• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeğimin boyu kısa

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

mirviiii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2017
33
7
86
Merhaba kızlar bebeğim 47 cm 3100 gr doğdu 39. haftada şuan 5 aylık ve 62 cm diğer bebeklere çok kısa kalıyor komşumun bebeği 3,5 aylık boyu aynı benimkiyle ister istemez kafama takıyorum bu şekilde olup sonradan düzelen var mı acaba bu arada bebeğim erkek ve tavsiyeleriniz varsa boyu için dinlemek isterim

protein ağırlıklı besleyip spora yönlendirmeniz iyi olur. Küçükken trambolinde zıplasın, ağaç dallarına asılsın. Büyüyünce de basketbola gönderirsiniz. Bildiklerim bu kadar…

Evet çok haklısınız ama kendini bilmez bir arkadaşım seninki çok minik benimki 3,5 aylık seninkini geçecek dedi kahkaha atarak sonrada 150 falan olmasın minik adam derler falan dedi bana dese üzülmem de bebeğime deyince bozuldum biraz ve galiba kendi kendime hırslandım o kişiye karşı
Ne salak bir arkadasin varmış. Bence senin ve çocuğunun iyiliği için görüşmeyi kes. Çünkü bunun ilkokulu var, ortaokulu var..bir ömür akran arkadaşıyla sidik yaristirmak zorunda kalabilir çocuk.
Boy olarak da hiç belli olmaz ki, ilkokulda boyu kısa diye en önde oturan çocuklar lisede boy atabiliyorlar. Annesine çektiyse uzun olur babasına çektiyse kısa. Dünya hali yani. Uzun olana da madalya vermiyorlar.
Bak babasına, 173 ama selvi gibi kızı bulmuş almis

Ne salak bir arkadasin varmış. Bence senin ve çocuğunun iyiliği için görüşmeyi kes. Çünkü bunun ilkokulu var, ortaokulu var..bir ömür akran arkadaşıyla sidik yaristirmak zorunda kalabilir çocuk.
Boy olarak da hiç belli olmaz ki, ilkokulda boyu kısa diye en önde oturan çocuklar lisede boy atabiliyorlar. Annesine çektiyse uzun olur babasına çektiyse kısa. Dünya hali yani. Uzun olana da madalya vermiyorlar.
Bak babasına, 173 ama selvi gibi kızı bulmuş almis
Artık görüşmüyorum moralimi bozdu fena halde, boy genini genellikle babadan alıyor diye biliyorum bebekler ama tabi belli olmaz belki sonradan boy atabilir. 💙

Artık görüşmüyorum moralimi bozdu fena halde, boy genini genellikle babadan alıyor diye biliyorum bebekler ama tabi belli olmaz belki sonradan boy atabilir. 💙
Bence hiç belli olmaz. .benim annem 160'a yakın, babam 180'e. Ablam 173'le baba soyunu sürdürürken ben 163'le anne tarafından ilerliyorum:)
Gelişim cizelgesinin içindeyse,doktoru her şey yolunda diyorsa hiç kendine dert arama bence.
Bizeim için de mesela hep 'aşırı zayıf' derlerdi, 'hastalık mı var doktora götür' derlerdi, 'aç mı birakiyorsun bu çocukları, Afrikalı gibiler' falan derlerdi
Sonuç olarak neredeyse hiç hastalanmadan sağlıkla büyüdük,şimdi de aynı insanlar 'masallah ne zayifsiniz' diyorlar.
Çok da takılmamak lazım, ağzı olan konuşuyor

Genetik illaki etkiliyordur fakat ben ve abilerim uzunuz abilerim 185 üstü ama annem babam uzun değiller annem 165 babam 175tir. Maşallah bebeğinize umarım sağlıklı olur hep, umarım bende sizin gibi besleyebilirim zorluk yaşamam beslenme konusunda
İnşallah çokça sabır gerekiyur
Sabrederek oyun kurarak bolca konuşarak halledebilirsiniz diye düşünüyorm buzsmnlar bidaha geri gelmeyecek

Merhaba kızlar bebeğim 47 cm 3100 gr doğdu 39. haftada şuan 5 aylık ve 62 cm diğer bebeklere çok kısa kalıyor komşumun bebeği 3,5 aylık boyu aynı benimkiyle ister istemez kafama takıyorum bu şekilde olup sonradan düzelen var mı acaba bu arada bebeğim erkek ve tavsiyeleriniz varsa boyu için dinlemek isterim
Her cocugun gelişimi farkldır genetikliğede bağlı oluyor doktorunuz ne diyor bu duruma acaba sorun yoksa sıkıntı deil bence 🤷‍♀️🤔👍🏻

Doktorumuz persintil içinde olduğu için sıkıntı olmadığını söyledi ama selvi boyluda olmayacak dedi. Fakat ben genetiğe çokta katılmıyorum çünkü etrafıma baktığımda (erkek çocukları özellikle) anne babadan çok çok daha uzun oluyor en basiti benim ailemde öyle annem babam çok uzun insanlar değil standart boydalar ama abilerim uzun ki bende kadınlara göre uzun bir boydayım. Umarım bebeğim 6 aylık olana kadar uzar kafama çok takıyorum olmazsa da yapacak bir şey yok her şekilde benim bebeğim ❤️ Ben sadece ileride onun bu durumdan üzülmesini kırılmasını istemem çünkü insanlar en ufak bir olumsuzlukta yüzüne yüzüne eksiklikleri vuruyor nerede ne konuşacağını bilmeyen insan çok maalesef 😔

Back