• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeğimin boyu kısa

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

mirviiii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2017
33
7
86
Merhaba kızlar bebeğim 47 cm 3100 gr doğdu 39. haftada şuan 5 aylık ve 62 cm diğer bebeklere çok kısa kalıyor komşumun bebeği 3,5 aylık boyu aynı benimkiyle ister istemez kafama takıyorum bu şekilde olup sonradan düzelen var mı acaba bu arada bebeğim erkek ve tavsiyeleriniz varsa boyu için dinlemek isterim

Benim kız prematüre doğdu 45 cm idi. 5 aylık 62 cm. Valla hiç takmıyorum sonuçta boyu uzuyo mu uzuyo çok şükür. Bir de boy genetik mesela benim eşimin boyu uzun değildir bacak boyu kısadır bebeğimin de öyle bacak boyu kısa. Genetikte olabiliyor yani biraz.

Valla benim oglumda kisa esimle bende uzun sayilmayiz napalim bizde ailece kisa olucaz demekki☺️ 4-5 yasina gelsin yuzme ve basketbola gondermeyi dusunuyorum simdiden

Benim oğlum da 47 cm dogdu daha 7 8 aylıkken 63 cm şimdi 1 yaşında 76 cm
Düzelir boyu ama genetikte olabilir .

Merhaba kızlar bebeğim 47 cm 3100 gr doğdu 39. haftada şuan 5 aylık ve 62 cm diğer bebeklere çok kısa kalıyor komşumun bebeği 3,5 aylık boyu aynı benimkiyle ister istemez kafama takıyorum bu şekilde olup sonradan düzelen var mı acaba bu arada bebeğim erkek ve tavsiyeleriniz varsa boyu için dinlemek isterim
Genetik olabilir mi? Eşiniz veya siz minyon yapılı olabilir misiniz?
Böyle şeyler aileden gelir genelde.

Genetik olabilir mi? Eşiniz veya siz minyon yapılı olabilir misiniz?
Böyle şeyler aileden gelir genelde.
Ben 170 eşim 173 çok çok minyon değiliz. benim ailem hep uzun ama eşimin tarafı kısa özellikle babası ve abisi onlara benzeyebilir. Ama benim merak ettiğim boy için herhangi bir takviye vs kullanabilir miyiz ileride kendine bunu sorun etsin üzülsün istemiyorum.

doktorunuz bununla ilgili birsey dedi mi?
persentile gore geride durmuyor cunku bebeginiz.
Doktor gelişiminin iyi olduğunu söylüyor ama bana çok kısa geliyor çünkü etrafımda benimle birlikte benden önce doğum yapanlar var benimki minnak duruyor kilo olarak çok iyi sıkıntı yok ama eşimin babasının boyu baya kısa ona benzer diye biraz korkuyorum

Benim kız prematüre doğdu 45 cm idi. 5 aylık 62 cm. Valla hiç takmıyorum sonuçta boyu uzuyo mu uzuyo çok şükür. Bir de boy genetik mesela benim eşimin boyu uzun değildir bacak boyu kısadır bebeğimin de öyle bacak boyu kısa. Genetikte olabiliyor yani
Sizin ve eşinizin boyu ne kadar.Beslenmesi nasıl ve doktor ne dedi
Ben 170 eşim 173 beslenme sadece anne sütü alıyor 6. ayda ek gidaya başlayacağız doktor normal büyüyünce selvi boylu bekleme dedi zaten 2 metre olsun gibi bir isteğim yok ama en azından büyüyünce kısa dursun üzülsün istemiyorum

Valla benim oglumda kisa esimle bende uzun sayilmayiz napalim bizde ailece kisa olucaz demekki☺️ 4-5 yasina gelsin yuzme ve basketbola gondermeyi dusunuyorum simdiden
Aynılarını bende düşünüyorum boy için iyi olur ama takviye olarak çinko vs kullananlar varmış tabi ne zaman başlanıyor bilmiyorum ama doktoruma bir danışacağım

Ben 170 eşim 173 beslenme sadece anne sütü alıyor 6. ayda ek gidaya başlayacağız doktor normal büyüyünce selvi boylu bekleme dedi zaten 2 metre olsun gibi bir isteğim yok ama en azından büyüyünce kısa dursun üzülsün istemiyorum
Şimdi beslenme spor ile uzar tabii.Onemli olan sağlıklı mı bu.

Doktor gelişiminin iyi olduğunu söylüyor ama bana çok kısa geliyor çünkü etrafımda benimle birlikte benden önce doğum yapanlar var benimki minnak duruyor kilo olarak çok iyi sıkıntı yok ama eşimin babasının boyu baya kısa ona benzer diye biraz korkuyorum
doktor da iyi olduğunu söylüyorsa kendinizi neden strese sokuyorsunuz?
bebeğiniz daha 5 aylıkken kıyaslama olaylarına girdiyseniz, ilerleyen zamanlarda neler olur, neler yapar, kendinizi nasıl paralarsınız hiç düşünemiyorum.

tadını çıkarın, mutlu olun, eğlenmeye bakın. ben persentile de baktım, sorun yok çocuğunuzda. siz de internet üzerinden bakabilirsiniz.

ben 1.70, eşim 1.85. ikimiz de iri insanlarız. :D haliyle oğlumuz da iri yarı bir çocuk. inanın bu da iyi birşey değil. yaşıtlarının iki katı büyüklüğünde duruyor. kıyafet alırken sorun oluyor. kimse 6 yaşında olduğuna inanmıyor. otobüstei minibüste para bile istiyorlar. :D

herşey kararında güzel. canınızı sıkmayın, elalemin bebeğine değil kendi bebeğinize odaklanın.

Doktorunuz gelişiminde bir sorun görmemiş, başka bebeklerle kıyaslayıp canınızı sıkmayın.

Genetik çok önemli bir faktör, eşiniz de çok uzun değilmiş. Çocuğunuz küçüklüğünden itibaren yüzme, basketbol vs gibi sporlarla ilgilenirse, beslenmesine ve uykusuna dikkat ederse genetik sınırlarının en üst noktasına erişir. 😊

bebeğiniz daha 5 aylıkken kıyaslama olaylarına girdiyseniz, ilerleyen zamanlarda neler olur, neler yapar, kendinizi nasıl paralarsınız hiç düşünemiyorum.

tadını çıkarın, mutlu olun, eğlenmeye bakın. ben persentile de baktım, sorun yok çocuğunuzda. siz de internet üzerinden bakabilirsiniz.

ben 1.70, eşim 1.85. ikimiz de iri insanlarız. :KK70: haliyle oğlumuz da iri yarı bir çocuk. inanın bu da iyi birşey değil. yaşıtlarının iki katı büyüklüğünde duruyor. kıyafet alırken sorun oluyor. kimse 6 yaşında olduğuna inanmıyor. otobüstei minibüste para bile istiyorlar. :KK70:

herşey kararında güzel. canınızı sıkmayın, elalemin bebeğine değil kendi bebeğin

ben 1.70, eşim 1.85. ikimiz de iri insanlarız. :KK70: haliyle oğlumuz da iri yarı bir çocuk. inanın bu da iyi birşey değil. yaşıtlarının iki katı büyüklüğünde duruyor. kıyafet alırken sorun oluyor. kimse 6 yaşında olduğuna inanmıyor. otobüstei minibüste para bile istiyorlar. :KK70:

herşey kararında güzel. canınızı sıkmayın, elalemin bebeğine değil kendi bebeğinize odaklanın.
Evet çok haklısınız ama kendini bilmez bir arkadaşım seninki çok minik benimki 3,5 aylık seninkini geçecek dedi kahkaha atarak sonrada 150 falan olmasın minik adam derler falan dedi bana dese üzülmem de bebeğime deyince bozuldum biraz ve galiba kendi kendime hırslandım o kişiye karşı

Doktorunuz gelişiminde bir sorun görmemiş, başka bebeklerle kıyaslayıp canınızı sıkmayın.

Genetik çok önemli bir faktör, eşiniz de çok uzun değilmiş. Çocuğunuz küçüklüğünden itibaren yüzme, basketbol vs gibi sporlarla ilgilenirse, beslenmesine ve uykusuna dikkat ederse genetik sınırlarının en üst noktasına erişir. 😊
Tesekkür ederim cevabınız için umarım öyle olur ben elimden geleni yapacağım bebeğim için

Her ay uzaması gerektiği sekilde uzuyorsa nornal.
47 cm doğan bebekle daha uzun doğan bebek bir degil ki çok yanlış kıyas yapıyorsunuz. Doğum boyunu hesaba katmalısınız.

Önemli olan her ay düzenli sekilde boyu uzamasıdır.

Kiyas yapanların da çenesini bu tarz açıklama ile kapatabılırsınız.

Benim oğlum 36 haftalık doğdu 47 cm idi şuan 27 aylık 89 cm ben de kısa hatunum. Yemesiyle içmesiyle boyunun uzamasını destekleyebilirsiniz. Aylık büyüme grefiği normal düzeyde ilerliyorsa fazla takılmayın derim

Her ay uzaması gerektiği sekilde uzuyorsa nornal.
47 cm doğan bebekle daha uzun doğan bebek bir degil ki çok yanlış kıyas yapıyorsunuz. Doğum boyunu hesaba katmalısınız.

Önemli olan her ay düzenli sekilde boyu uzamasıdır.

Kiyas yapanların da çenesini bu tarz açıklama ile kapatabılırsınız.
Her ay uzuyor maşallah onda sıkıntımız yok ama o lafları duyduktan sonra insanın içine oturuyor maalesef cevabını verdim ama kafama takıldı ister istemez

Evet çok haklısınız ama kendini bilmez bir arkadaşım seninki çok minik benimki 3,5 aylık seninkini geçecek dedi kahkaha atarak sonrada 150 falan olmasın minik adam derler falan dedi bana dese üzülmem de bebeğime deyince bozuldum biraz ve galiba kendi kendime hırslandım o kişiye karşı
Ne gereksiz bi insan. Ciddiye almayın

Back