Bebeğimi nasıl uyutcam

Ben de uyku konusunda dertliyim. 1 yasinda olani emzirmezsem hayatta uyumaz illa memede uyuyacak.Yatagina koyarim. 2 saat bazen 1 saat sonra kalkar gozu kapali aglar,tekrar emer uyur.Sonra tekrar ve yine...Yemin ederim zombi gibi oluyorum sabahlari.Hicbir yontem ise yaramiyor,yok mu baska caresi? Ac degil karni tok,yeterince sutum de var,beni emzik saniyor resmen

uyku egitim olmaz olmamali.uyku duzeni olabilir ama oda aglatarak degil.ben kesinlikle bebegin aglatarak uyutulmasina karsiyim.kizimi memeden keserken bile onu uzecek sekilde kesmedim.uyku duzeni olusturun ama egitim degil

Bebeğiniz memeyi alışkanlık hale getirmiş onun için öyle yapıyor emzik vermeyi deneyin uykuyu geçiş esnasında

Bir dertli de benim bu konuda. Eski, yeni tüm yöntemleri denedim bana mısın demedi. İtiraf edeyim ağladığı yöntemlerin hiçbiri beni mutlu etmedi; huzursuz uyuyormuş gibi hissettim.
Tek çözemediğim ne yapsam uyumayan çocuk canı isteyince tüm yöntemlerde sorunsuz uyuyabiliyor. Artık onun eşref saatini bekler oldum. Ben ona rutin oluşturayım derken o bende oluşturdu

Vallahi öyle küçücuk halleriyle bizi yönetiyor afacanlar :) sallayarak mi nasıl uyutuyorsunuz

İtiraf etmeliyim ki kucağımda omzumda kokumu alarak ve ben onun nefesini hissederek uyumak harika bir his ben istedim böyle olsun o yüzden sallamaya hep karşıydım bı kez bile sallamadim ama artık büyüdü hem kendi rahat edemiyor kucağımda hemde ben çok yoruluyorum kollarım düşüyor ve büyüdükçe işin içinden çıkamayacağimi anladım bu yüzden bı cozum bulmaliyim yatır kaldir yöntemi var onu denedim ama çok cok ağlıyor kıyamıyorum ne yapsam bilemedm

Vallahi öyle küçücuk halleriyle bizi yönetiyor afacanlar :) sallayarak mi nasıl uyutuyorsunuz
Inanın her gün ayrı şekilde uyuyor. Sallayarak uyutmak istemedim bir kere denedim ikimizde beceremedik onu. Ay hızlı mı oldu aman yavaş mı derken çocuğun uyumasına fırsat bırakmadım sanırım. Son bir haftada sanırım üç gün yanımda uzanarak uyudu, bir gün emerken, bir gün beşiğinde kendi kendine bir de oyuncaklarıyla oynarken...

4 aylikken bebegim hamak aldım ve kurtuldum ayak sallamaktan saatlerce..uyku egitimi icin henuz cok kucuk bebginiz. Simdi 6 aylik olduk uykusu gelince hamagina koyuyorum 5 dakka surmuyor uyumasi sonra yatagina aliyorum..hamakta anne karni poziayonu aldigi icin daha guvende uyuyor..simdilik rahatiz

Bence henüz uyku eğitimi için erken. Çook fazla uzman görüşü var birbiriyle çelişen. O yüzden içgüdü devreye giriyor. Verimli bi uyku eğitimi için gece emmesinin kesilmesi lazım. Her şekilde emerek uyuyakalıyor çocuk çünkü. 4,5 aylık beneğide gece memeden ayıramazsınız.

Diş dönemleri çok ağır geçmezse 8-9 aylık gibi denenebilir. 1 yaşından sonra çok daha rahat oluyor ama. Ne ağlama, ne sızlama. Yanında olduğunu, gece emmeyeceğini, onu her çağırdığında geleceğini anlatıp yatağını yatıyorum ben. Elimi tutup ayısına sarılıp uyuyor.

Önemli olan bebeğin tek uyuması değil, anneye güven duyması, anneye doyması. Zaten bu duygu tamsa her şeyi çok rahat çözersiniz. Doya doya birlikte uyuyun şuan “bence”

Misafirliğe gidince nasıl yapıyorsunuz

Benim 8.5 aylik bebegim de her gun farkli bir yolla uyuyor. Uyku saati yaklasinca nasil uyutacagim stresi aliyor beni. 9.5 kilo ama hanimefendinin favori uyuma sekli yuz ustu yattigi yastikla birlikte tum evi gezdirilmek. Omzumda uyutuyorum diyen annelere ibret olsun

Tabi benim kuzumun stresi var, alerji kaynakli yogun gazi var dpgdugundan beri. Belki karni da agriyordur ya da baska yeri. Yavrum benim her seyi zor oldu, strrsinden annesine siginiyor ne yapsin. Gazi olmadigi sayili gunlerde kendi kendine done yuvarlana uyudu, gece 8 saatten sonra bir kere emmeye kalkti. Simdi yeni dislerinin sancilari da baslayinca o sayili gunler de mazi oldu tabi.

O kadar merak ediyorum ki bebekleri uyuyan anneler bebek uyurken ne yapiyor, vaktini nasil degerlendiriyor, esiyle neler yapabiliyor, nasil hissediyor

Bebeğim henüz 6 haftalık sayılır biliyorum uyku düzeni oluşturmak için çooookk erken ama insan o düzenin oluşacağı günleri bekliyor bebeğim çok zor uyuyor hele şu 4,5 gündür çıldırmış durumda ayakta sallanıyor resmen çözüm bulamadık ki sallamak benim en sevmediğim istemediğim durumdu buna rağmen şuan sallıyoruz ve ona rağmen uyumuyor dalmıyor uykusuna bununla ilgili bir konu açacaktım bende buraya yazayım dedim hiç dalamıyor uykusuna dün 7 saati tutmaya çalıştık 1,5 saat uyudu :-( acaba henüz Yen'i doğan döneminde olduğumuz için olabilir mi

ilk bebegim ve bilgim yok arastirmatada cok mecalim yok cunku cok farkli dogru oldygu iddia edilen gorusler var sallamayin diyorlar ama hamaklar yok satiyor burdacda yazmis bi arkadas rahatim diye ananeside almak istiyor bende ragatbederim diyorum ama gercekten zararli mi kacinck ayda baslanmali

Yatağına yatırıp orda dalmasını bekleyin. Dalmazsa ağlamaya başladıktan 1 dakika sonra alın onu ki dalmayı öğrensin. Zamanla bunu iki dk ya çıkarın.
Yavaş yavaş öğrenecek zaten çok uykusu geldiği için uyuyacaktır bir süre sonra. Ama sakinleştirip geri koyun ve uyku arkadaşı alın. Ben öyle yapmayı düşünüyorum gazı bittikten sonra tabi :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…