• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğimin ishaline bir çare!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

esenruzgar

Bitti ...
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2009
3.477
7
316
İstanbul
Arkadaşlar bebeğim sürekli ishal oluyor. Sanki düzeldi gbi diye sevinirken tam bugün yine sürekli kakasını yapmaya başladı. Bebeğim 5 aylık. Sadece elma suyu vermeye başladım yeni yeni. Acaba pirinç haşlayıp onu ezip versem olur mu ? Yani bünyesine ağır mı gelir? Yutamaz mı acaba? İshaline faydası olur mu? Ne yapacağımı şaşırdım ya. Daha farklı önerileriniz olursa sevinirim.

canım aktara bir sor ayvadana yada ayvadene diye bilinen sarı bir ot var acı ama hemen kesiyor isali istersen bir dene 1 çay kaşığı versen yeter sende içersen 1 bardak sütünlede bebeğe geçer zaten karın ağrısına filanda iyi geliyor ben kızıma çok vermiştim.geçmiş olsun bebişine

canım bebim bebeğim 2.haftasında ishal olmustu.mikrobik vs değildi ama geçmiyordu bir turlu.sonra doktor bana pirinci haşla,suyunu içir dedi.çay kaşığıyla verdim ağzına.2-3 gunde geçti hemen.ıstersen sende dene.madem pirinci yediremiyorsun suyunu içir.ne bileyim ttalı kaşığıyla gunde 4-5 sefer verebilirsin mesela.acil şifalar dilerim..

Dün pirinci haşlayıp blendırladım. Çok azıcık da tuz koydum. Biraz verdim, meyve püresi kıvamında. Bugün hiç kakasını yapmadı ama saatlerdir de ıkınıyor ve uyumuyor. Uyuyor ama uyanıyor tekrar. Çocuğu bu sefer de kabız mı yaptık nedir :sm_confused: Pirincin suyunu versek daha mı iyiydi acaba. Olmazsa onu da denerim.

bebegın gunde kac kez kakasını yapıyor acaba eger kı 2 3 kez yapıyorsa normaldır 10 dan sonrası ishal demektır hem brde ek gıdalara baslamıssınz ondanda oabılır eger ılac vermeyı dusunursenız ılacın yan etkısı de ishal yapar daha kotu olur

doktorunuzla görüştünüzmü hiç

Doktora geçen gittiğmizde buna ne çare olacak, bir türlü geçmiyor aylardır, nasıl kesecez ishalini demiştik. Bu musluk mu kesilsin dedi başka birşey de demedi :uhm:

Ya şöyle anlatayım. Emmeyi bile zor yapıyor, saatlerce uyumuyor. Tam memede uyudu gibi oluyor, yerine bırakıyorum gözünü açıyor. Sonra kıvranarak kaka yapıyor altını değiştiriyorum. Bu süreç böyle devam ediyor akşama kadar. Arada işte emerken uyuduğu kadar uyuyor onun dışında uyumuyor. Ama uykusu oluyor, mızmızlanıyor. Sayısı bazen 6-7 oluyor ama sürekli kıvrandığı için uykusuna da emmesine de engel oluyor.

Pirinç unu ile elma suyunu karıştırıp verdim çok az yedi. Az önce yine kakasını yaptı. Bu ayki kilo alımı 350 gram felan. Ek gıdalar belki katılaştırır diye ümit ediyorum.

Back