Bebeğimin isim değişikliği?

Çocukken haberlerde duyardım "şura toplantısı" diye birşey:) sonra kurt Seyit ve şura'yi duydum. Açıkçası benim tercih edeceğim bir isim değil, anlam olarakta pek bir olayı yok..ama dalga geçilebilecek bir isim de değil gibi . Ama bak şimdi, çocuk aklıyla düşününce okulda "şıra" falan diyebilirler ama sorun etme, biz de Göktürk koyacağız, kesin bununla da dalga geçilecektir

Hıyarto’ya çok güldüm yaa

Burda bazi arkadaşlar demişki 2. Isim ekletin
Bence asla asla sakın bu toplara girmeyin ve cevrenizde 2 ismi olan insanlara bir bakın..

Her harf bir enerjidir ve doğal olarak her sözde. Her isim de bir enerjidir. Düşünsenize çocuğunuzun ismi Cesur. Bu insan sizce pısırık biri olabilir mi?
Bunun gibi düşünün ve o kisi hayati boyunca en cok kendi ismini duyacak
Cift isim anlam karmaşası demek
Ayni zamanda cift isimli olanlarda kisilik bölünmesi yasanabilir
Benim 2 ismim var. Kardesiminde. Yillarca tek ismim kullanildi,ailede,okulda arkadas cevremde yani o 2.isim oylesine duruyor kimlikte. Sildircem. Kizkardesimin oyle değil ilkokulda bir ismiyle lisede diger ismiyle hitap ettiler. Simdi diğer ismiyle seslenince bakıyor. Alışık yani. Sorun yok onun icin ama cok bunalımlı bir insan
2 isimli insanlarin hayati zor oluyor sanki. Degisken oluyor duygu durumlari. Bence bu benim nacizane fikrim yani.
Konunuza gelcek olursak isim kötü bi isim değil ama anlami garip geldi bana sadece. Bence siz de anlamina takilmissiniz daha ziyade. Telaffuz konusunda sorun olmaz. Kimse o çocuğa şura demez. Ha ilkokulda derler. Simdiki cocuklar acımasız biliyorum. Bence bu kadar kafaniza taktiysaniz değiştirin. Ş,Ç,ı,ğ,ö,ü, harfleri olmayan isim koyun. Daha kolay olacaktır bazi seyler diye düşünüyorum.
Mesela bana "Özlem "ismindeki insanlar sanki boyle hayatinda hep üzülecek mis gibi gelirler.

Çok ağır bir isim

Şura söyleniş açısından bana biraz tuhaf geldi. Anlamı da öyle matah bir anlam değil dusunsenize kızınız parkta oynuyor, siz de balkondan bagiriyorsunuz şuruuuraaa diye, ben olsam dönüp bakarım, tuhaf gelir bu isim bana, isim olarak hiç duymadığım içindir belki. Ya, o kadar güzel isimler varken, illa değişik olsun diye böyle bir isim, ne bileyim....

Ben kızıma Rana adını koyacaktım, hamileliğimde kızım olacağını öğrendiğim gün rüyamda rahmetli babam Rana koy dedi Ama sırf bu kalın ve kaba söylenecek olması yüzünden koyamadım
Şura isminde ayni sıkıntı olmaz ama bence , diğer türlü söyleyen pek olmayacaktır . Çünkü o tamamen farklı bir kelime bence
İsmi güzel ve kulağa hoş geliyor , siz de üzmeyin artık kendinizi
Ayrıca mesela benim ismimde uzatmalı veya ince okunması gereken bir harf yok ama yine de yanlış söyleyen veya harflerin yerini değiştirip söyleyen çok oluyor ..

Sağlıkla büyütün yavrunuzu

Vallahi güzel isim kimse dalga geçmez bir süre sonra alışırlar kısa seslenişi de güzel uzatılması da çevremde var beğeniliyor değişik diye

Bizde kötü anlama gelen yabancı isimler varya kaka gibi. Genelde futbolcu isimleri. Meğer bizde de varmış.
Yaa isminizi çok merak ettim. Özelden yazar mısınız?

Şimdiki nesil nelerle dalga geçiyor. Başka isim koysanız da mutlaka birisi bşr şey der. Bence ismi güzel değiştirmeyin derim