Çocuk öğrenmesin yazmadım, varsa özel bir durumu çocuk gelişiminde uzman birileri ilgilensin yazdım. Her doktor diğer branşlarda asistanlık yapmıyor mu zaten? Benim görümcem de uzman doktor, o da pediatride asistanlık yaptı ama çocuklarımızın doktora ihtiyacı varsa hemen çocuk doktoru arkadaşlarından randevu ayarlıyor. Ben çocuk konusunda uzman değilim arkadaşlarım daha detaylı inceler testler yapar diyor.
Kocanız kötü niyetli değil, her anne baba çocuğu başarılı olsun ister. Ama bir bebeğe çarpım tablosu öğretmek tekrar ediyorum istismardır. 2 leri ezberlemiş sırada 3 ler var. Ya 5 leri yapamazsa? Bu bebek ne zaman bebekliğini çocukluğunu yaşayacak? Kreşe başlayınca yaşıtlarıyla çarpım tablosu mu konuşacak, 367 cümle kurmayan çocuklarla oynayamayacak mı? Çok ileri zekası varsa bunu test ettirin ve ona göre eğitim aldırın.
Ayrıca hiç ben yapmıyorum etmiyorum diyorsunuz ama oturup 367 kelimeyi tek tek yazmışsınız. Kızımın arkadaşı 3 yaşında fark edilmiş ama normal okula göndermişler. Kreş ilk okul hep yaşıtlarıyla olmuş. Makas ortaokul seviyesinde açılmış, sınıfları ikişer üçer atlamış. Gideceği okullar sınıflar hep planlı programlıymış. Anne babası çocuk ziyan olmasın diye kendi başına hareket etmemiş. İki çocuğu da aynı sistemi uygulamışlar. Siz de lütfen çocuk gelişim uzmanına danışın. Çocuk ileri zeka mı yoksa siz mi zorluyorsunuz tespit ettirin. Çocuk zaten kolay öğreniyordur ama belki de farkında olmadan siz de baskı yapıyor olabilirsiniz.