bebeğimin bıngıldağı küçükmüş:((

minikkuzum

4 erkeğim ve ben:))
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2008
1.451
39
683
Diğer
kızlar eşim doktor arkadaşım hemşire ikisi fark etmiş önce.eşim söylemedi arkadaşım söyledi.aile hekimliğine gittim bıngıldağı küçük dedi o da.çocuk doktoruna gidecem yarın.bebeğim haftaya 3 aylık olacak.baş çevresi 40 cm.şimdilik baş çevresi normal diyorlar ama erken kapanabilirmiş bıngıldağı.kafası küçük kalır,beyni gelişmezmiş......offfff........eşim üzülecek bişey yok diyor ama ikna olmuyorum.ya kapanırsa Allah korusun.var mı bir bilginiz. nolur yazın.size ihtiyacım var.

geçmiş olsun canım bi bilgim yok keşke olsaydı da yardımcı olabilseydim sonucu buraya da yaz olur mu

benim bir arkadaşımın yeğenin de aynı sorun tespit edilmişti,
beklediler ancak hiçbir sorun olmadı zamanında kapandı, şimdi bir yaşını doldurdu bebiş..
içinizi ferah tutun inşaAllah vaktinde kapanacaktır ..

Aynı sorun bizde de var 5,5 aylık şu an bıngıldağı çok küçük. Doktor genetik olabileceğini söyledi. Baş çevresi de genişlediği sürece problem olmaz dedi şimdiye kadar gelişmesinde bir gerilik olmadı inşallah da olmaz.
Sizde bir gelişme olursa haberdar edin lütfen

merhaba kızlar hepinize teşşekür ederim.çocuk doktoruna gittik.o da aynen sizinkiler gibi bıngıldağın küçüklüğü değil kafanın büyüyp büyümemesi önemli dedi.şimdilik durum normal dedi.her ay ölçtürün dedi.sevindim.inşallah sorun çıkmaz.Allah ım korusun tüm bebekleri.

bizdede aynı sorun var daha öncee yazmıstım .
bugün bizde doktora gittik doktor d vitaminin cumartesi pazar verme dedi
sadece hafta içi 3 damla vereceğim...
benim oglum 5 ay 1 haftalık...
gecmis olsun

sorun olmamasına sevindim canım
Allah çocuklarını sana bağışlasın

benim oğlumun da bıngıldağı erken kapanmıştı.ben de d vitaminine bağladım nedenini.çok şükür şu an hiçbir sorun yok.
yalnız bebeklerimize verilen d ve demir damlalarının gerekliliği konusunda şüpheye düştüm.yurt dışında yaşayan arkadaşlarda var, onlar ne yapıyor merak ediyorum.

Benim oğlum 1 yaşında.4 ay önce doktor değiştirdik.İlk doktorumuz demir damlası vermişti her gün kullanıyoduk.Bu doktor gerek yok dedi.Demir damlasını sağlık bakanlığı veriyo dedi.Sağlık Bakanlığı da gelir düzeyi düşük aileleri,et yiyemeyen dengeli ve düzgün beslenemeyen bebekleri düşünerek veriyo dedi.Siz her gün et meyve sebze veriyosunuz gerek yok dedi.

bizdede aynı sorun var daha öncee yazmıstım .
bugün bizde doktora gittik doktor d vitaminin cumartesi pazar verme dedi
sadece hafta içi 3 damla vereceğim...
benim oglum 5 ay 1 haftalık...
gecmis olsun

Hangi marka d vitamini kullanıyorsunuz. Benim oğlum 6 aylık multitabs markanın a,c,d vitaminleri karışık yani ayrıca bir d vitaminimiz yok. Multitabsı da 1 ml veriyorum her gün.

Sağlık ocağıda bebeğimin bıngıldağı için büyük demişti. Çocuk doktoruna götürdüm problem yok dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…