- 10 Haziran 2009
- 1.549
- 457
-
- Konu Sahibi everytime_night
Pazartesi onuda görüşeceğim o da mantıklıİkinci isim ekletme ile ilgili prosedür nasıl acaba? Daha kolaysa ikinci isim ekleyin.
Direk öyle söyleyen de oldu çünkü o yüzden yazdımŞura diye yazılıp seslenirken uzatıldığını herkes bilyor zaten. Ben beğendim hayırlı olsun gelişi de ismi de
İnşallah öyle olur zamanla geçerBence söyledikce ağzınız alişacaktir.
Şu anda lohusa olduğunuz için insanların nasıl seslendigine çok takılıyor olabilirsiniz
Sizin bu durumunuzu yaşamaktan bende çok korkuyorum ya koyduğum ismi sevmesem diye
Bence isim güzel insanlarda bir süre sonra alışır zaten sen nasıl sesleniyorsan onlarda öyle söylerler.
Evet o yoluda deneyeceğimBence de söylenmesi zor, bir de kimse sizin tonlamanızla hitap etmeyecektir ona. Yani û ile değil, direkt u ile hitap edilecektir yumuşatmadan. Ben olsam Ayşe, Zeynep gibi bilindik ve güzel bir ikinci bir isim ekletirdim, belki ileride kızınız da sevmeyecek o eklettiğiniz ikinci ismi kullanacak.
İnanın yapan var dalga geçer gibi direk şura diyorlarKomsumun kızının adı.Hiç "şura" şeklinde kısa söylenebileceği gelmemişti aklıma.Gayet güzel.Güle güle kullansın.
Teşekkür ederimevet universitede bu isimde bir arkadasim vardi. kendine guvenen tatli bir kizdi.
Şura güzel isim takıldığınız konu şuuuraaa diye uzatılması ise bu kişinin diksiyonuna bağlıMerhaba güzel bayanlar ben 1 aylık bir anneyim. Bir kızım var ikinci kızımı aldım kucağıma bir ay önce. Başlıktan da anlaşılacağı gibi isim konusunda bir kafa karışıklığım var.Şu lohusalık döneminde bu konuda sizden yardım fikir istiyorum.İsim konusu resmen kabusum oldu lohusalıkta.Eşimle çok isim baktık ama en sonunda Şura isminde (Şûra diyede yazılıyor)karar kıldık.Eşim çok beğendi içine sindi. Anlamı istişare etmek ayrıca sure adı.Doğumdan önce kapı süsü hastane için dağıtmaya süs yaptım bende beğendim yani ismi.Ama şuan çok kötü hissediyorum kendimi.İsim şura diye seslenirken uzatılıyor ama yazarken şura diye yazılıyor yada bu şekilde Şûra olarak kullanıcaz. Bir kaç kişi dalga geçerler falan dedi.Kimlikte çıkardık ama içime sinmiyor artık sanki isim. Az önce 199 nüfus hattını aradım isim değişikliği için bilgi aldım.Mahkeme yoluna gitmek gerekiyormuş.Eşim değiştirmek istemiyor çok beğendi ismi ama ben kötü hissediyorum. Nolur bana fikir verin varmı bu ismi kullanan yakınınız falan.Çokta bilinmedik bir isim değil ama ben niye böyle hissediyorum.İlk kızımda ne güzel içime sinmisti ismi.Herkes lohusalıktandır diyor çok üzülüyorum.Fikirlerinize ihtiyacm var.