Bebeğimi nezaman dışarıya gezmeye çıkarsam bilemedim...

smy86

Guru
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2009
466
356
323
Havalar soğuk ama ben 2 aydır evden dışarıya çıkmadım bebeğimle birlikte hep evdeyiz hasta olmasın diye komşuya bile gitmedim ama artık çooook bunaldım sıkıldım evde durmaktan..Bebeğimle arabasıyla dışarıda dolaşmak istiyorum ama erkenmi bilemedim sizler nezaman çıktınız dışarıya arkadaşlar..off bir yaz gelseydi hiç durmuycm evde harbiden bunaldım....:(

Bende öyle gerçekten sıkıldım artık bilaç kez komşuya indim onunlada aynı binadayız bikez markete gidiim dedim ertesi gün huursuz oldu çocuk 4 ay olacak şöyle bi gezmeye gitmeyeli

Bence bebeğin 2-2,5 aylık civarlarındaysa rüzgarsız havalarda çıksan iyi olabilir. Benim bebeğim Ekim sonunda 2,5 aylıktı, rüzgara çok dikkat etmek kaydıyla mümkün olduğunca çıkardım. Eşim pazar günleri sadece müsait, alışveriş merkezine hemen her hafta sonu gittim. Ama grip salgını yüzünden insanların doluşmadığı, kalabalık olmayan saatleri seçtim. Arabayı park etmek için de yakın yer bulabiliyorduk hem öyle olunca.. Mesela 10'da gidip 12'de dönüyorduk. İyi ki de yapmışım, çünkü bebeğim 4-5 ay civarlarında bebek arabasını da dışarıyı da reddetmeye başladı. :) sonra eve hapsoldum :(( 7 aylık olduk, yine dışarıyı sevmeye başladı :) her gün huy değiştiriyor, ona uyum sağlıyorum mecburen. annelik zor zanaat :)

sıkı sıkı giydirilirse hiçbir şey olmaz. bebeğin temiz havaya da ihtiyaçları var. benim 35 günlük bebegim ve 15 günlükken arabasına koyup kısa yuruyuşler yapmaya başladık. alışveriş merkezlerinde kalabalıktan kaçmak önemli tabii, ama açık hava gerçekten cocuga iyi geliyor. bir de fazla gurultulu ve uyarıcı olan yerlerden kaçmalı. ben fark ettım ki bebeğimi gun içerisinde ne kadar hareketli yerlere sokarsam gece o kadar tedirgin oluyor. sakinlik gecesini de rahat kılyor bebeğin.

biz 15 gunluktu cikardik, 30 gunluk alisverise gittik doktor 15 gun dolduktan sonra 15 dk yla aslayin demisti ama o zaman yazdi tabi, ama 2 aylikken heryere goturduk arabasinin ruzgarligi vardi birde buz gibi havada cikarmadik ama bahar havalarinda hep gezdik... haftaici alisveris mrkezleri bostur bence cikartabilirsin sonucta doktora goturmek icinde cikayorlar...

Haklısınız kızlar bende artık yavaştan çıkarmaya başladım perşembe günü çıktık havada güzeldi kızımda arabasında uyudu eve gelene kadar uyanmadı .Cuma günü karma aşısı oldu şimdi içim daha rahat çıkartabilirim umarım havalar hemen ısınırda parklarada çıkmaya başlarız.Lohusa depresyonuna diye de bişe var sonuçta dikkatlı olmak şartıyla dolaşmak şart cevaplarınız için tşkler :)

benimde bebeğim 2 ayı yeni doldurdu.hiç dışarı çıkarmadım çünkü 9 günlükken bronşit oldu.7gün hastanede yattık.çok korktum hastalanır diye.havalarda güneşli ama rüzgarda var korkuyorum üşütür diye.biraz daha beklicem:45:

benimde bebeğim 2 ayı yeni doldurdu.hiç dışarı çıkarmadım çünkü 9 günlükken bronşit oldu.7gün hastanede yattık.çok korktum hastalanır diye.havalarda güneşli ama rüzgarda var korkuyorum üşütür diye.biraz daha beklicem:45:

Geçmiş olsun çok üzüldüm umarım bidaha hasta olmaz bebişin tabii dikkat etmek gerekir her bebeğin bünyesi bir olmuyo bazıları daha hassas bunu en iyi annesi bilir ona göre davranmak gerek elbet cnm çok gçmiş olsun

bebeğimi ilk 20 günlükken dışarı çıkardık.şu an 4 aylığız rüzgar ve yağmurun olmadığı her zaman dışarı cıkarmaya çalılıyorum.acık hava gercekten iyi geliyor.ki kızım mızmız bi kız olmasına ragmen.acık havaya cıkaracaksam ayagının altına sıcak su torbası koyuyorum ayakları sıcak kalsın diye.hem dısarı cıktıkca tercihlerini de ogrenmiş oluyorsun.mesela benım kızım avm lerden hıc hoslanmıyor aglamaya baslıyor apar topar uzaklaşıyoruz.birde eger bırının evıne oturmaya gıttıgımızde ortam kalablıksa vay halıme basıyo yaygarayı

Valla hanımlar ben daha kızım 10 günlükken bile gezmeye gittim hemde kızım Ocak ayı doğumlu şuan 3 aylık olmak üzere

Halada hava eğer kar soğuğu kadar soğuk değilse mutlaka haftada bir veya iki kez çıktık dışarı uzun uzun gezdik

İyice kalın giydirip en sonda üzerine en kalın battaniyesiyle sarıyorum, neticede çok soğuk iklimlerde yaşayan insanlar

Çıkarıyor çocuklarını bence Türk kadını biraz pimpirikli, yoksa kuzeyde yaşayanlar hiçmi çocuklarını çıkartmıyor...

Hem bebekler her havayı almalıymış bağışıklık açısından. Tavsiyem iki kat kıyafetten sonra kalın astronot tarzı bir kıyafet ya da

Uyku tulumunu giydirip en kalın battaniyesiyle sarmanız birde bir ince bir kalın şapka hiiiç bişeycik olmaz ozaman

Valla hanımlar ben daha kızım 10 günlükken bile gezmeye gittim hemde kızım Ocak ayı doğumlu şuan 3 aylık olmak üzere

Halada hava eğer kar soğuğu kadar soğuk değilse mutlaka haftada bir veya iki kez çıktık dışarı uzun uzun gezdik

İyice kalın giydirip en sonda üzerine en kalın battaniyesiyle sarıyorum, neticede çok soğuk iklimlerde yaşayan insanlar

Çıkarıyor çocuklarını bence Türk kadını biraz pimpirikli, yoksa kuzeyde yaşayanlar hiçmi çocuklarını çıkartmıyor...

Hem bebekler her havayı almalıymış bağışıklık açısından. Tavsiyem iki kat kıyafetten sonra kalın astronot tarzı bir kıyafet ya da

Uyku tulumunu giydirip en kalın battaniyesiyle sarmanız birde bir ince bir kalın şapka hiiiç bişeycik olmaz ozaman

Bugun hava çok güzeldi kızımı çıkardım dediğiniz gibi 2 kat giydirdim bide kalın battanıyesini örtünce ohh miss gibiydi havada çıktık babasıyla dışarıya gezdi arabasıyla .Gezerken bide baktım uyumuş kızım.Sadece gezerken rüzgara dikkat ettim güneşli yerde yürüdüm temiz havayı alan kızım halen bu saat oldu uyuyo sevdi dışarıyı gezmeyi acıktıkca uyandı kızım bakalım gece uyanmaz inşallah :) gezmek banada bebeğimede iyi geldi cidden tavsiye ederim herkesede

arkadaslar cok abartmissiniz bence biz suan 26 gunluguz
ilk 5. gun kahvaltiya davetliydik ciktik, ertesi gun alisverise gittik ve 10 gunluktu yemege gittik .. ve 18. gununde 200 km lik iki gunluk kisa bi tatil yaptik ve hem bana hemde bebege cok iyi geldi gercekten .. cikmasaydik sanirim evde cildiridik cunku iki bucuk yasinda bi oglum var gezmeye cok alisik, cocuk iki gun cikmassa huzursuz oluyor .. 2 cocuk olunca mecbur dengeyi kurmak lazim ilki gibi olmuyor malesef ..

arkadaslar cok abartmissiniz bence biz suan 26 gunluguz
ilk 5. gun kahvaltiya davetliydik ciktik, ertesi gun alisverise gittik ve 10 gunluktu yemege gittik .. ve 18. gununde 200 km lik iki gunluk kisa bi tatil yaptik ve hem bana hemde bebege cok iyi geldi gercekten .. cikmasaydik sanirim evde cildiridik cunku iki bucuk yasinda bi oglum var gezmeye cok alisik, cocuk iki gun cikmassa huzursuz oluyor .. 2 cocuk olunca mecbur dengeyi kurmak lazim ilki gibi olmuyor malesef ..

Canım haklısın ama birazda havalarla ilgili bir durum bu ben Ocak 18de doğum yaptım havalar çok soğuktu üstelik erken doğum yapmıştım bebeğim çok küçüktü çıkartamadım dışarıya ama şimdi o günlerin acısını alcam yazın evde durmayı hiç düşünmüyorum köye memlekete gidecem düğün var ablamın kızının sonrada denize gidecez nasipse kışın pskolojım bozulmuştu evde durmak çok bunaltıcıydı bide babamız çok panik hasta olacak diye evi hamama çevirmişti :) atlattık o günleri çok şükür

bizim 2.günü kontrolü vardı çıkardık... :52::52: 4.gün yine kontrol vardı... sonra madem doktora çıkıyor gezmeye gidelim dedik çıktık :) martın 21inde doğmuştu havalar da soğuktu ... bişey olmadı ... alışması lazım küçüklükten :52:

Kızlaar hava çok güzel nerdeyse 31 derece kısa kollu giydirmeye başladınızmı artık bebişleri

evet :) yanına battaniye alıyoruz rüzgar olduğunda çarpmasın diye ayakları da sıkı giydiriyoruz çorap ve ayakkabıyla...kısa kollu kısa paçalı giydiyoruz artık yoksa çok sıcak ... öbür türlü de çok terliyor sonra teri üstünde kuruyor ... :emir_bebek:

kaç aylık bebekleri kısa kollu giydiriyosunuz kızlar. benim kızım 2buçuk aylık olmak üzere ben cesaret edemiyorum b kısa kollu badi üstüne uzun kollu bi üst altınada ayaklı alt ve küçük çorap giydiriyorum yinede üşürmü diye korkuyorum şapka taktırmıyor ağlıyo eldivend takmıyorum

kaç aylık bebekleri kısa kollu giydiriyosunuz kızlar. benim kızım 2buçuk aylık olmak üzere ben cesaret edemiyorum b kısa kollu badi üstüne uzun kollu bi üst altınada ayaklı alt ve küçük çorap giydiriyorum yinede üşürmü diye korkuyorum şapka taktırmıyor ağlıyo eldivend takmıyorum

benimki 40 günlük.... 2.gün çıktık dışarı... ;)

benimki 40 günlük.... 2.gün çıktık dışarı... ;)

maşallah sana cnm ben cesaret edemiyorum valla. evimiz çok sıcak kombiyi kapadık hala 26 27 derece evde yarım kol badi pijama üstü altınada bi ayaklı pijama altı 2 küçük çorap giydiriyom dışaıda böyle çıkarıyom bazen yelek bile giydiriyom bi çorabını çıkarıp ayakkabı giydiriyorum bde battaniye örtiyorum halada rüzgar falan yermi güneş falan çarparmı diye telaşlanıyorum hemen dönüyoz

Back