Bebeğimin az hareket ediyor

melek ozgur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2015
344
68
28
33
Merhaba arkadaşlar 37 hafta 2 günlük hamileyim bebeğimin hareketleri yaklaşık bir aydır aşırı derecede çok azaldı bir gun içerisinde bazan bir bazan uç dört gibi hissediyorum hergun yarım saat hastanede kalbini dinliyor doktor çoğu kes kalbi duşuk çıkıyor bazı günlerde çok düşüp sonrada düzeliyor kalbi çok korkuyorum birşey olacak diye diger bebeğiminde kalbi düşmüştü o yüzden her gittigimde kalbi duşuk çıktığında titriyorum tansiyonum düşüyor kimsede yanımda olmuyor korkularım çok iki hafta sonrada sezeryan olacağım ilkinde sezeryan olmuştum ve dikişlerim bazan çok agrıyor doktor Dedi Eger dikişlerde bir açılma olursa Bebek olur Dedi hep hastaneye beş dakika yakınında ol uzaklara sakın gitme her hangi bir Ağrı'da beş dk içinde bebeği alabilirsek kurtulur Bebek alamazsak olur Dedi korkularım çok her an olecek korkusu sarıyor beni o yüzden bebege bişeyde alamıyorum Can'ımda istiyor ya olurse bunları görürsem dayanamam diyorum boyle bir durumu yaşayan varmı

Kendinizi strese sokmayın güzel düşünün güzel olacak her şey. Hayırlı doğumlar sağ salim kucağınıza alırsınız inşalah

37 haftalık ve sağlıklıysa erken doğsa da yaşar

arkadaşım ameliyatının üzerinden bir yıl geçmeden doğum yaptı yırtılma vs de olmadı

bebeğin sıkıntısı varsa başka bir hekime de görünseniz

ya da madem riskli erken gelse, anladığım kadarı ile doktor alalım sezeryana da demiyor

bu yürek çarpıntısı sizi daha gerer çok fazla düşünmemeye çalışın

sağlıkla kucağınıza alırsınız umarım

37 haftalık ve sağlıklıysa erken doğsa da yaşar

arkadaşım ameliyatının üzerinden bir yıl geçmeden doğum yaptı yırtılma vs de olmadı

bebeğin sıkıntısı varsa başka bir hekime de görünseniz

ya da madem riskli erken gelse, anladığım kadarı ile doktor alalım sezeryana da demiyor

bu yürek çarpıntısı sizi daha gerer çok fazla düşünmemeye çalışın

sağlıkla kucağınıza alırsınız umarım
Amin inşallah Can'ım rabbim bütün ummetine saglıklı çocuklar verir banada inşallah korkum hep ya kalbi durursa hep düşüyor ya yurt dışındayım dil bilmiyorum yanlız gitmek zorunda kalıyorum iki kelimeyi bi araya getirene kadar olup olup diriliyorum bu doktorda beni sevmiyor yabancıyım diye hep seni istemiyorum diyordu başka doktorda vermiyorlar bana psikologla git diyordu şukur bu aya kadar geldik inşallah bundan sonrada bi sorun çıkmaz

aslinda 37 haftada artik saglikli bi sekilde dogabilir.
2 haftaya otelemek zorunda mi ki doktor dogumu,zaten sezeryan yapilacakmis.
38. hafta itibariyle alabilirler bebegi.
siz icinizi rahat tutun,Allahin izniyle bisey olmaz..
benim oglumda cok hareket etmezdi,cok kosup gittim acile bisey mi oldu acaba diye,cok sukur sapasaglam dogdu.
bol bol dua edin.

Moralinizi yuksek tutun bana doktorum insaallah 28i gorebiliriz diyordu 30olduk cok sukur bu yuzden sizi ve endiselerinizi cok iyi anliyorum ama diget arkadaslarin dedigi gibi masallah 37olmussunuz 34den itibaren bebek allahin izniyle yasama yuzdesi coook yuksek .saglikla kucaginuza alirsinuz insaallah

aslinda 37 haftada artik saglikli bi sekilde dogabilir.
2 haftaya otelemek zorunda mi ki doktor dogumu,zaten sezeryan yapilacakmis.
38. hafta itibariyle alabilirler bebegi.
siz icinizi rahat tutun,Allahin izniyle bisey olmaz..
benim oglumda cok hareket etmezdi,cok kosup gittim acile bisey mi oldu acaba diye,cok sukur sapasaglam dogdu.
bol bol dua edin.
Dua ediyorum Can'ım bende panik atakta var o yüzden kalbim hep çarpıntı yapıyor bide hergun hergun hastaneye git çok yorucu oluyor yakın yerde degil git sıra bekle felan ama zor hem stres hem yorgunluk insan bitiyor resmen

Dr son haftalarda gunde 5 defa hareket etse normal demisti. Evham yapmayin eger bebeginiz nasibinizde varsa hic birsey olmaz merak etmeyin

Merhaba arkadaşlar 37 hafta 2 günlük hamileyim bebeğimin hareketleri yaklaşık bir aydır aşırı derecede çok azaldı bir gun içerisinde bazan bir bazan uç dört gibi hissediyorum hergun yarım saat hastanede kalbini dinliyor doktor çoğu kes kalbi duşuk çıkıyor bazı günlerde çok düşüp sonrada düzeliyor kalbi çok korkuyorum birşey olacak diye diger bebeğiminde kalbi düşmüştü o yüzden her gittigimde kalbi duşuk çıktığında titriyorum tansiyonum düşüyor kimsede yanımda olmuyor korkularım çok iki hafta sonrada sezeryan olacağım ilkinde sezeryan olmuştum ve dikişlerim bazan çok agrıyor doktor Dedi Eger dikişlerde bir açılma olursa Bebek olur Dedi hep hastaneye beş dakika yakınında ol uzaklara sakın gitme her hangi bir Ağrı'da beş dk içinde bebeği alabilirsek kurtulur Bebek alamazsak olur Dedi korkularım çok her an olecek korkusu sarıyor beni o yüzden bebege bişeyde alamıyorum Can'ımda istiyor ya olurse bunları görürsem dayanamam diyorum boyle bir durumu yaşayan varmı

İlk bebeğin yaşamıyor sanırım. Kaç haftalikken sezaryen olmuştun.

Bir de anne karnında kalbinin durması gibi bir risk varsa 2 hafta daha beklemeyin. Zaten 37+2 de 38 olunca sezaryen olsun. Niye böyle bekletiyor seni.

Bu arada o dikiş olayından korkma. Normal doğum başlayacak sonra o kasılmalar çok olacak falan o arada ruptur olabilir sadece. Senin daha doğuma 3 haftadan fazla var. Kaldıki çoğu kadın sezaryen sonrası çatır çatır normal doğum yapıyor. Ben doktoruma normal doğum yapabilir miyim diye sordum 38ince haftada rahmin durumunu değerlendiririz ona göre konuşuruz dedi.

İstersen bir perinatalog a gidip randevu al senin durumunu değerlendirsin. Riskli bir durum varsa belki hemen sezaryene almak isteyebilirler

Amin inşallah Can'ım rabbim bütün ummetine saglıklı çocuklar verir banada inşallah korkum hep ya kalbi durursa hep düşüyor ya yurt dışındayım dil bilmiyorum yanlız gitmek zorunda kalıyorum iki kelimeyi bi araya getirene kadar olup olup diriliyorum bu doktorda beni sevmiyor yabancıyım diye hep seni istemiyorum diyordu başka doktorda vermiyorlar bana psikologla git diyordu şukur bu aya kadar geldik inşallah bundan sonrada bi sorun çıkmaz

Pis doktor. :/

Masallah.Allahim size bagislasin.hayirla;guzelliklerle gelsin.yeri daraldigi icin olabilir mi?seker;çıkolAta yıyıp uzanın bır saatte bes altı kez hareket etmesi lazım.bol su elinizden matara düşmesin.üc dort litre.tansıyonunuzu eczanede yada saglık ocagındada olsa günde en az iki kez ölçtürün.

"Herhangi bir ağrıda 5 dakika içinde alırsak yaşar" falan ne saçma cümleler....
Neden bekliyor ki madem risk var? Doktorunuzun kafası güzel galiba. Onu değiştirin, sorun cozulur.
Duzeltme: doktor seni istemiyorum mu dediiii? :oha:
Orası hangi ülke? Bana geri kalmış bir ülke gibi geldi?

Bebeğin yeri daraldığı için hareketleri kısıtlanmıştır.
Benim ilk hamileliğimde 40 haftalıkken nstde bebeğin kalp atışları yavaş çıkıyordu. Doktorum "yarın da gel muhakkak,yine böyle çıkarsa sezeryana almamız gerekiyor" dedi ve dediği gibi de oldu.Hatta ben zayıftım,bebek iriydi,doğum kanalına bile inememişti. Doktor kontrollerini sakın ihmal etme ve her an doğuma hazırlıklı ol derim.

bebeğinin yeri daralıyo az hareketi normal ama kontrol her zaman iyidir doktora seni korkutmuş paniğin ondan bence 5 dakka almalıyız ölür ne demekse

Canim bol bol sol tarafina yat bebegine bol bol oksijen kaN gitsn doktor onerisi asla sirt ustu yatma .. Bol bol su ic tatli seyler tuket dinlen Allahin izniyle hic birsey olmayack dua etmeyi unutma onu tek koruyacak olan ona can veren rabbim gerisi hikaye korkma

Ama son haftalarda yeri dariliyor zaten cok fszla hareket edemiyor korkmayin dua edin bol bol insallah saglikla gelir bebisiniz

Back
X