bebeğimin burun tıkanıklığı tuzlu su yardımı

galatasaray06

Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2013
131
1
16
35
İstanbul
arkadaşlarım, bebeğimin burnu tıkalı aşırı hırıltı var. tuzlu su öneriyorlar. ancak ne kadar suya ne kadar tuz (kaya mı normal tuz mu) atılır bilmiyorum. sizden ricam yardımcı olurmusunuz?

Eczanede hazirlari var.onlar iyi oluyor.burnuna siktiktan sonra burun pompasiyla da cekersen rahatlar yavrucak.gecmis olsun

öncelikle geçmiş olsun bence kendin hazırlama eczaneden al yukarıdaki arkadaşın dediği gibi bruno yu tavsiye ederim hemen açıyo vede kullanıp attığın için steril. akşam yatmadan kullan birde sabah kalkınca yeterli oluyor

ben hiç duymadım evde yapıldığını...
yapan varsa tarif eder inşallah,tuzlu su değilde ben deniz suyunu duydum.
eczanelerde o şekilde satılıyor.

Oğlumda da aynı sorun vardı, götürdüğüm Kulak Burun Boğaz uzmanı evde kendimin de hazırlayabileceğimi eczaneden almaya gerek olmadığını söylemişti yapılışı içinde 1 litre kaynatılıp soğutulmuş suya bir tatlı kaşığı kaya tuzu ilave edip tuz tamamen eriyene kadar çalkalamamızı söyledi. Bu şekilde yapıp kullanın diye önermişti.

zaten aldıklarında su tuz 1 litre suya 9 gr deniz tuzu ,bende bu sıkıntıyla uğraşıyorum bikaç gündür hırıl hırıl , bende sıkıyorum ama iş çekmeyegeliinnce sanki burnunu koparıyoruz

Oğlumda da aynı sorun vardı, götürdüğüm Kulak Burun Boğaz uzmanı evde kendimin de hazırlayabileceğimi eczaneden almaya gerek olmadığını söylemişti yapılışı içinde 1 litre kaynatılıp soğutulmuş suya bir tatlı kaşığı kaya tuzu ilave edip tuz tamamen eriyene kadar çalkalamamızı söyledi. Bu şekilde yapıp kullanın diye önermişti.

günde kaç defa kullanmak gerek ve bu suyu 1 er damla mı damlatmak gerek..

Bir de babyvac diye bir pompa var.youtube ve google dan bakin.ben onda kurtulusu buldum.bebisimden neler cikti anlatamam.hicbir zarari yok.bircok dr a sordum.en agir gripte bile acayip ise yaradi.

ben kızımın damlasını kendim hazırlıyorum. miktarı şöyle 1 su bardağı ılık suya bir çay kaşıgı normal tuz(evde o var çünki) bir çay kaşıgı karbonat hepsini iyice karıştırıp boş fısfıslı bir burun damlası şişesine dolduruyorum her burun deligine 2 fıss sıkıyorun bir kaç dakika içinde burundan ne varsa hapşırarak yada sümkürerek çıkarıyor ben bu şekilde şifa buldum.sizede geçmiş olsun.

1 bardaga 1 caykasigincok arkadaslar 1 litreye 9 gram dogrudur ben boyle yapip bol bol damlalikla damlattim. spray ise yaramiyor. bu sekilde cabucak rahatladi oglan.

Bence de eczaneden alın ben o..i bebenin 20lik deniz suyunu aldım bir seferde tüm tüpü (zaten küçük) kullanıyorsunuz anında tüm burnu dışarda😄 yıllardır onca burun damlası aldım büyük kızıma ama bunun gibisi yok. Sadece hasta olduğunda değil günlük burun yıkamak için de kullanabilirsiniz. Tavsiye ederim. Geçmiş olsun

oğlum 2 yaşında doğduğunda beri aynı sıkınıyı yaşıyoruz son çareyi izotonik serum suyunda bulduk hastanelerde de kullanıyorlar eczanelerde küçük poşetlerde satılan bildiğiniz serum..şırıngayla sıkıyorsunuz buruna ne var ne yok çıkarıyor..tavsiye ederim

bana doktorum,evde kendimin hazırlayabileceğimizi söyledi.1 ltkaynamış soğumuş suya 1 yk tuz,1yk karbonatı karıştırıp fısfıslamamı söyledi.elhamdülillah geçti

Back
X