viola seni çok iyi anlıyorum arkadaşlar başka yerlere götürmüşler konuyu tamam bağışıkllık sistemi var insanlara ellemeyin diyemeyiz öpmeyin diyemeyiz gerekirse çocuğumuzu alıp başımıza çalalım ama anlatmak istediğini gayet iyi anladım ben bebeğini sakındığı falan yok ayrıca herkes ister ki bebeği sevilsin fakat bu el konusuna bende hassasım bu devrede diş çıkarma falan bebekler sürekli ellerini yiyolar emiyolar biz büyükler toplu taşıma araçları, cep telefonları, kapılar ,yemek yediğimiz lokanta ,oturduğumuz banklar,içilen sigara ki en kolay bebek cildinden geçen nikotinmiş bunu da y7eri gelmişken belirteyim,cüzdan,en pis olanı kağıt yada bozuk para,iki insanın tokalaşması ve daha birçok şey bunları elinizle bebeğinizin ağzına vermeyi bi düşünün örneğin bozuk parayı yalatırmısınız oynasın diye inanın annelikle alakalı değil bu düşünce ayrıca her insan bu kadar gen,iş ve rahat olamayabiliyor belki çok ince düşünüyoruz fakat bu zamanda bebek ölümleri öyle çoğaldı ki enfeksiyon kapmamaları olası bile değil ben akşam eşim gelince bile nolur ellerini yıka öyle al efeyi kucağına diyorum eşim sürekli eczanelerde sürekliş insanlarla tokalaşıyor mesleği gereği en kötüsü de arabasının direksiyonu akşama kadar elinde ve direksiyon mikrop yuvası ayrıntılı düşünmek istemesenizde günümüzde mikroplar çoğaldı bebeklerinizi sakınmasanızda koruyun en azından dikkat edelim illa bebeğimi ellemeyin demek şart değil temiz tutun yeter onlar daha çok küçük anneleri