Bakıcıda büyümüş biri olarak yorum yapmak isterim. Çocuğunuzu imkanınız varsa kesinlikle ama kesinlikle kan bağı olan, güvenilir birine emanet edin. 65 yaşında zaten yaşı büyük biri evladınıza ne kadar sabredebilir ki zaten sizin de içinize sinmiyor. Demek ki yanlış olan bir şeyler var, anneler hisseder, sezgilerinize güvenin ve çocuğunuzu ona emanet etmeyin. Aman daha küçük anlamaz demeyin, bende bakıcıda büyüdüm ve yaşı büyük bir kadındı. Bence beni sevmiyordu çünkü içimde ona karşı bir gram özlem yok. Lafa gelince ben onun ikinci annesiyim derdi ama bana hissettirdikleri çok farklı. Aklım erince hatırladığım beni uyutup komşuya gitmesiydi. Evde tek kalırdım ve çok korkardım. Ablamı ise ananem büyütmüş, tabi ki sevgi de almış. İkimizin arasında dağlar kadar fark var. Ben geç konuşmuşum ve ilkokul da içine kapanık bir çocuktum. Ablam ise avukat gibiymiş küçükken, tuttuğunu koparır, çok konuşkandır. Bira uzun yazdım ama umarım faydalı olur.
Eşinizin ablası en doğru tercih, halası ve kan bapı var. Sevgisini verir, çocuğunuz çok daha mutlu olur. İnanın tüm hayatını etkileyen bir süreç.