Bebegimi bakiciya birakiyorum icim rahat degil kizlar nolur bir yol gosterin

6 aylık bebeği o an kalkıp birşey almaya gitse saniyelik olay o bebek düser yüksekten. Benim kızım 1 aylıkken bacağinı yana atip döndü neredeyse koltuktan düşüyordu,asla bırakmam bebeği koltukta. Oğlum anakucağindan kalkmaya calişmışti o aylarda arabada. Koltukta falan olsa yanında olmasam düşerdi. Tabiki düsmesin ama yerde 20 cm den duşmekmi tehlikeli,en az 40 cm yüksekliğinde bir koltuktan mı?
Yani tehlikeli. Annesi bile koltuğa koymuyorsa genc kadın daha hakim duruma,bu kadında koymasın yani. Değer mi? Düşse bir yerine zarar gelse ne olacak? Konu sahibi de düşme ihtimali yüzünden istemiyordur koltuga anakucağı ile koymasıni,kadın rahatsiz olsun rahat etmesin diye değil.
İki cocuk buyuttum gereken malzemeyi yanina alirsan koltuktada masadada yemek yedirirsin kadin cocuk baktigina gore oradan dusebilecegini de biliyodur yanindan kalkmaz olur biter yani cocugun yemegini nerede yedirecegine kadar karisan birinin cocuguna asla bakmazdim heralde guvenmiyorsa birakmayacak yani bukadar basit

Akraba ile iş yapilmaz hala ile gırtlak gırtlağa gelirsiniz deneyin görün bir yerde ondada beğenmediğiniz şeyler olacak siz laf edeceksiniz o alınacak öyle öyle ipler gerilip kopacak ben bunun aksini görmedim varsada ben bilmiyorum dur.Cocuk büyütmek meşakkatli sizde biraz hepimiz gibi vesveseli birazda paniksiniz.Yazim diliniz böyle geçti bana akside olabilir Ben olsam kadınla kibarca kırmadan oturur ve düzgünce bunları dile getirirdim baskın olmadan.Cocugunuzu bilerek incitmek istediğini sanmıyorum erkek çocukları hareketli olur canına okuyor dur yani kadinin.Sevmese bir durum olsa canı yansa belli eder diye düşünüyorum.İllaki olmadığına kanaat getiriyorsaniz yeni biri ile anlasadabilirsiniz bakıcınin genç olmasida çocuklara yetişmek açısından çok elzem değil ne genç bakıcılar gördük elinde telefon sosyal medyadan cikacakda çocuk döndümu dönmedimi kustumu kusma dımı bakacak.İnsan evladına denk gelmenizi dilerim sağlıkla büyüsünler inşallah

Bebeğiniz henüz çok küçükmüş 😔 Bilmiyorum benim içim hiç rahat etmezdi kimseye güvenmiyorum bu konuda. İçinize sinmiyorsa devam etmeyin bence. Halasina baktirmaniz daha mantıklı. Ekonomik durumunuzu bilmiyorum, işinizden geçici olarak ayrılma imkanınız varsa hiç düşünmeyin. Ben kızımı 2.5 yaşında kreşe verdiğim için hala pişmanlık duyuyorum.

Yaaa yok ne alaka vurmak falan. Ben de bana neden yavrularını korumaktan aciz analardan kurtarsın dediğinizi anlamamıştım. Bunu okuyunca anladım.

Şu yazdığınızı okuyan da kadının çocuğu yere yatırıp ağzını burnunu dağıttığını sanar.
Konu sahibi kendi yorumunu katmış yok fermuarlı tarafı çocuğun yüzüne atmış, yok yastığı çocuğa fırlatmış ama sinirliymiş.
Konu sahibi bile sizin kadar ciddiye almamış:)
Konu sahibinin cümleleri ve inandığı şey ortada. Öyle yorumladı, iftira attı, uydurdu yada abarttı farketmez, beyanı bu.
Bakıcının öfkeyle öflemesi çocuğun suratına üflemesi bile şiddettir. Çocuk bakışlardaki tavırlardaki öfkeye maruz kalmıyor mu?
Size göre şiddet yalnızca çocuğu yere yatırıp ağzını burnunu kırınca mı oluyor?
Çocuklar bebekler söz konusuysa esen yeli bile ciddiye alırım ben, keşke herkes alsa

Allahın bi bildiği var ya belli bir yaştan sonra kadınları anne yapmıyor işte bu sebepten.

65 yaşındaki bir kadın için tane çocuk ağır bir yük. Abartmışsınız biraz kadının yaptıkları gayet normal geldi bana.

Daha tecrübeli daha genç bir bakıcı bulun kadın ne yapsa gözünüze batacak belliki. Ayrıca en son zorla uyutmasın uykusu gelse uyur sonuçta yazmışsınız 6aylık bir bebekten bahsediyoruz yeri geliyor kızım uyusun diye 2saat uğraşıyorum uyku çok önemli çocuklarda. Sanırım sizin pek bilginiz yok çocuk bakımı konusunda büyük oğlunuzu kim büyüttü?
O soruya cevap verilmiyor
İşine gelmeyen sorular cevaplanmıyor
Şahsi fikrim ki yanıldığım olmamıştır on cümle kurduysa dokuzu yalan abartı iftira

Bakici eski komşum 65 yasinda.yanaisl anlatsam siz görseniz ay ne kadar iyi dersinizama işin içine girince bana pek öyle gelmiyor
Sizlere bazı sorularım olacak.
1.mesela kadına ben dedim bebek uyuyor olabilir diye eve anahtarla giriyorum bunu söyledim zil çalmam dedim ve geleceğim saatler belli.ben kapıdan girince ses yok benim girdigimi anladığı ana bebege şirinlik yapıyor aman aman aman severim seni vs diyor.yani duyayım da ay bebegimi ne çok seviyor diyeyim bu durumla evin içinde çok karşılaştım gerek var mi böyle bir şeye?
2. Benim 5 yasinda bir oglum daha var.Oglum onunla nenesi gibi oynamak istiyor.o da kadından gözünden anlıyorum bunalıyor anlıyorum kadını ve oğlumu surekli uyarıyorum dikkatini başka yere çekmek istiyorum ama kadin yine onunla oynamış oluyor ama bakin şurası canımı sıkan şey.eline cocugun fermuarlı kapsonlu ceketini almış guya oyun yapıyor onun suratına atıyor oglum da önce bir afalliyor kadin da gülüyor o arada şirinlik yapıyor oglum da heyecanla oyuna devam ediyor o ona atıyor o ona.oyun sanıyor oglum ama kadin bariz ortada sinirini çıkarmak için oyuna vurup cocugun suratına atıyor müdahale ettim..daha önce de yastıkla yapmıştı bunu.yastikta ne var demeyin kadin tüm gücüyle yastığı cocugun suratına fırlatıyor ben anlıyorum.bu durumda siz ne düşünürsünüz?
3.kadin 65 yasinda çocuğumu kucağından düşürür mu veya bir yere ayağı takılır vs olur mu? Diye canim sıkılıyor aklim kalıyor.yere oturmayayim diye cocugun ana kucağını koltuğun üzerine koymuş yemeği burda yedirdim diyor kendi rahat etmek için.yani yere oturarak yedirse kalkması sorun olur herhalde.ben evdeyken yere oturtup yediriyor ama.siz olsanız bu durumda ne düşünürsünüz?
4.bir de bazen telefonla arıyorum cocugu uyatmaya çalıştığını söylüyor bu duurm da canımı sıkıyor uyumuyorsa uyumasın uykusu gelince uyur zaten degil mi?
Kizlar sizler durumlarda ne düşünürdünüz? Bebege baktıracak kimsemiz yok.bir ablası var esimin onu mu çağırsam o da 30 km yoldan gidiş geliş yapacak.
Bebegim 6 aylik bu arada.
eger evhamli degilseniz hislerinizi onemseyin derim. ama bazen guvnilir insan olmayinca bazi seylere goz yummak gerekebiliyor.

65 yas kadinlari genelde eskilerin zor zamanini gormus oluyor. o zamanlardaki kadinlar surekli is yapmak zorunda olan esin kaynananin surekli gozunun onunde olan kadinlardi. benim kayinvalidem de ayni yaslarda, hala is yapiyor gostermek icin ugrasir durur. sanki dinlenince insanlar kotu gozle bakacakmis gibi. o yuzden 1. hareketi bana anormal gelmedi.

Bakici eski komşum 65 yasinda.yanaisl anlatsam siz görseniz ay ne kadar iyi dersinizama işin içine girince bana pek öyle gelmiyor
Sizlere bazı sorularım olacak.
1.mesela kadına ben dedim bebek uyuyor olabilir diye eve anahtarla giriyorum bunu söyledim zil çalmam dedim ve geleceğim saatler belli.ben kapıdan girince ses yok benim girdigimi anladığı ana bebege şirinlik yapıyor aman aman aman severim seni vs diyor.yani duyayım da ay bebegimi ne çok seviyor diyeyim bu durumla evin içinde çok karşılaştım gerek var mi böyle bir şeye?
2. Benim 5 yasinda bir oglum daha var.Oglum onunla nenesi gibi oynamak istiyor.o da kadından gözünden anlıyorum bunalıyor anlıyorum kadını ve oğlumu surekli uyarıyorum dikkatini başka yere çekmek istiyorum ama kadin yine onunla oynamış oluyor ama bakin şurası canımı sıkan şey.eline cocugun fermuarlı kapsonlu ceketini almış guya oyun yapıyor onun suratına atıyor oglum da önce bir afalliyor kadin da gülüyor o arada şirinlik yapıyor oglum da heyecanla oyuna devam ediyor o ona atıyor o ona.oyun sanıyor oglum ama kadin bariz ortada sinirini çıkarmak için oyuna vurup cocugun suratına atıyor müdahale ettim..daha önce de yastıkla yapmıştı bunu.yastikta ne var demeyin kadin tüm gücüyle yastığı cocugun suratına fırlatıyor ben anlıyorum.bu durumda siz ne düşünürsünüz?
3.kadin 65 yasinda çocuğumu kucağından düşürür mu veya bir yere ayağı takılır vs olur mu? Diye canim sıkılıyor aklim kalıyor.yere oturmayayim diye cocugun ana kucağını koltuğun üzerine koymuş yemeği burda yedirdim diyor kendi rahat etmek için.yani yere oturarak yedirse kalkması sorun olur herhalde.ben evdeyken yere oturtup yediriyor ama.siz olsanız bu durumda ne düşünürsünüz?
4.bir de bazen telefonla arıyorum cocugu uyatmaya çalıştığını söylüyor bu duurm da canımı sıkıyor uyumuyorsa uyumasın uykusu gelince uyur zaten degil mi?
Kizlar sizler durumlarda ne düşünürdünüz? Bebege baktıracak kimsemiz yok.bir ablası var esimin onu mu çağırsam o da 30 km yoldan gidiş geliş yapacak.
Bebegim 6 aylik bu arada.

1) paranoya yaptığınızi dusunuyorum

2) paranoya yapiyor olabilirsiniz, ama belliki kaidna guvenmiyorsunuz, bence kadini bu isten azad edin.

3) dusurebilir, dusurmeyedebilir. Genc biri de dusurebilir, cocuk kendi kendine de dusebilir. Yani ihtimallerle bogusuyorsunuz resmen. Ana kucagi meselesini asiri anlamsiz buldum. Anakucagini koltugun onune (yere) koyup kendisi koltuga oturarak yedirebilir (ben boyle yapiyorum)

4)kadin, cocugunuzun bakicisi ise ona duzen olusturmak onun gorevi ve o da duzen olusturmak icin uyutmaya calisiyor. Uykusu yoksa uyumasin vs siz 6 aylik bi bebek annesi olarak hem ustteki maddelerdeki kadar pimpirikli hem de aman uyumazsa uyumasin kafasında olmayi nasil becerebildiniz anlayamadim.

Net birsey soyleyim bu kadınla aranizda guven problemi var bence siz profesyonel bir bakici tutup bu sorunu cozun.

Yol yakınken guvenebileceginiz başka bir bakıcı bulun annem ve k.v 60 yaşında oğlumla 2 saat bile gecirseler yoruluyorlar.Bebeginiz hareketlenince daha çok dikkate ihtiyacı olacak oturduğu yerden zor kalkan birinin bebeğe bakması bence riskli olabilir ayrıca yazdiklarinizdan kadını sevmediginiz belli ne kadar süre idare edebileceksiniz?

Bu arada şunu da yazayım kadin eve geldi geleli bazı esyalar anlamsızca kırılıyor.bir gün cam tuzluk 4 kenarından ufak ufak kırılmış.baska gün banyoya koyulan kare şeklinde cam gider kapatıcı var o kırılmış.kadin sinirlendikce evdeki eşyalara zarar veriyor ben aptalım degilim anlıyorum.su helyum gazlı balonlar var bir gün büyük oğlumu da evde birkac saatliğine bırakmak zorunda kalmıştım gelince baktım.balin patlamış o balonlar patlamaz ki cocukla oynarken patladı diyor.ben şu an net gözlem yapabiliyorum kadinin sinirleri bozuk canıbir şeye sıkılınca öfkesini bu şekilde alıyor ha diceksiniz ki gözünle gordu mu görmeme gerek yok o evde yokken olmayan şeyler oluyor.

Hatta ne oldu gecende.bebegim kucagindaydi.agzina halka sert plastik oyuncaklardan almış yutmaz onda sikinti yok oyuncak büyük.bur de şiddetli bir şekilde bağırmaya ağlamaya başladı cocuk ben mutfaktaydim.ne oldu dedim oyuncak ağzına takıldı herhalde birden çekti ondan oldu dedi.ve bunu söylerken kahkahalarla gülüyordu.bu durum normal mi??? Buna ne dersiniz hepsi aklıma gelmiyor geldikçe yazarım.sen bunu bilerek yapmadıysan cocugu avutmaya çalışsana üzülüyorsun da yapmaciktan üzülmüş gibi yapsana? Yok kahkahalarla gülerek anlatıyor

O soruya cevap verilmiyor
İşine gelmeyen sorular cevaplanmıyor
Şahsi fikrim ki yanıldığım olmamıştır on cümle kurduysa dokuzu yalan abartı iftira
Yalan abartı olduğuna inanıyorsan yazma canim.sorular gözümden kalabiliyor hemen cevaplayayim oglum pandemiyr denk gelmişti öncesinde halası bakti sonra ben sonra da kreş yasi başlamıştı zaten

Yalan abartı olduğuna inanıyorsan yazma canim.sorular gözümden kalabiliyor hemen cevaplayayim oglum pandemiyr denk gelmişti öncesinde halası bakti sonra ben sonra da kreş yasi başlamıştı zaten
Ben sizin canınız filan değilim
Yooo bu soruyu soranlara beğenmedim atıyorsunuz gözünüzden filan kaçmıyor
Oğlunuz kendi kendine uyuyarak mı büyüdü? Halası saatlerine uyarak uyutmadı, siz zaten uyutmadınız, kreşte uyku saati filan yoktu…..öyle mi? Sizin çocuklar uyku öncesi hazırlıklarını kendileri yapabilerek sağlıklı güvenli ortamlarına kendileri erişip kendi kendilerine olması gereken saatlerde uyumayı bilerek mi doğuyorlar?

Bu arada şunu da yazayım kadin eve geldi geleli bazı esyalar anlamsızca kırılıyor.bir gün cam tuzluk 4 kenarından ufak ufak kırılmış.baska gün banyoya koyulan kare şeklinde cam gider kapatıcı var o kırılmış.kadin sinirlendikce evdeki eşyalara zarar veriyor ben aptalım degilim anlıyorum.su helyum gazlı balonlar var bir gün büyük oğlumu da evde birkac saatliğine bırakmak zorunda kalmıştım gelince baktım.balin patlamış o balonlar patlamaz ki cocukla oynarken patladı diyor.ben şu an net gözlem yapabiliyorum kadinin sinirleri bozuk canıbir şeye sıkılınca öfkesini bu şekilde alıyor ha diceksiniz ki gözünle gordu mu görmeme gerek yok o evde yokken olmayan şeyler oluyor.

Hatta ne oldu gecende.bebegim kucagindaydi.agzina halka sert plastik oyuncaklardan almış yutmaz onda sikinti yok oyuncak büyük.bur de şiddetli bir şekilde bağırmaya ağlamaya başladı cocuk ben mutfaktaydim.ne oldu dedim oyuncak ağzına takıldı herhalde birden çekti ondan oldu dedi.ve bunu söylerken kahkahalarla gülüyordu.bu durum normal mi??? Buna ne dersiniz hepsi aklıma gelmiyor geldikçe yazarım.sen bunu bilerek yapmadıysan cocugu avutmaya çalışsana üzülüyorsun da yapmaciktan üzülmüş gibi yapsana? Yok kahkahalarla gülerek anlatıyor
Eşiniz sizin hakkınızda ne düşünüyor?
Yani buraya yazdıklarınızı onunla paylaştınız tabii değil mi?
Hiç “sende iyice kafayı yedin” filan dedi mi?

Oğlunuz kendi kendine uyuyarak mı büyüdü? Halası saatlerine uyarak uyutmadı, siz zaten uyutmadınız, kreşte uyku saati filan yoktu…..öyle mi? Sizin çocuklar uyku öncesi hazırlıklarını kendileri yapabilerek sağlıklı güvenli ortamlarına kendileri erişip kendi kendilerine olması gereken saatlerde uyumayı bilerek mi doğuyorlar?
Haklisin canim lafını geri aldım Peki sen neden son yazdığım durumu görmezden geldin kahkalar falan?

Uyuma konusunda ben cahilim kabul diğer.konadda? Uyuma üzerinden gitmişsin hep

Ama yazman sevindim sabahın şu vaktinde yalnız değilmişim burda tesekkur ederim yazdığın icin

Haklisin canim lafını geri aldım Peki sen neden son yazdığım durumu görmezden geldin kahkalar falan?
Her cümleniz için yorum yapmamı mı bekliyorsunuz? Böyle bir görevim mi var?
Diğer saçmalıklara da yorum yapmadım mesela

“size göre” kadın öfke kontrolü olmayan merhametsiz dikkatsiz beceriksiz şiddet uygulayan her açıdan zararlı tehlikeli biri
Çocuklarınızı hala bu kadınla başbaşa bırakıyorsunuz. Bu nedir bana bir anlatın ya

Her cümleniz için yorum yapmamı mı bekliyorsunuz? Böyle bir görevim mi var?
Diğer saçmalıklara da yorum yapmadım mesela

“size göre” kadın öfke kontrolü olmayan merhametsiz dikkatsiz beceriksiz şiddet uygulayan her açıdan zararlı tehlikeli biri
Çocuklarınızı hala bu kadınla başbaşa bırakıyorsunuz. Bu nedir bana bir anlatın ya
Tamam haklisin

Uyuma konusunda ben cahilim kabul diğer.konadda? Uyuma üzerinden gitmişsin hep
Sizin hakkınızdaki şahsi fikrimi mi soruyorsunuz? Ben yalancı olduğunuzu yada psikolojik sorunlarınız olduğunu düşünüyorum. Kadını hakkında böyle düşündüğüm birinden dinlediğim için herhangi bir fikrim yok, elin evladına öz anasından bile iyi bakıyor olabilir gerçekte

X