Bebeğimi nasıl uyutcam

Saripapatya060844

Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2017
104
37
29
Merhabalar tecrübeli anneler bana yardım eder misiniz bu ayın on altısında oğlum dört aylık oluyor. Ve ben artık uyku eğimini vermek istiyorum çünkü ya emerken ya da hatta çoğunlukla kucakta omzumda yatarak uyuyor ve çok ağırlaştı valla kolum kopuyor bu alışkanlıktan nasıl vazgeçirecegim sallamayim sallamak sakıncalı dedim bu yöntem oluştu ama buda çok fena kendiliğinden nasıl uyutabilirim lütfennn yardimmm

Bebeğinizi beşiğine bırakın bi uyku arkadaşı verin yanına hiç konuşmayın göz kontağı kurmayın sadece oturun bekleyin yanında. Ağladığında bile göz kontağı kurmayın sakinleştirip tekrar yatırın. Hergün aynı rutini tekrarlayın. Mesela hafif rahatlatıcı bi müzik açabşlirsiniz veya minik hikayeler okuyabilirsiniz. Biraz sabırla 2 haftayı bulmaz bile..

İlk günler yatağına yatırın sizde görebileceği bir yere uzanın uyku müzikleri var açın ve birlikte uyuyormuş gibi yapın,sonraki günlerde zaten yatağına koyduğunuzda kendiliğinden uyumaya başlar,ağlarsa da ilk günler sabredin mutlaka alışacaktır...

Başlarda biraz ağlamalı geçebilir ama yatağına bırakın sizi göremeyecegi yerde olun biraz ağlar kriz derecesinde değilse bırakın ağlasin beşiğini sallayin çok ağlarsa da kucağınıza alın sakinleştirin tekrar yatırın

Benimki 14 aylik. Ilk zamanlar salladim bir kac kez. Cok cabuk alisti baska turlu uyumadi. Bir haftadir aksamlari tum lambalari kapatip yatiriyorum elimi tutarak uyuyor. Gunduz biraz sıkıntili hala.
Ilk gun birbucuk saatte uyudu. Biraz zorlandi ama sabrettim almadim ayagima, Ikinci gun yarim saatte. Bu sekilde vakit azaldi. Artik bes dk sonra uyumus oluyor. Sizde yatagina yatitip yaninda bekleyin. Karnini ovun elini tutun vs. Daha cok kucuk alisacaktit birkac gun icinde

Benim denediğim başarılı ve önerilen yöntem (haybeye bilmişlik yapmıyorum yani) beşiğine yatırın yanında oturun konuşmayın, okşamayın, ilgisini çekmeyin. Mızırdanması ağlamaya dönünceye kadar bekleyin.
Ağlarsa kucaklayıp sakinleştirin. Sırtını sıvazlayın. Şşş sesi çıkarın.
Sakinleşince yerine koyun. Bu çok sefer olacak malesef..
Normalden çok daha uzun sürüyor ama oğlum böyle uyuyunca çok şaşırmıştım demekki oluyormuş diye..
Ama aşı zamanı çabuk rahatlasın diye yine salladığım dönem başa dönmüştüm pişman değilim :)

Ağlatarak uyutma yöntemini tavsiye etmem bu arada. Başarılar :)

ben oğlum 3,5 aylıkken çalışmaya başladığım için 1 yaşına gelene kadar kucağımda uyuttum. kimi zaman gezerek kimi zaman beraber yatakta. birbirimizi özlüyorduk bana zul gelmiyordu. şimdi 3 yaşında hala uykuya birlikte (ben, babası, anneannesi veya babaannesi artık kimdeyse) geçeriz. ama 15 dk içinde uyur kendi yatağında. ben yanında olmayı seviyorum o da seviyor. öğlen kreşte kendi başına uyuyormuş mini çakal ama akşam anne beraber uyuyalım diyor

ama bir arkadaşım şöyle yaptı: her gün aynı saatlerde (uyku saatlerinde) karnını doyurup altını temizleyip yatağına koydu ve çok hafif bir müzik açtı. ilk bir kaç gün bebek ağlamaya başladıktan bir süre sonra yanına gidip bebeği kucağına almadan pışpışlayıp/sakinleştirip tekrar yanından ayrılıyordu. sonra yanına gitme süreleri uzadı.. böyle böyle 2 haftanın içerisinde bebek kendi kendine uyumaya alıştı.

Ağlatmalı yöntem artık bir çok uzman tarafından tavsiye edilmiyor yalnız. Bebeği sakinleştirmek esastır.
Üstelik bebeğin annesini görmesi gerekir güven duygusu açısından. Sadece ilgisini çekmemek gerekiyor.
Trt deki Süper Dadı programını hatırladım. Alman mürebbiye gibi kadındı :)

Bir de instagramda uyku danışmanlarının sayfasını takip et.
kundakuyku benim bildiğim. Başka uzmanlar da vardır.
Aslında her bebeğe özel ve kolay yöntem var ama tecrübe olmayınca keşfetmek zor.

Benim bebeğim yok ama ablamların bebekleri ile yakından ilgilendim bir tanesi özellikle çok zordu kolikti doktorumuz bu şekilde uyutmamizi söyledi ağlamak bebeklerde keyfi bir durum istediklerini böyle yaptırdıkları için ileride de aynı şekilde devam ettiğini söyledi :) hatta biraz sert bir hanımdi doktor korkmayın ağlamaktan ölmez her ağladığında kucağına alırsan her kucak istediğinde ağlar demişti :)

Cogu kisi goz temasi kurma, sadece otur yaninda vs yazmis. Ama ben oksuyorum elini tutuyorum mutlu oluyoruz ikimizde. Cocuk gulumseyerek uyuyakaliyor. Sanki kendini guvende hissediyor gibi.

Cogu kisi goz temasi kurma, sadece otur yaninda vs yazmis. Ama ben oksuyorum elini tutuyorum mutlu oluyoruz ikimizde. Cocuk gulumseyerek uyuyakaliyor. Sanki kendini guvende hissediyor gibi.

vala çocuktan çocuğa değişir. benim oğlum doğduğundan beri huzurlu ve çabuk uyuyan bir çocuktu uzun uzun uyumadı ama uykuya geçişte sorun çıkarmadı ve geceleri çoğunlukla sabaha kadar deliksiz uyudu. o sebeple temas etmeden uyutmak ben istemedim. kucağımda uyuttum yerine koyunca hiç uyanmazdı. gürültüden bile etkilenmez hala da. ama bazı bebekler çok sıkıntılı oluyor anneye aşırı bağımlı oluyor, huzursuz huysuz oluyor vb.. o zaman ciddi bir uyku eğitimi şart. bence bebeğinize göre karar verin.

Hayran kaldim oglunuzamasllah nazar degmesin. Sabaha kadar deliksiz uyuyan bir cocuk ne guzeldir kim bir.
Bende temasi seviyorum. Kizimda cabuk uyum sagladi yeni uyku duzenimize. Gercekten sallamayi birakip kendi uyumaya basladigindan beri daha az uyaniyor ama hala en az 6 kez kalkiyor. Zor cocuk icin soylediklerinizde haklisiniz.

Facebook kullanıyorsanız "Danışman Anne" sayfasını takip edin. Çok güzel bilgiler veriyor. Hatta bu aralar uyku konusunda yazıyor. ÖZelden soruncada cevaplıyor. Ama ne olursa olsun ağlamalı, ağlatmalı uyku eğitimini seçmeyin. Ciddi travmalara neden oluyor.

Bunu denedim yatağa yatınca ya çok fena aglyo ya da etrafı izleyip uykusunu açıyor

Ayy inşallah

Çok teşekkürler umarım basaririm

İlk kızımı 40.gunden sonra ikinciyi 20.gunden sonra uyku eğitimi verdim.Ben müzik ,uykuya geçiş nesnesi olarak sevimli bir yastık ve sadece uykuya geçiş aninda emzik kullanıyorum.Uyku belirtilerini gördüğümde emziği verip, hafif bir müzik açıp ,uyku oyuncağını yanına koyuyorum.Sonra başından ayrılıp kenarda oturuyorum.Yataginin yanindaki fileden beni gorebiliyor.Mizildanirsa yanına gidip onu okşuyorum.Aglarsa kucağıma alip sırtını sivazliyor çok ağır bir şekilde odada geziniyorum.Sonra tekrar yatağa koyuyorum.Herseferinde sadece kendi yatağında yatiriyorum.Disari ciktiysak ana kucağında uyuyor.Tabi dış dönemi tüm ezberler bozulur buna da hazırlıklı olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…