Bebeğimin isim değişikliği?

Dalga gecmek isteyen 'ora degil şura' diye dalga gecenilir. Ama isteyen her isimle dalga gecer ki. Bunun önü nasil alinir? Bizim yagiz var mesela, yağsiz diye dalga gecen olmuştu. Oya'ya boya derler, olgun dersen dolgun derler :))
Benim adim cok bilindik bir isim. Herkesin sulalesinde vardir mutlaka bir iki bu isimden. O yuzden kucukken bir dalga gecme yasamadim. Ama bir büyüdüm ki arapca hayvan anlamina geldigini öğrendim. Ustelik benim zarif ismim norvec dilinde iri yari- koca koca adamlara yakisan bir erkek ismiymis mesela. Yillar sonra norvecli tarafindan dalga gecildim :)))
Ayni sekilde turkiyedeki havali burak adi da ruscada durak- yani aptal anlamina feliyor. Barkin koyuyor aileler cocuklarinin adini. Ingilizcede bark bark kopek havlamasini tanimlamak icin yazilan bir kelime grubu :)) daha neler neler.
Ben meksikali yakisikli bir cocukla tanismistim. Adim hiyarto dedi, şok oldum. Gerardo diye yaziliyor hiyarto diye okunuyor😂😂😂
Hic kasmayın yani. Elbet her isimle gunun birinde dalga gecilir. Onune geçemezsiniz
Gece gece güldürdünüz beni:KK70:

artık insanlar marjinal olmak için çocuklarına ne isim koyacağını şaşırdılar.
Konu sahibi bence anlaşılır belirgin bir ikinci isim ekletin.

Kötü degil ben ilk duyduğumda garipsemistim ama o isim yaygin kullaniliyor artik iki oğlum var eğer bi kizim olsaydi elif neva almira manolya rüya damla gıbi bi isim koyardim

Egzantirik, değişik isimler koyacağız diye çocuklara ne biçim isimler koyuyorsunuz. Gerçekten kötü bir isim, anlamı da bişey değil. İstişare etmek ne Alllah aşkına. Kur’an’da geçiyor diye, kapı ismini, onu bunu herşeyi çocuklara isim diye veriyorlar. Arap arkadaşlarıma söylediğimde gülüyorlardı, biz bunları isim diye koymayız, bu ne diye. Türkçe isimlerin köküne kıran mı girdi?
Dini yönden de ben merak edip sormuştum bir din görevlisine illa ismin kuran da geçmesi gerekiyor mu diye.
Kezban da kuran da geçiyor ama türkcesi yalancı Demek Şart değil anlamı güzel olsun yeter Demişti.

Arkadaşımın kardeşinin ismi Şuara. Söyleyiş tarzını kişiler belirliyor. Mesela benim ismimde çok basit ama insanlar saçma şekilde uzatma yapıyor ben özellikle düzelince zamanla onlarda öyle söylüyor. O yüzden kafaya hiç takmayın ismi ile büyüsün prenses

Şuara şairler demek,neden böyle bir isim koymuşlar ki çok şaşırdım

Zaten mahkeme yoluna gitmeniz gerekiyor, o yüzden bekleyin. 3-4 ay olsun, sonra oturup kendinizi bir dinleyin bakalım ne hissediyorsunuz. Bazı isimlerle insanların enerjisi tutmaz gerçekten. Benim bir dayım sürekli hasta olduğu için 3yaşında ismini değişmişler ve şık diye kesilmiş sorunlar, ta 50 yıl önce. Sizde bakın, isim ağır geliyor mu, sizi rahatsız ediyor mu? Cevap evetse, yanına ekleyin bir isim onu kullanın. İnsanlara da söyleyin, kimseyi ilgilendirmez, o sizin çocuğunuz.

Dalga gecmek isteyen 'ora degil şura' diye dalga gecenilir. Ama isteyen her isimle dalga gecer ki. Bunun önü nasil alinir? Bizim yagiz var mesela, yağsiz diye dalga gecen olmuştu. Oya'ya boya derler, olgun dersen dolgun derler :))
Benim adim cok bilindik bir isim. Herkesin sulalesinde vardir mutlaka bir iki bu isimden. O yuzden kucukken bir dalga gecme yasamadim. Ama bir büyüdüm ki arapca hayvan anlamina geldigini öğrendim. Ustelik benim zarif ismim norvec dilinde iri yari- koca koca adamlara yakisan bir erkek ismiymis mesela. Yillar sonra norvecli tarafindan dalga gecildim :)))
Ayni sekilde turkiyedeki havali burak adi da ruscada durak- yani aptal anlamina feliyor. Barkin koyuyor aileler cocuklarinin adini. Ingilizcede bark bark kopek havlamasini tanimlamak icin yazilan bir kelime grubu :)) daha neler neler.
Ben meksikali yakisikli bir cocukla tanismistim. Adim hiyarto dedi, şok oldum. Gerardo diye yaziliyor hiyarto diye okunuyor😂😂😂
Hic kasmayın yani. Elbet her isimle gunun birinde dalga gecilir. Onune geçemezsiniz
Ta mère fransızca annen demek, tameğ diye okunuyor. Bildiğimiz Tamer :KK70: Merde fransızca b*k anlamına geliyor, okunuşu mert ismiyle çok benzer. Cidden çok doğru bir bakış açısı, güzel/havalı diye bi isim koyuyorsun sonra o isim dünyanın öbür ucunda kim bilir ne anlama geliyor:olamaz:

Sadece farklı bir isim
Ama güzel hoş yani
Ilk kızınızın ismiyle uyumlu bir isim de koyabilirdiniz

Şuara şairler demek,neden böyle bir isim koymuşlar ki çok şaşırdım

Sure ismi diye :olamaz: hatta duyduğumda telaffuzu düzgün yapamamıştım Şu-ara diye söyleyince ciddi kötü olmuştu. Sonra onların telaffuzu ile anlaştık onların söylediği gibi olunca güzel oluyor :KK9:

Guzel bi isim kafaniza takmayin siz nasil anlamdirip seslendiginize bakin. Millet neyi dogru telafuz ediyoki. Kv kizimin ismini cahilin bile soylemeyecegi sekilde telafuz ediyodu gicikligina, simdi herkesten daha cok bayiliyo iyikide bu ismi koymussun diye

Merhaba güzel bayanlar ben 1 aylık bir anneyim. Bir kızım var ikinci kızımı aldım kucağıma bir ay önce. Başlıktan da anlaşılacağı gibi isim konusunda bir kafa karışıklığım var.Şu lohusalık döneminde bu konuda sizden yardım fikir istiyorum.İsim konusu resmen kabusum oldu lohusalıkta.Eşimle çok isim baktık ama en sonunda Şura isminde (Şûra diyede yazılıyor)karar kıldık.Eşim çok beğendi içine sindi. Anlamı istişare etmek ayrıca sure adı.Doğumdan önce kapı süsü hastane için dağıtmaya süs yaptım bende beğendim yani ismi.Ama şuan çok kötü hissediyorum kendimi.İsim şura diye seslenirken uzatılıyor ama yazarken şura diye yazılıyor yada bu şekilde Şûra olarak kullanıcaz. Bir kaç kişi dalga geçerler falan dedi.Kimlikte çıkardık ama içime sinmiyor artık sanki isim. Az önce 199 nüfus hattını aradım isim değişikliği için bilgi aldım.Mahkeme yoluna gitmek gerekiyormuş.Eşim değiştirmek istemiyor çok beğendi ismi ama ben kötü hissediyorum. Nolur bana fikir verin varmı bu ismi kullanan yakınınız falan.Çokta bilinmedik bir isim değil ama ben niye böyle hissediyorum.İlk kızımda ne güzel içime sinmisti ismi.Herkes lohusalıktandır diyor çok üzülüyorum.Fikirlerinize ihtiyacm var.
Benim de iki ismim var 2 ismimi de soyadıma uygun koymuşlar aslında güzel isimler fakat ayrı ayrı güzel.. soyadımla birleşince iğrenç bişey oluyor-du evlenince kurtuldum. Dalga geçmek isteyen her yolu bulur yani ilk isim şura olacağı için atıyorum Zeynep olsa ora değil şura Zeynep derler. Kafanıza takmayın

Ayy sadece isim konusunda değil 2 isim ve soyisim konusunda 27 yıl ne çektim beeen dostlaaar lise dönemimde özellikle evlenince kurtuldum. Ama yaşadığım ilçede bi diş doktoru kadın vardı hiç gidip muayene olamadım isim soyisim yüzünden kadının adı Oya soyadı Bilir di tabelada Oya Bilir okuyunca gidesim gelmedi ne yalan söyleyim

şura vardı arkadaşım, 33 yaşında.
hiç uzatması olmadan söyleyeni duymadım.
çocuklukta dalga geçilmesine takılmayın,
benim adım klasik isimlerden, yıllarca sınıftan bir çocuk adımı soyadımı tersten okunuşu ile bana lakap taktığını zannediyordu.
aptal ben, ağlıyordum o zaman🤣
benzer değil ismim, örnek vereyim de saçmalığa bakın 😅
zeynep ocak
kaco penyez
zamanla da kacope 🤣

ileriki zaman içinse kızınız şura ismini telaffuz edemeyenlerle boşversin takılmasın.
zira böreğe, böööörek
elbise ye, eelbise (açık e mi neydi bu da) diyenler var, napalım?
ayrıca şapkalı a candır 🤣
bugün kullandığımız çok çok isimde de vardır.

kamil, kemal, cemal, celal, tülay, lal, hilal, sadık, nalan, lale, haluk, adem, ela, aşık,canan, problem yok.

ve ekleme, sadece arapça kelimeler şapkalı değildir. fransızcadan geçen kelimelerde de şapkalı ünlüye yada ince okunuşa ihtiyaç vardır.

alarm, plaj, ambulans, alo, amiral, general, alkol, laboratuvar, alfabe, lastik, ambalaj, külot vs...

türkçe-arapça-italyanca-rumca çok da takılmayın diline.
ben klasik isimleri tercih ettim çocuklarımda. çoğumuzun dedesinin babasının, halasının teyzesinin adıdır.
değişik isimler zorlama geliyor. ama okunuşunun zorluğundan değil. sadece o farklı olma çabasını saçma buluyorum.
meksikalılar gibi 4-5 upuzun isim yoksa her isim okunuyor, takılmayın bu kadar :)

Ayy sadece isim konusunda değil 2 isim ve soyisim konusunda 27 yıl ne çektim beeen dostlaaar lise dönemimde özellikle evlenince kurtuldum. Ama yaşadığım ilçede bi diş doktoru kadın vardı hiç gidip muayene olamadım isim soyisim yüzünden kadının adı Oya soyadı Bilir di tabelada Oya Bilir okuyunca gidesim gelmedi ne yalan söyleyim

bilgi sayar gördüm ben 🤣
yani babası niye kadına böyle bir kötülük yapmış hiç bilmiyorum 😅

Ilk defa sizden duydum. Ilk basta hic beğenmedim. 10 sayfadır yorumları okuyorum. Okudukça düşündükçe baya hoşuma gitti valla :KK16: bence anlamı pek hos değil ama söylenişi ve kulaga gelişi güzel. Dalga gecilecegini de pek sanmıyorum. Geçmek isteyen her isimle gecer zaten