Bebeğimi tek başıma büyütüyorum ve çok yorgunum canım anneler

Empati kuramam demenize rağmen çok güzel yorumladığınızı düşümüyorum içinde olduğum durumu. Estagfrullah niçin yanlış anlayayım , serbest çalışmak şöyle kendi ofisim var istediğim kadar iş alabiliyorum hal böyle olunca çocuğumla ilgilenmek için zamanı gür irademle yaratabiliyorum. Bu noktaya kadar bu kişisel tercihimdi ancak çocuğum şimdi 32 aylık oldu ve biraz farklı ihtiyaçları olduğunu annesi olarak çok net gözlemliyorum. Kendi yorgunluğumu da ikinci plana koyarak söylüyorum bunu, bu evladıma da bana da kesinlikle çok ama çok iyi gelecek . Ve tabi ki 10 senedir aktif bir şekilde avukatlık yapıp 2.5 yıl mola vermek mesleki anlamda da iyi gelmiyor orası aşikar . Annemle olan ilişkime gelecek olursak muhtemelen beklentiler ve iletişim hatası da beni bu noktaya getirdi . Çünkü daha önceki arkadaşlarıma da yorumlarımda belirttim esasında doğum yapana kadar müthiş bir anne kız ilişkimiz oldu ve annem de eğitimci benim , bizleri kırmadan örselemeden yüreklendirerek büyüttü hep ancak toruna gelince daha korumacı bir tavra büründü. Daha çok “ben bilirimci” bir tarafa geçti ve ilişkimiz boyut değiştirdi . Ben de evlat tarafından anne tarafına geçtiğim için kırgınlıklarım başladı , bahsettiğiniz o şablon gerçekten ister istemez oturmaya başladı çünkü iyi bir eğitimci de olduğu için kendisi fikirleri hep çok kıymetli olmuştur benim için. Bu arada kendisinin görüşü 3.5-4 yaş civarı oğlumun daha hazır olacağı yönünde ancak ben annesi olarak hazır olduğunu düşünüyorum :) Ve siz bile küçük yaşta okula başlamış ve çok da iyi yetişmiş bir kişi olarak bu noktalara değindikten sonra bana kocaman bir teşekkür etmek kalıyor size . Sağ olun gerçekten . Işık oluyor bunlar hep .

Rica ederim

Benim de 10 sene aşırı yoğun kariyer yapmış bir çalışma hayatım var.. benim de isteğim bebek sahibi olup 2 yıl ara vermek çünkü ben doydum bir nebze de olsa yalnızca bir süre bebeğimin gelişimine ayırmak istiyorum zamanı burdan diyeceğim şu kararlarımızı toplum değil de bizim doyumlarımız ve ihtiyaçlarımız belirlese sağlıklı bireyler büyütebiliriz bu anlamda siz 30 kusur aydır aşırılığı ve tatlıkları ile süreci yaşamışsınız şimdi güven halinde çalışma zamanınız hatta bazen de yoğun çalışma zamanınız gelmiş gibi anlıyorum belki bir sene sonra ara verirsiniz yaşam bu size güzel bir yaşam yolu dilerim

Ben 7 ay önce işe döndüm ve inan kendime geldim. Eskiden beni yoran işe bakış açım bile değişti, en azından oturup kahve içebiliyorum diyorum
Tuvalet eğitimini kreş bi veririz hazır olunca dedi. Benim de tedirginliklerim var kreş konusunda. Alışabilecek mi, zorlanacak mı vs vs ama inşallah kolay alışırlar. Artık büyüdüler evde çok yeterli olamıyoruz onlara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…