• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeğimin boyu kısa

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

mirviiii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2017
33
7
86
Merhaba kızlar bebeğim 47 cm 3100 gr doğdu 39. haftada şuan 5 aylık ve 62 cm diğer bebeklere çok kısa kalıyor komşumun bebeği 3,5 aylık boyu aynı benimkiyle ister istemez kafama takıyorum bu şekilde olup sonradan düzelen var mı acaba bu arada bebeğim erkek ve tavsiyeleriniz varsa boyu için dinlemek isterim

Benim oğlum 36 haftalık doğdu 47 cm idi şuan 27 aylık 89 cm ben de kısa hatunum. Yemesiyle içmesiyle boyunun uzamasını destekleyebilirsiniz. Aylık büyüme grefiği normal düzeyde ilerliyorsa fazla takılmayın derim
Ortalamanın altında ilerliyor boyu ama %3 ün altı değil bu konudaki tek düşüncem ilerde boyu kısa olursa üzülmesi:( malum çocuklar bu konuda baya acımasız boyu kısa olursa diğer çocukların dalga geçmesini istemem

Ortalamanın altında ilerliyor boyu ama %3 ün altı değil bu konudaki tek düşüncem ilerde boyu kısa olursa üzülmesi:KK43: malum çocuklar bu konuda baya acımasız boyu kısa olursa diğer çocukların dalga geçmesini istemem
Doktorunuz ne diyor peki ona sorun derim en iyi bilgiyi doktorundan edinirsiniz.

Evet çok haklısınız ama kendini bilmez bir arkadaşım seninki çok minik benimki 3,5 aylık seninkini geçecek dedi kahkaha atarak sonrada 150 falan olmasın minik adam derler falan dedi bana dese üzülmem de bebeğime deyince bozuldum biraz ve galiba kendi kendime hırslandım o kişiye karşı

belli ki hayatini hep sidik yarisi icinde gecirmis/gecirecek olan bu insanla gorusmeyin zaten. size iyi gelmeyen insanlar hayatinizda da olmasin.

inanin cok hizli buyuyorlar, bir de bakmissiniz kucaginiza sigmaz olmuslar. o yuzden “o ne dedi”, “bu ne dedi” bosverin.

bebeginiz minik adam da olsa, dev adam da olsa zaten gozunuzde hep kucuk kalacak. 😊

gelisim caginda kalsiyumunu eksik etmezsiniz, beslenmesine dikkat edersiniz, basketbol gibi boy uzamasina katkida bulunacak bir spor dalina da gonderirsiniz olur biter. gerisi allah’tan. ♥️

Palamutun sırt bölgesindeki kahverengi renkli et boy uzatır. Ek gıdaya başladıktan sonra beslenme ile desteklersiniz. Kalsiyumdan proteinden zengin beslersiniz.
47 cm doğan bir bebeğin ileriki aylarda da ortalamadan 3-4 cm kısa olması çok normaldir. Önemli olan artışın sağlıklı olması.
İleride beslenme ve sporla desteklersiniz. Kimseyle kıyaslamayın. İri bebek sağlıklı bebek demek değildir.

Merhaba kızlar bebeğim 47 cm 3100 gr doğdu 39. haftada şuan 5 aylık ve 62 cm diğer bebeklere çok kısa kalıyor komşumun bebeği 3,5 aylık boyu aynı benimkiyle ister istemez kafama takıyorum bu şekilde olup sonradan düzelen var mı acaba bu arada bebeğim erkek ve tavsiyeleriniz varsa boyu için dinlemek isterim
Tek bir bebekle kıyaslayarak karar vermeyin. Aile hekimliğindeki hemşire persentile göre yüzde kaça girdiğini söylemiştir. %25’in üzerindeyse hiç dert etmeyin.

Bebeğinizin sağlıklı gelişimi için yapabileceğiniz pek çok şey var tabii ki.
Her gün temiz hava alması önemli. Her gün spor yaptırın. Yani sırt üstü yatırıp kol ve bacaklarını çalıştıracak hareketlerden bahsediyorum. Biz günde üç kez yaptırıyorduk. Bacak ve kollarınında kan dolaşımı arttıkça kasları gelişecek.

6 ayda bir doktorun istediği rutin kan tahlillerini yaptırın. Demir önemli. Demir kanda oksijenin taşınmasını sağladığı için gelişimini etkiler. Kan sonuçlarında B12, kalsiyum ve T hormonları önemli.

Ek gıdaya başladığında günlük yemesi gereken süt ürünü, sebze, meyve ve et miktarlarını araştırıp öğrenin. Onları her gün yedirmeye çalışın

Tek bir bebekle kıyaslayarak karar vermeyin. Aile hekimliğindeki hemşire persentile göre yüzde kaça girdiğini söylemiştir. %25’in üzerindeyse hiç dert etmeyin.

Bebeğinizin sağlıklı gelişimi için yapabileceğiniz pek çok şey var tabii ki.
Her gün temiz hava alması önemli. Her gün spor yaptırın. Yani sırt üstü yatırıp kol ve bacaklarını çalıştıracak hareketlerden bahsediyorum. Biz günde üç kez yaptırıyorduk. Bacak ve kollarınında kan dolaşımı arttıkça kasları gelişecek.

6 ayda bir doktorun istediği rutin kan tahlillerini yaptırın. Demir önemli. Demir kanda oksijenin taşınmasını sağladığı için gelişimini etkiler. Kan sonuçlarında B12, kalsiyum ve T hormonları önemli.

Ek gıdaya başladığında günlük yemesi gereken süt ürünü, sebze, meyve ve et miktarlarını araştırıp öğrenin. Onları her gün yedirmeye çalışın
Tam %25te şuan persintil olarak ek gıdaya başlayınca dediğiniz gibi yedirmeye çalışacağım umarım iştahlı bir çocuk olur 🙏 egzersizleri bende yaptırıyorum günlük olarak etkisi olduğunu da düşünüyorum cvbınız için çok tşk ederim dediklerinizi yapacağım ❤️

Palamutun sırt bölgesindeki kahverengi renkli et boy uzatır. Ek gıdaya başladıktan sonra beslenme ile desteklersiniz. Kalsiyumdan proteinden zengin beslersiniz.
47 cm doğan bir bebeğin ileriki aylarda da ortalamadan 3-4 cm kısa olması çok normaldir. Önemli olan artışın sağlıklı olması.
İleride beslenme ve sporla desteklersiniz. Kimseyle kıyaslamayın. İri bebek sağlıklı bebek demek değildir.
Allah’a şükür bebeğim sağlıklı her ay kilosu boyu artoyor ama annelik işte minicik şeyi bile dert edebiliyoruz kendimize, tavsiyenizi uygulayacağım tşk ederim ❤️

Tam %25te şuan persintil olarak ek gıdaya başlayınca dediğiniz gibi yedirmeye çalışacağım umarım iştahlı bir çocuk olur 🙏 egzersizleri bende yaptırıyorum günlük olarak etkisi olduğunu da düşünüyorum cvbınız için çok tşk ederim dediklerinizi yapacağım ❤️
Sağlıkla büyüsün ❤️

Boşboğaz insanların dediğini boşverin her bebeğin kendine göre bir gelişim tablosu var önemli olan düzenli olarak artış göstermesi. Benim bebeğim de 36 haftalık 44 cm doğdu ilk iki ay persentilde sıfırın altındaydı. 5 aylıkken 60 cm yoktu belki de. Hala minyon tipli ama düzenli olarak uzuyor çok şükür ve ben bunu hiç dert etmiyorum. Şuan 15 aylık ve boy persentili % 45lerde. İlk bir sene içinde 30 cm uzaması beklenir buna ulaşırsa yeterlidir, endişelenmeyin düzenli uzadıkça persentil yüzdesi de artıyor

Başka bebeklerle kıyaslama yapmayın . Bende çok yapıyordum malesef ki.. bebeğim 36. Haftada 1730 Gr 40 cm olarak dünyaya geldi. Şuan 4 buçuk aylık yaklaşık 5 kilo 58 cm. Çok geriden geliyor yaşıtlarına göre ama şükür sağlığı keyfi yerinde ☺️ sizde kendinizi üzmeyin lütfen

Boşboğaz insanların dediğini boşverin her bebeğin kendine göre bir gelişim tablosu var önemli olan düzenli olarak artış göstermesi. Benim bebeğim de 36 haftalık 44 cm doğdu ilk iki ay persentilde sıfırın altındaydı. 5 aylıkken 60 cm yoktu belki de. Hala minyon tipli ama düzenli olarak uzuyor çok şükür ve ben bunu hiç dert etmiyorum. Şuan 15 aylık ve boy persentili % 45lerde. İlk bir sene içinde 30 cm uzaması beklenir buna ulaşırsa yeterlidir, endişelenmeyin düzenli uzadıkça persentil yüzdesi de artıyor

İçimi ferahlattınız teşekkür ederim Allah’a şükür her ay kilo ve boy yükseliyor. Şuan %25 te umarım ortalmayı bulur büyüdükçe sağlıkla büyüsün bebeklerimiz 💙

Ruşeym verebilirsin boya faydası var. Günde bi çay kaşığı yoğurduna katıp yedir.

Ben 170 eşim 173 çok çok minyon değiliz. benim ailem hep uzun ama eşimin tarafı kısa özellikle babası ve abisi onlara benzeyebilir. Ama benim merak ettiğim boy için herhangi bir takviye vs kullanabilir miyiz ileride kendine bunu sorun etsin üzülsün istemiyorum.

Var tabi destekleyiler öncellikle d vitaminini hiç bırakmamsk gerekiyor temiz içerkli guvenilir olanlarından bulmak gerekiyor
Ek gıdaya baslayınca yoğurrdu yumurtası meyvesi düzenli vermek gerekiyor imkanınız varsada bolca kuzu eti. 1 yasından sonra da guvenilir temiz markadan balık yağı
2 yasını gecince de takviyelere devam edersnz çinko vs
Benm oğlum bes yasında kreşte en uzun o 125 boyu bir 30 da olabilir emin değilm
Çok uzun da değiliz biz nen 1 65
Esim 183 . Ama dediğim gbi beslenmesine çok dikkat ediyoruz hala daha yemek istemiyo bazen ikna ede ede beslemeye calısıyoruz . Yuzde 60 genetikse yuzde 40 da cevrsesl

Var tabi destekleyiler öncellikle d vitaminini hiç bırakmamsk gerekiyor temiz içerkli guvenilir olanlarından bulmak gerekiyor
Ek gıdaya baslayınca yoğurrdu yumurtası meyvesi düzenli vermek gerekiyor imkanınız varsada bolca kuzu eti. 1 yasından sonra da guvenilir temiz markadan balık yağı
Esim 183 . Ama dediğim gbi beslenmesine çok dikkat ediyoruz hala daha yemek istemiyo bazen ikna ede ede beslemeye calısıyoruz . Yuzde 60 genetikse yuzde 40 da cevrsesl
Ruşeym verebilirsin boya faydası var. Günde bi çay kaşığı yoğurduna katıp
Genetik illaki etkiliyordur fakat ben ve abilerim uzunuz abilerim 185 üstü ama annem babam uzun değiller annem 165 babam 175tir. Maşallah bebeğinize umarım sağlıklı olur hep, umarım bende sizin gibi besleyebilirim zorluk yaşamam beslenme konusunda

Back