Bebeğimin kusmuğu burnuna doluyor nefes alamıyor

yenianne07

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2025
17
2
1
24
Arkadaşlar 2 aylık kızım var ve peynirimsi kusmaya çalışıyor ağzından çıkaramadığı için burnuna doluyor nefes alamıyor ağzına tükürük doluyor daha önce yaşayan var mı neden olur nasıl geçer doğduğundan beri burnundan da kusuyor

Yatış pozisyonu çok önemli .
Mama alıyorsa mama değişikliği gerekebilir
Emziriyorsanız süt ürünlerini yemeyi azaltıp bi gözetin bebegı
Bide reflü olabilir doktora gidin

Yatış pozisyonu çok önemli .
Mama alıyorsa mama değişikliği gerekebilir
Emziriyorsanız süt ürünlerini yemeyi azaltıp bi gözetin bebegı
Bide reflü olabilir doktora gidin

Reflü yatağında yatırıyorum doğduğundan beri
Anne sütü alıyor birde
Dediğiniz gibi süt alerjiside olabilir teşekkür ederim

Burnunu temizliyor musunuz? Serum fizyolojik yapmanız gerekiyor bazen

sütünüz fışkırıyor mu emzirirken..bir ara benim de bebeğim aynı şekildeydi.doktor bu şekilde olduğunda bebeğimin daha çok kusacağını söyledi ve hesaplama yaptı gıda fazlalığı var yani günlük aldığı süt miktarı da fazla emzirme aralığına dikkat et dedi..reflü de bebekler fışkırtarak kusarlar..peynirimsi kusması da sütünüzün bebeğinize yeterli ve yararlı olduğuna işaret..reflü yatağım olmadığı için yatağını eğimli hale getirdim ve sağına soluna da yatırdım emzirdikten sonra hemen yatırmayın

Allah bağışlasın, bebişiniz kaç aylık? Benimki 5 aylık, her iki saatte bir emmek istiyor. emzirme aralarını nasıl uzattınız? Ağlıyor benimki

Allah bağışlasın, bebişiniz kaç aylık? Benimki 5 aylık, her iki saatte bir emmek istiyor. emzirme aralarını nasıl uzattınız? Ağlıyor benimki
amin hepimizinkini inşallah..şuan 10 aylık..5 ay için emme süresi çok kısa daha uzun sürede beslenmeli..gelişimi nasıl..benim ki özellikle uyku saatinde emmek istedi hep dakikalarca beslemedim gözleri kapandığı gibi kucağım da pışpıladım gün içinde de hep oyaladım.. sık sık yapışıyor mızmızlanıyor dikkatini oyunlarla dağıtıyorum başlarda yapacağını sonlar da yapmaya başladı

Ağzında tükürük birikiyorsa doktorunuza bir sorun o değişik bir durummuş. Bebek olduğu için şu an emme refleksi en kuvvetli refleksi olduğundan tükürüğünü de yutması lazım. Reflüsü varsa süt ağzına tekrar geliyor siz de onu tükürük birikiyor olarak görebilirsiniz. Her gün serum fizyolojikle burnunu temizleyin o kusmuk orda onun midesini bulandırır kusmuk baya asitli oluyor.

Reflü olup olmadığını bilmiyorum son beş gündür bu buruna dolup nefessiz kalmalar oluyor çırpınıyor çocuk o kadar korkuyorum ki tarif edemem eşim olduğu zamanlar oluyor o işe gittiğinde bu durumu yaşasam ne yaparım bilmiyorum çok korkuyorum
Ve kızım sürekli ağlıyor hiçbir sorunu yok bütün bakımlarını yapıyorum ama ağlıyor gündüz gece bir yeri mi ağrıyor anlayamıyorum

Tükürük uyurken oluyor ama uyanıncada boğulacak gibi oluyor

Hayır fışkırma yok 2 saatte bir 10 12 dk emziriyorum kusmasın diye

Burnunu açıyor musunuz ?

Burnunu açıyor musunuz ?
Evet her gün
burnunun tıkalı olma durumu yok özellikle çok dikkat ediyorum
Az önce de burnu açık ama hırıltı geliyordu çocuğun boğazından sürekli ağlıyordu biraz sırtına vurduk peynirimsi ve mukuslu kustu ve hemen rahatladı yavrum

Bebeğiniz soğuk algınlığı geçiriyor olabilir mi sanki balgam tarif ediyorsunuz. Bebekler ağzından nefes alamaz sadece burnundan alıyorlar uzun bir süre. O nedenle hırıltı varsa tıkanma varsa bir doktor görse iyi olur şu an dalgın var

Yatağı eğilimli olmalı. Başı hafif yüksek olacak şekilde.

Pazartesi göstericrm doktora ama tıkanma şöyle oluyor ağzına gelen kusmuğu çıkaramıyor ve burnuna doluyor o yüzden tıkanıp nefes alamıyor sonra aspiratörle burnunu temizliyoruz normale dönüyor işte az öncede bir hırıltı başladı kusunca hırıltıda kesildi hemde o rahatladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…