Eşinizin normal olmadığı kesin. Ben mesela kocanızın incelenmesi gerektiğini düşündüm. Çocuğun yaşından beklenmemesi gereken istekleri var, istismar ediyor. İstismar dediğin sadece fiziksel olmuyor. Bebeğiniz 3'leri öğrenemezse ne olacak?
Bazı çocukların bebeklerin gelişim hızı diğerlerinden farklıdır. Daha çabuk öğrenebilirler ama bazen bu devam etmez, diğer çocuklarla eşitlenir. Benim çocuğum üstün zekalı kompleksi sadece sizde yok. Ben de birinci sınıftan direk üçe gönderildim. Dayım ve annem ablama ders çalıştırırken ben de yanlarında takılırdım. Okuma yazma toplama çıkarma ben de 5 yaşındayken biliyordum. Ama normal bir öğrenci oldum hatta lisede kaldım bir sene.
Evet zekası ileri de olabilir, bırakın da buna uzmanları karar versin. Kızımın arkadaşı var, 14 yaşında üniversiteye başlayacak. Buna şok olurken kardeşinin de13 yaşında başladığını ve 16 yaşında mezun olduğunu öğrendim. Üstün zeka olabilir ama yönetmek önemli. Bu çocukları mesela öğretmenleri fark eder etmez hemen takibe almışlar, önemli okullara bilgi vermişler. Eğitim planlamalarını profesyoneller yapıyor. Kocanız gibi hiç bir eğitim bilgisi olmayan biri çarpım tablosu öğretmemiş.