahım doğumdan sonra pek yoktu
ta ki doğumdan bi hafta sonraya kadar
ondan sonra, aman Allahım kendimden soğudum, bu ne pis iştah diye
durup durup yemekleri düşünüyordum
o kadar yedim ki anlatamam
3 haftada falan 5 kilo aldım
her öğünde bi ekmek yiyordum, tabi yanında da bi sürü bir şey
sonra yavaş yavaş azaldı iştahım
ramazanda da oruç tutmayı çok istedim
Rabbim de nasip etti, ama sahurda, iftarda falan bulgur çorbası, yumurtalı ıspanak kavurması, yumurtalı dut kavurması, pestil kavurmasını falan eksik etmemeye çalışıyorum
bunları yemediğim zaman sütüm iftara kadar zar zor yetiyor
o yüzden bunları yiyorum
iştahım ramazanda iyice azaldı ama sırf bebeğim ben oruç tutuyorum diye zayıflamasın, ağlamasın diye zorluyorum kendimi, özellikle sahurda
haa bi de, yaz meyveleri de zaten sulu ve şekerli, üzüm falan da iyi süt yapıyor
şerbetli tatlıları da çok yiyorum, haa bi de hurma ve tahin helvası
yani süt yapan şeyleri yemeye çalışıyorum daha çok
diyorum şurda birkaç gün dişimi sıkayım
sonra zaten, ek gıdalara geçicez
çorba, yoğurt falan derken, eskisi gibi foşur foşur süt üretmeye gerek yok

Evet haklısın en fazla 1 ay 10 gun sonra ek gıdalara gecılcek ozaman sutum aman yettı aman yetmedı problemıde kalmıcak ozamana kadar dışımı sıkıp bıraz fazla yemeye calısayım barı:)..bu arada ben yavas yavas meyvelerın yoğurdun tadına baktırıyorum oldukça..yedırmıyorum kasık kasık ama emdikten sonra şoyle ıkı bebek kasıgı kadar tattırıyorum arada..bazen ılerde ek gıda yemekte zorlanıyorlarmıs..alışsın dıe tatlarına bakıyor..sen hıc bı kac sey tattırdın mı bıseylerın tadına? mesela kucuk bı seftalı alıyorum cekırdegının ustunde bıraz kalıcak kadar kesıyorum sonra o sert etlı seftalı kısmını dıs kasımada kullanıyorum..hem seftalı tadı alıyor hem vıtamın hemde dısı kasınıyor tavsıye ederım..nasıl kemırmeye calısıyor dısınden dolayı anlatamam..artık dıs mı cıkarıcak damak mı sertlesıyor bılemıyorumda baya rahatlatıyor..:)

bana doktorum dedi tattır bir şeyleri
özellikle meyveleri ve de yoğurt tattırıyorum
birer çay kaşığı kadar tabi
ya da bi üzüm falan
ama sana tavsiyem şu:
meyveyi karnı tokken değil açken ver
bizlerde de aynı, tokken yediğimiz meyveler karaciğeri etkileyip siroza bile neden olabiliyor
o yüzden ben meyvemi hep açken ya da yemek yedikten 5 saat sonra yerim
bebeğim için de öyle yapmaya çalışıyorum
emzirmeden 5 dakika falan önce tattırıyorum
ben bi çay kaşığına denk gelicek şekilde muz bile verdim
ne derece doğru bilemiyorum ama diğer şeyleri verince yüzünü buruşturan oğlan, bunu yalana yalana yedi

evet evet haklısın..bizde normalde meyveyi senin dediğin nedenlerden dolayı ya once yada cok sonra yiyoruz..evet bebeğede o şekilde vermek gerekır..ben işte sankı once tattırırsam doyar ve sütü az ıcer dıe hemen arkasından tattırıyordum ama oyle yapmamak lazım dediğin gibi:)
vay be eskıden aman gaz aman uyumadı konusurduk sımdı neler yıyacegı ıle ılgılı daha sonra yurumesı daha sonra aman konusması..vay vayyy buyuyorlar bızde yaslanıyoruz:))

zaman ne çabuk geçiyor değil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…