• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimi bıraksam mı????

Kurs Okul spor falan aşırı yoğun bir insanım. Bakıcı tutma fikrindeydim o kadının bakıcılıktaki ününü biliyorum. Bikaç yıl önce hatta bir arkadaşımın kızına bir yıl baktı. (Ücretle) ben de ona iş teklif ettim. O da geçen yıl piriminin doğduğunu ve emekli olduğunu artık çalışmadığını fakat kızıma arada sırada gönüllü olarak bakmak istediğini söyledi. Konu başında fazla ayrıntıya yer vermek istemedim ama keşke verseymişim.

19 yıla ne kadar çok şey sığdırmışsınız. Bebeğinizin sizin korumanıza , kollamanıza ihtiyacı var. Kurs , okul , spor u çocuğunuzla yürütebileceğiniz bir şekilde planlamanız daha sağlıklı olacaktır.

Aslında benimki dert sayılmaz. Bir konudaki kafa karışıklığımı gidermeme yardımcı olmanızı istiyorum. Konu şu ki;

1 aydır Kuran kursuna gidiyorum hafızlığımı tekrar etmek için.19 aylık bir bebeğim var. Her gün onu da yanımda götürüyorum. Ve kızım hafızlık sınıfının maskotu olmuş durumda kucaktan indirmiyorlar sağolsunlar :):) ancak özellikle bir bayan var ki kızım için ölecek neredeyse. 45 yaşlarında eşi bikaç sene önce vefat etmiş hiç çocuğu olmamış. Belki de bu yüzden çocuklara çok düşkün. Sürekli çocuk yuvasında kimsesiz çocuklarla ilgilenir.
Sadede geleyim. Bu bayan arada sırada kızımı evine götürmek istediğini söyledi bikaç kere. Kadını ben şahsen bir aydır tanıyorum ama o bi senedir aynı kursta hafızlık yapıyormuş. Aşırı Tatlı dilli bir bayan.şahsi olarak da kendisini çok seviyorum.
Bir yandan diyorum 45 yaşında hafızlık yapan namazında niyazında kadına neden güvenmeyeyim. Ne olacak arada sırada göndersem. Hem ben de dinlenirim işime gelir.

Diğer bir yanımda çekinceli sonuçta hergün neler okuyup izliyoruz haberlerde.

Diyeceğim o ki vaziyet bu. Siz olsanız ne yaparsınız???
Ben olsam kesinlikle kesinlikle kattiyen gondermem... Cok zor sartlarda buyuttum kizimi yanimdan hic ayirmadim belki sacma gelecek ama yeri geldi beraber rezillik cektik ona ragmen kimsye birakmadim (annem haric oda denk gelirse)

Ben okul oncesi ogretmenligi 4.sinif ogrencisiyim ve kesinlikle cocugun kucuk yaslarda,ozellikle 0-2 yas arasi ebeveynin yaninda kalmasindan (Buyumesinden) yanayiz,temel guven duygusu icin,sayet calisiyorsaniz aile buyuklerinden biri,onlarda mumkun degilse guvenilir bi kurum..
Bunlar disinda sunu soyleyeyim ben,aynen bu ozellikte bi kadina annem beni gonderirdi,cocugu yok,yalniz iyilik olsun,beni de seviyordu,kadin isirmadik cimdiklemedik yerimi birakmaz anneme teslim ederkende cok eglendik derdi,halbuki ben hic eglenmezdim:KK43:,elime sekerler tutusturunca,o tatsiz hareketlerini unuturdum bian.
Sonra yillar gecti semtimi degistirdik,liseye giden genc bi kiz olmustum,bigun okuldan geldiM ve bizdeydi,nezahat teyze :KK17::KK17::KK17:ben yanina gidemedim,inanin.Bende biraktigi iz aynen su,korku filmlerindeki vampir Basrol kotu karakter.!
Hic gondermeyin derim,benimki gibi davranmayabilir :63:ama bence sacma bi Fikir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şuan merak ettiğim tek şey o kadına bebeğime ücretli olarak baktırsaydım olacaktı ama gönüllü olarak olunca olmuyor mu???
Böyle bir hanima ücretli olarak baktirmaniz da doğru bir secim olmazdi zaten.

Anne olmuş ya da bunun eğitimini almis kisilere baktirilmali küçük çocuklar. Özellikle derdini anlatamayan konusamayan çocuklar. Hatta evde kameralar eşliğinde baktirilmali. Eğer bu kadar zorunluysa.

Tanidiginz tanidigi taniyormusmus. Siz bir insanin psikolojisini de niyetini de disaridan bilemezsiniz.

Bir de savunma yapıyorsunuz sanki bizim çocuğumuz da vermek istemiyoruz. Sorumluluk sizin çocuk sizin keyfiniz bilir.

Son düzenleme:
ilçenin en ünlü çocuk bebek bakıcısı ne demek? ben onu anlamadım. yerel gazetelerde filan mı çıkıyor bu durum?

şimdi sizin konuyu açtığınızda anlattığınızla, konu hiddetlenince anlattıklarınız farklı. ilk konunuzda şu var. Kur'an kursuna gidiyorum. çocuğu olmayan hafız bir kadın çocuğumu arada almak istiyor, vereyim mi ona? ben de biraz dinlenirim, hem kadın da hafız.

şimdi de diyorsunuz ki çok yoğunum, bakıcı gibi yardım alsam olur mu?

bakıcılık için uygunsa tabi ki sizin seçiminiz ama başta anlattığınız gibiyse şaşırırım sorunuza.

Kadına üzüldüm ya. Çok yalnız demek ki. :( Koruyucu annelik yapsa ya, yuvalardan alabilir verirler ona. Bizim komşumuz almıştı.

sevgili konu sahibi kabul et sıçtın sıvadın. anla gelen tepkilerden ne kadar tehlikeli bi iş yaptığını. aklını başına al o masumun güvenliği senden ve babasından sorumlu allah katında. herkesin çocuğundan bunaldığı iş yapamadığı zamanlar oluyor birine emanet edeceksen önceliğin herzaman güvenlik olsun..

Aslında benimki dert sayılmaz. Bir konudaki kafa karışıklığımı gidermeme yardımcı olmanızı istiyorum. Konu şu ki;

1 aydır Kuran kursuna gidiyorum hafızlığımı tekrar etmek için.19 aylık bir bebeğim var. Her gün onu da yanımda götürüyorum. Ve kızım hafızlık sınıfının maskotu olmuş durumda kucaktan indirmiyorlar sağolsunlar :):) ancak özellikle bir bayan var ki kızım için ölecek neredeyse. 45 yaşlarında eşi bikaç sene önce vefat etmiş hiç çocuğu olmamış. Belki de bu yüzden çocuklara çok düşkün. Sürekli çocuk yuvasında kimsesiz çocuklarla ilgilenir.
Sadede geleyim. Bu bayan arada sırada kızımı evine götürmek istediğini söyledi bikaç kere. Kadını ben şahsen bir aydır tanıyorum ama o bi senedir aynı kursta hafızlık yapıyormuş. Aşırı Tatlı dilli bir bayan.şahsi olarak da kendisini çok seviyorum.
Bir yandan diyorum 45 yaşında hafızlık yapan namazında niyazında kadına neden güvenmeyeyim. Ne olacak arada sırada göndersem. Hem ben de dinlenirim işime gelir.

Bu uslubu beğenmiyorum. Bebeği başkasına vermek demek değil bu. Dikkatli okuyun. Isim olduğunda (kadının evi yakın) evine götürüp bikaç saat işimi halledip dönüp almaktan bahsediyorum. Yoksa çocuğumu kimseye verdiğim yok

gayet dikkatli okuduk ve farkı gördük
ilk mesajınızda dinleneyim yazmışsınız ki alıntılayıp işaretledim
insanlar tepki gösterince de işimi halledeceğim diye resmen kıvırmışsınız!!

başka br mesajınızda da kurs okul spor yazıyor
bu kadr yoruluyorsanız birinden birinden vazgeçin
yine de çocuğunuzu bırakmayın

Insana yılların akrabası neler neler yapıyor kaldı ki 1 aylık tanıdığınıza nasıl guveneceksiniz?

Geçen gün kreş te ölen bebeği duydunuz mu bilmiyorum ama allah korusun ya orda bişey olsa kime hesap soracaksin?? emanetin ömrü kısa olur derler. .onun yerinde olsam bende götürmem..

Sakın göndermeyin!
Mantıklı bir kadın bunu teklif bile etmez. O kadından zarar gelmese bile çevresinden zarar gelebilir. Her manada?!

Ne demek ben de dinlenirim? Çocuğunuzu bir aydır gördüğünüz kadına teslim edip nasıl dinlenir ki insan?

Ama şöyle hafızlık hocasını 3 yıldır tanıyorum. Hoca da bayanı bikaç yıldır tanıyor. Tanındık bilindik birisi. Ama sizde haklısınız insan güvenmiyor.

Kim kimi ne kadar tanırsa tanısın, şeytan bu işler için var
Birlikte oturmaya gidin ama asla çocuğunuzu yalnız göndermeyin
Hatta bence kursa da götürmeyin, 19 aylık çocuk ne diye kucaktan kucağa dolaşacak, hastası var, mikroplusu var, ailenizden birine bırakın kursa giderken. Hafızlık insan için bir referans değildir, kimden ne çıkacağı belli değil asla asla emanet etmeyin çocuğunuzu. Size bunun teklif edilmesi bile karşınızdaki insanın normal olmadığının göstergesi sakın

Kurs Okul spor falan aşırı yoğun bir insanım. Bakıcı tutma fikrindeydim o kadının bakıcılıktaki ününü biliyorum. Bikaç yıl önce hatta bir arkadaşımın kızına bir yıl baktı. (Ücretle) ben de ona iş teklif ettim. O da geçen yıl piriminin doğduğunu ve emekli olduğunu artık çalışmadığını fakat kızıma arada sırada gönüllü olarak bakmak istediğini söyledi. Konu başında fazla ayrıntıya yer vermek istemedim ama keşke verseymişim.

İlk yazdığınızla bu yorumun arasında büyük fark var farkında mısınız?
Kadına siz teklif etmişsiniz o da 'belki' demiş.
İlkinde de size yana yakıla ısrar ettiğini ima etmişsiniz.
Herkes de ona göre gayet mantıklı şeyler yazdı.

Son düzenleme:

Asla verme büyük delilik olur.kendin aöylemişsin neler kkuyoruz diye.aman sakı

suan soyledıgınızle basta konustugunuz arasında daglar kadar fark var neyse

Iyi de senin cocuguma bak teklifinin ile ilk mesajindaki kadin cocugumu istiyo ifadesiyle zerre alakasi yok

Back
X